Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Red Bull Heli Drifting: Elicopter vs. masina – cel mai nou proiect marca Felix Baumgartner

Red Bull Heli Drifting: Elicopter vs. masina – cel mai nou proiect marca Felix Baumgartner

Cand ai sarit de la marginea spatiului, asa cum a facut Felix Baumgartner in timpul misiunii Red Bull Stratos, atunci stacheta este destul de ridicata pentru viitoarele proiecte. Dupa ce a sarit de la altitudinea de 38 de kilometri si a atins peste 1.280 km/h in cadere libera, austriacul si-a inceput cu succes cariera in cursele de anduranta. O alta pasiune la care a lucrat a fost pilotarea elicopterelor, iar aceste aptitudini si le-a pus la bataie in timpul proiectului Red Bull Heli Drifting, desfasurat in Polonia.

Felix a stat la mansa unui elicopter acrobatic Bolkov BO105 si a facut echipa cu asul polonez la drifturi Jakub Przygoński, aflat la volanul unei Toyota GT 86 cu 1000 CP. Scopul jocului era sa vada cat de aproape putea elicopterul sa urmareasca miscarile masinii de curse.

Fosta baza militara Debrzno a fost o locatie perfecta pentru proiectul care a necesitat o planificare cu precizie militara. Baumgartner a explicat de ce au ales acest loc, inainte sa decoleze. “Eu si coechipierul meu am ajuns aici sa lucram pentru Red Bull Heli Drifting,” a spus Felix. “Este un lucru care nu a mai fost facut, deci ne-am adus ‘jucariile’ pe Aerodromul Debrzno, care este, din punctul meu de vedere, cel mai mare teren de joaca din lume.”

“Urmarirea unei masini de drifturi cu elicopterul este ca si cand ai jongla cu cinci cutite in timp ce stai pe un slackline” – Felix Baumgartner

Spatiul generos pentru desfasurare a fost un lucru esential, deci pilotii au lucrat cu echipa de filmare pentru a pune la punct un plan de atac. Daca Jakub Przyhoński urma sa-si puna viata la bataie, atunci trebuia sa stie ca totul era pregatit sa surprinda intreaga catiune. “Nu aveam nevoie doar ca masina si elicopterul sa fie in armonie completa,” ne-a spus drifter-ul. “Aveam nevoie ca si echipa de filmare sa se miste odata cu noi pentru imaginile perfecte.”

Filmarea actiunii incredibile din videoclipul de mai sus nu a fost o misiune usoara, iar un anumit moment i-a tinut pe toti cu sufletul la gura – cand Baumgartner a doborat o tinta de pe plafonul masinii. “A fost atat de aproape incat a lovit camera GoPro atasata de masina,” a spus Jakub. “Elicpterul avea 160 km/h si se afla la 30cm deasupra capului meu… sa fiu sincer, momentul a fost destul de infricosator.”

Este clar ca ambii erau pregatiti sa-si impinga aptitudinile la limita pentru ca aceasta misiune foarte ambitioasa sa aiba succes. Noi abia asteptam sa vedem ce mai planuiesc in viitor.

 

 

(Visited 18 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice