Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


BMW: Evoluția Performanței și Eleganței

BMW, abreviere pentru Bayerische Motoren Werke AG, este un nume cu rezonanță în industria auto, cunoscut pentru mașinile de lux și performanță. În acest articol, vom explora evoluția și caracteristicile care au transformat BMW într-un simbol al eleganței și performanței în lumea auto.

Începuturile BMW

 1. Fondarea Germană: BMW a fost fondată în 1916 în Germania, având inițial un accent pe producția de motoare de avion în timpul Primului Război Mondial.
 2. Tradiție și Calitate: De-a lungul decadelor, BMW și-a construit o reputație solidă pentru calitatea și inovația produselor sale.

Seria 3: Un Etalon al Performanței

 1. Seria 3 BMW: Acest model a devenit emblematic pentru BMW. Cu un echilibru perfect între performanță și manevrabilitate, Seria 3 a stabilit standardele în clasa sa.
 2. Motoare Avansate: Motoarele BMW sunt renumite pentru puterea și eficiența lor. De la motoarele cu șase cilindri în linie până la cele mai recente unități TwinPower Turbo, tehnologia motoarelor BMW impresionează.

Inovație Tehnologică

 1. iDrive: BMW a introdus sistemul iDrive, o inovație semnificativă în interfața mașinilor, oferind control intuitiv asupra funcțiilor auto.
 2. Electricitate și Hibridizare: BMW a investit în vehicule electrice și hibrizi, inclusiv seria i, evidențiind angajamentul față de mobilitatea sustenabilă.

Modelul M: Performanță Supremă

 1. BMW M: Sub divizia BMW M GmbH, mașinile M oferă performanță extremă și dinamism, menținând totodată un nivel înalt de confort și lux.
 2. Cele mai puternice M-uri: BMW M5 și M8 Competition sunt exemple de modele care îmbină putere excepțională și confort premium.

Eleganță și Design Iconic

 1. Grila Dublă Kidney: Grila frontală iconică cu două rinichi este un element de design distinctiv pentru toate mașinile BMW.
 2. Silueta Aerodinamică: Designul mașinilor BMW evidențiază siluete aerodinamice, adăugând o notă de eleganță la performanța lor.

Inovația în Siguranță și Confort

 1. Sisteme de Siguranță Avansate: BMW integrează tehnologii avansate de asistență pentru șofer, precum sistemul de avertizare pentru coliziune frontală și asistentul de parcare.
 2. Confort Premium: Interiorul mașinilor BMW oferă materiale de înaltă calitate, finisaje elegante și un sentiment general de lux.

BMW: Conducerea Plăcerii

BMW rămâne un simbol al eleganței și performanței în industria auto. Cu o tradiție de inovație, motoare puternice și un design iconic, BMW continuă să ofere șoferilor plăcerea condusului și o experiență de neuitat. Ca o marcă germană de prestigiu, BMW se află în continuă evoluție, combinând tradiția cu tehnologia de ultimă oră pentru a crea mașini care inspiră pasiune și admirație.

(Visited 53 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice