Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noile modele Mercedes-Benz Clasa S 500 Coupe şi S 63 AMG

Noile Mercedes-Benz Clasa S 500 Coupe şi S 63 AMG
Noul Clasa S Coupe îşi respectă statutul de versiune supremă a gamei, propunând o linie elegantă si sofisticată, cu o combinatie perfecta între un coupe sportiv de mari dimensiuni, lux în cea mai elevată şi modernă formă a sa şi pionierat în materie de tehnologie.

Pentru un plus de exclusivism, farurile inteligente cu leduri sunt înnobilate cu 47 de cristale Swarovski: 17 care conturează luminile de zi, iar alte 30 utilizate de semnalizatoare.

Interiorul noului S Coupe respectă întocmai tuşele prezente şi pe Clasa S Sedan iar diferenţele constau în adoptarea unui design mai sportiv pentru volan şi renunţarea la ceasul analog de pe consola centrală.

Sistemul de navigaţie apelează în premieră la serviciile Google Maps, iar pachetul Seat Comfort oferă scaune faţă cu funcţie de masaj pe baza unui sistem similar cu cel din cazul terapiei cu pietre. Centrala multimedia COMMAND 2 vine cu un controller şi sistem de comenzi vocale LINGUATRONIC ce poate citi sau scrie e-mail-uri sau SMS-uri.

În premieră mondială, modelul poate fi echipat opţional cu sistemul MAGIC BODY CONTROL care include noua funcţie de înclinare a caroseriei pentru viraje, ”Curve tilting” ajutând maşina să se încline cu până la 2.5 grade în viraje, în funcţie de unghiul şoselei şi viteza maşinii.

Mercedes S 500 Coupe şi S 63 AMG sunt singurele versiuni disponibile. Prima este echipată cu un V8 bi-turbo pe benzină de 4,6 litri, ce dezvoltă 455 CP şi 700 Nm. Şi mai sportiv este noul S 63 AMG 4MATIC Coupé, al cărui motor AMG ultra-performant V8 biturbo, de 5461 cmc asigură o experienţă a condusului de o superioritate aparte, cu o putere maximă de 585 CP şi un cuplu motor de 900 Nm.

(Visited 149 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Stiri auto similare

Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice