Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Mercedes Clasa B: Facelift major pentru modelul Sports Tourer

Cel mai simplu mod prin care poţi recunoaşte un model Clasa B cu Facelift, indiferent dacă este echipat cu motor pe benzină sau diesel, este privind partea din faţă a modelului.

Acesta este echipat cu un spoiler nou, o grilă a radiatorului mai mare ce include două fante şi faruri ce acum integrează luminile de rulare pe timp de zi pentru a-i da maşinii un aspect mai unitar, dar şi mai dinamic. Şi spoilerul spate a fost modificat, având acum un contur mai pronunţat al formelor şi o bandă cromată adiţionată. Farurile LED High Performance (dotare opţională ce nu este disponibilă pentru modelele Electric Drive sau Natural Gas Drive) îi conferă Clasei B o apariţie mai specială atât ziua, cât şi noaptea.

Aceste faruri sporesc siguranţa pe timp de noapte datorită zonei mari de iluminare şi nuanţei similare cu lumina zilei. Stopurile bicolore, ce folosesc şi ele tehnologia LED, fac maşina mult mai vizibilă şi îi conferă un caracter aparte.

b class 2

Interiorul, foarte atent construit şi funcţional, subliniază faptul că Mercedes-Benz Clasa B este un autoturism premium cu o calitate superioară a fabricaţiei. Faceliftul Clasei B a făcut interiorul mai exclusivist, mai modern şi mult mai uşor de personalizat. Mercedes-Benz a îmbunătăţit detaliile de calitate superioară din interior cum ar fi display-ul de pe consola centrală, care acum este mai mare, putând avea o diagonală de până la 8 inch (20.3 centimetri), precum şi instrumentarul de bord. Cele 12 nuanţe disponibile pentru lumina ambientală a interiorului pot fi reglate în funcţie de nevoile pasagerilor.

Foarte important este faptul că Mercedes-Benz a reorganizat gama de modele a Clasei B, acum fiind disponibile trei linii de design şi echipare: Style, Urban şi AMG Line. Fiecare dintre acestea se diferenţiază de restul prin detalii specifice la exterior, dar şi la interior. Pachetele Night, Exclusive şi AMG Exclusive se adaugă acestor linii de echipare pentru o personalizare şi mai pronunţată a maşinii.
KEYLESS-GO este o nouă dotare opţională pentru Clasa B. Sistemul de acces în maşină şi autorizarea de a porni motorul fără cheie – KEYLESS-GO, îi permite şoferului să deschidă foarte facil maşina şi să pornească imediat la drum, având asupra sa doar cheia electronică.
Siguranţă: sistem de parcare parţial-autonom dacă se detectează riscul de producere a unei coliziuni

Când şi-a făcut debutul pe piaţă, Clasa B a redefinit standardele de siguranţă ale segmentului compact datorită echipării cu sisteme de ultimă generaţie de asistenţă a condusului, unele fiind incluse chiar în echiparea standard. Toate aceste sisteme au fost acum îmbunătăţite, iar altele au fost adăugate pentru a-i conferi şoferului asistenţă suplimentară. Sistemul COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS extinde funcţionalitatea sistemului COLLISION PREVENTION ASSIST cu o funcţie de frânare partial autonomă pentru a se reduce riscul coliziunilor frontale. Sistemul ATTENTION ASSIST a fost îmbunătăţit şi el: acum funcţionează între 60 şi 200 km/h şi foloseşte o linie de display împărţită pe cinci segmente pentru a vizualiza nivelul de atenţie momentană a şoferului.

O gamă largă: motoare alimentate cu benzină sau diesel, tracţiune integrală şi sisteme alternative de propulsie

Atunci când vine vorba de eficienţă, noua Clasa B continuă să reprezinte standardul segmentului său datorită celui mai bun coeficient aerodinamic din segment. Oferta de motoare este foarte complexă – sunt disponibile patru motoare diesel, patru motoare alimentate cu benzină şi două modele echipate cu sisteme alternative de propulsie. În plus mai sunt disponibile şi versiunile speciale BlueEFFICIENCY pentru B 180 şi B 180 CDI.

Datorită noului B 200 CDI 4MATIC, plăcerea şi siguranţa conducerii unui autoturism cu tracţiune integrală sunt acum completate de emisii poluante de doar 130 g CO2/km comparativ cu fostul model B 220 4MATIC (peste 150g CO2/km). În total sunt oferite acum patru modele echipate cu tracţiune integrală pentru îmbunătăţirea stabilităţii la rulare şi a manevrabilităţii.

B 200 Natural Gas Drive şi Clasa B Electric Drive ce vor fi lansate în curând, se alătură portofoliului de motoare convenţionale drept două modele speciale ce folosesc sisteme alternative de propulsie. Ambele utilizează soluţia tehnică modulară a platformei pentru Clasa B – ENERGY SPACE. Podeaua găzduieşte trei rezervoare de gaz, unul de dimensiuni mari şi două mai mici, şi un rezervor de combustibil convenţional, pe benzină, cu capacitatea de 14 litri (pentru B 200 Natural Gas Drive) sau bateria litiu-ion (pentru Clasa B Electric Drive). Datorită acestei metode de asamblare foarte inteligentă, modelul compact Mercedes-Benz cu cinci locuri poate să-şi păstreze portbagajul dimensionat generos, fiind de altfel recunoscut ca un lider al segmentului la capitolul spaţiului interior oferit.

În urma faceliftului operat asupra Clasei B, Mercedes-Benz aduce acest model la nivelul celorlalte maşini de clasă compactă pe care le deţine prin introducerea celor trei linii de echipare şi design: Style, Urban şi AMG Line. Fiecare dintre acestea oferă detalii distinctive de design şi dotări, atât pentru interior, cât şi pentru exterior. Pachetele Night, Exclusive şi AMG Exclusive pot fi adăugate opţional acestor linii de echipare pentru o personalizare şi mai în detaliu a maşinii. Noile funcţii ale sistemului KEYLESS-GO simplifică utilizarea maşinii.

Linia de echipare Style este menită să sporească apariţia plină de stil a Clasei B. Dotările sale speciale pentru exterior includ jantele din aliaj uşor cu un design expresiv, grila motorului cu două fante orizontale vopsite în argintiu Iridium şi elemente cromate pentru linia umerilor laterali ai caroseriei. La interior, această linie de echipare dispune de tapiţerie din material textil Vianen, inserţii pentru bord cu un model liniar şi anumite elemente vopsite în argintiu Chrome. Acestea se găsesc pe volanul multifuncţional, pe schimbătorul de viteze şi pe butoanele de control de pe consola centrală. Detaliile speciale din punct de vedere practic sunt suportul dublu de pahare de pe consola centrală şi priza de 12V pentru locurile din spate.

Linia de echipare Urban sporeşte sportivitatea autoturismului atât la exterior, cât şi în habitaclu. Grila motorului cu două fante orizontale vopsite în argintiu Iridium are inserţii cromate, jantele din aliaj au diametrul de 17 inch (43.2 centimetri) şi un design în cinci spiţe, iar sistemul de evacuare are un element final cromat cu ieşire dublă ce este integrat perfect în bara spate. La interior, caracterul sportiv al acestei linii de echipare este subliniat de tapiţeria din piele ecologică ARTICO cu inserţii de material textil Montfoort şi volanul multifuncţional îmbrăcat în piele, cu zonă perforată pentru o aderenţă perfectă a mâinilor. Detaliile speciale precum designul şi cusătura contrastantă a tapiţeriei cu inserţii argintii completează calitatea de excepţie a habitaclului.

Linia de echipare AMG Line sporeşte exclusivitatea şi sportivitatea autoturismului. Stilizarea specială a caroseriei în stil AMG îi asigură Clasei B o apariţie extrem de dinamică datorită grilei motorului cu două fante vopsite în argintiu Iridium, stilizate cu elemente cromate, şi a sistemului de evacuare cu ieşiri finale duble, cromate, integrate perfect în spoilerul spate. Suspensia confort cu o gardă la sol redusă faţă de cea standard şi sistemul de direcţie sport Direct-Steer îmbunătăţesc manevrabilitatea şi sporesc plăcerea condusului. Alte dotări speciale pentru această linie de echipare sunt jantele din aliaj cu diametrul de 18 inch (45.7 cm) şi design în cinci spiţe AMG, discurile de frână perforate pentru faţă şi etrierele faţă cu inscripţie Mercedes-Benz. Scaunele acestei echipări sunt îmbrăcate în piele ecologică ARTICO şi tapiţerie din microfibră DINAMICA, iar volanul multifuncţional cu design sport şi parte inferioară aplatizată este îmbrăcat în piele. Această echipare mai include şi cusătură contrastantă roşie pe cotiere, consola centrală, scaune şi schimbătorul de viteze. O altă caracteristică specială a acestei echipări este pedalierul din aluminiu cu inserţii din cauciuc.

Pachetul de dotări opţionale Night îi permite clientului să personalizeze şi mai mult exteriorul maşinii. Anumite elemente de design ale Clasei B sunt negre, dacă se optează pentru acest pachet – fantele duble ale grilei motorului, de exemplu. Jantele din aliaj au diametrul de 18 inch (45.7 cm), capacele oglinzilor retrovizoare laterale şi inserţiile de pe linia mediană a caroseriei sunt de asemenea negre.

Geamurile în nuanţă închisă, pentru locurile din spate şi lunetă, oferă discreţie pentru pasageri şi sporesc caracterul sportiv al maşinii.

Confortul, calitatea exemplară şi designul sunt caracteristicile definitorii ale pachetului Exclusive. Scaunele faţă încălzite, cu suport lombar reglabil pe patru sensuri sunt oferite în acest pachet alături de un volan şi schimbător îmbrăcate în piele de o calitate foarte bună. Instrumentarul de bord şi panoul central al portierelor sunt îmbrăcate în piele ecologică ARTICO. Tapiţeria din piele pentru scaune este disponibilă în următoarele nuanţe: roşu Cranberry, maro Hazelnut şi negru. Elementele de design vopsite în argintiu lucios ajută la crearea unei ambianţe exclusiviste. Printre detaliile practice ale acestui pachet se găsesc şi închiderea centralizată confort precum şi o priză de 12V în partea din spate.

ModelB 160 CDI*B 180 CDI*B 180 CDI BE EditionB 200 CDI*/***B 220 CDI**/***
Număr cilindri/poziţionare4 în linie4 în linie4 în linie4 în linie4 în linie
Cilindree (cmc)14611461146121432143
Putere maximă
(kW/CP la rpm)
66/90 la 2750-400080/109 la 400080/109 la 4000100/136 la 3200-4000 [3400-4400]130/177 la 3600-3800
Cuplu motor maxim (Nm la rpm)240 la 1700-2500260 la 1750-2500260 la 1750-2500300 la 1400-3000350 la 1400-3400
Consum mediu, de la (l/100 km)4.1 (4.0)4.1 (4.0)3.64.3 D (4.0) [5.0]4.1 [5.0]
Emisii medii CO2, de la  (g/km)108 (104)108 (104)94111 (104) [130]107 [130]
Clasa de eficienţăA (A+)A (A+)A+A (A+) [B]A+ [B]
Acceleraţie
0-100 km/h (s)
14.0 (14.3)11.6 (11.9)11.69.9 (9.8) [9.8]8.3[8.3]
Viteză maximă (km/h)180 (180)190 (190)190210 (210) [207]224 [220]
Preţ (euro)****26.13327.10627.60229.26434.156
*Datele pentru modelele echipate cu transmisia automată cu dublu ambreiaj 7G-DCT sunt în paranteze; ** Standard pentru modelele echipate cu transmisia automată cu dublu ambreiaj 7G-DCT; ***Datele tehnice pentru versiunea 4MATIC sunt în paranteze; **** Preţ standard ce include TVA 24%.
BE = BlueEFFICIENCY
Datele tehnice ale motoarelor alimentate de benzină:
ModelB 180B 180 BE Edition
*****
B 200**B 220 4MATIC*B 250*/***
Număr cilindri/poziţionare4 în linie4 în linie4 în linie4 în linie4 în linie
Cilindree (cmc)15951595159519911991
Putere maximă
(kW/CP la rpm)
90/122 la 500090/122 la 5000115/156 la 5300135/184 la 5500155/211 la 5500
Cuplu motor maxim (Nm la rpm)200 la 1250-4000200 la 1250-4000250 la 1250-4000300 la 1200-4000350 la 1200-4000
Consum mediu, de la (l/100 km)5.6 (5.4)5.25.6 (5.4)6.56.1 (6.6)
Emisii medii CO2, de la  (g/km)129 (125)122130 (125)151141 [154]
Clasa de eficienţăB (B)BB (B)CC [C]
Acceleraţie
0-100 km/h (s)
9.3 (9.2)9.38.6 (8.4)7.56.8 [6.7]
Viteză maximă (km/h)200 (200)190220 (220)225240 [235]
Preţ (euro)****25.67426.17027.67132.06636.611
*Datele pentru modelele echipate cu transmisia automată cu dublu ambreiaj 7G-DCT sunt în paranteze; ** Standard pentru modelele echipate cu transmisia automată cu dublu ambreiaj 7G-DCT;
***Datele tehnice pentru versiunea 4MATIC sunt în paranteze; **** Preţ standard ce include TVA 24%.

Sursa: Tiriac Auto

(Visited 54 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           


Stiri auto similare





Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice