Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Volvo Trucks: Noul autocamion Volvo FE CNG alimentat cu gaz

Volvo lansează autocamionul Volvo FE CNG alimentat cu gaz

Volvo Trucks extinde gama de modele pentru Europa cu noua versiune de autocamioane Volvo FE alimentate integral cu gaz metan.

Noul Volvo FE CNG (gaz natural comprimat) a fost proiectat în special pentru operaţiunile care implică cicluri scurte de transport, cu porniri şi opriri repetate, precum colectarea deşeurilor şi distribuţia locală. Este echipat cu un motor Euro 6 de 9 litri alimentat cu gaz, cu aprindere prin scânteie şi cu transmisie automată.

Cu noul Volvo FE CNG, putem oferi companiilor care desfăşoară operaţiuni de transport preponderent în zone urbane, un autocamion cu impact mult mai mic asupra mediului. Multe oraşe din întreaga lume caută alternative la autocamioanele cu motoare diesel. În special în domeniul colectării şi transportului deşeurilor unde, pentru încheierea unui contract de achiziţie este adesea solicitată utilizarea combustibililor regenerabili“, afirmă Christina Eriksson, Manager Alternative Drivelines la Volvo Trucks.

Gazul metan este inodor la ardere şi conţine niveluri foarte mici de particule dăunătoare. Faptul că metanul este un biogaz, fiind compus, aşadar, din materiale organice, face ca emisiile de bioxid de carbon să fie cu până la 70% mai mici decât cele ale unui autocamion cu motor diesel.

Autocamionul Volvo FE CNG are un motor Euro 6 de 9 litri complet nou, echipat cu tehnologie cu bujie, dezvoltând 320 CP şi un cuplu de 1.356 Nm.

Datorită transmisiei complet automate, autocamionul menţine aceleaşi caracteristici excelente de manevrabilitate şi productivitate ca şi modelul Volvo FE convenţional. Transmisia automată oferă, de asemenea, o reacţie mai rapidă a lanţului cinematic.

Vânzările noului Volvo FE CNG vor începe în luna august 2014 în Europa, producţia de serie urmând să aibă loc la începutul anului 2015.

Date despre Volvo FE CNG

– Autoşasiu 4×2 (19 t), 6×2 (19,5 – 26 t)
– Motor alimentat cu gaz G9K, Euro 6, de 9 litri, cu tehnologie cu bujie, 320CP/1.356Nm
– Transmisie complet automată
– Cabină de zi
– Sistem de rezervoare cu capacitate de până la 160 m3 de gaz
– 2×4 sau 2×3 rezervoare pentru gaz natural comprimat montate pe ambele părţi ale şasiului.

Sursa: Volvo Trucks Romania.

(Visited 97 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Stiri auto similare

Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice