Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Volvo Trucks lansează o cutie de viteze unică pentru vehicule de mare tonaj

Volvo Trucks lansează o cutie de viteze unică pentru vehicule de mare tonaj

Volvo Trucks lansează acum I-Shift Dual Clutch, prima transmisie de pe piaţă cu sistem de ambreiaj dublu pentru vehiculele de mare tonaj. Datorită schimbărilor de viteze servoasistate, fără întreruperi în transmiterea forţei de tracţiune, cuplul este menţinut, iar autocamionul nu pierde viteză în timpul schimbării treptelor. Pentru şofer, efectul constă într-o înaintare mai confortabilă şi mai eficientă pe drum.

I-Shift Dual Clutch este o transmisie alcătuită din doi arbori primari şi un ambreiaj dublu. Aceasta înseamnă că pot fi selectate simultan două trepte de viteză. Ambreiajul este cel care determină treapta de viteză activă. I-Shift Dual Clutch se bazează pe tehnologia I-Shift, dar jumătatea frontală a cutiei de viteze a fost reproiectată şi cuprinde acum piese complet noi.

Sistem disponibil din toamna anului 2014

I-Shift Dual Clutch va fi disponibil pe Volvo FH începând cu toamna anului 2014.

Transmisiile cu ambreiaje duble sunt deja utilizate pe autoturisme, dar Volvo Trucks este primul producător din lume care oferă o soluţie similară pentru vehiculele de mare tonaj produse în serie.

I-Shift Dual Clutch este deosebit de eficient în transportul de cursă lungă, în condiţii care necesită numeroase schimbări de viteze, de exemplu, pe dealuri sau pe drumuri cu numeroase serpentine sau când vă deplasaţi prin oraşe cu sensuri giratorii şi semafoare. De asemenea, I-Shift Dual Clutch facilitează în mod deosebit transportul de bunuri mobile sau lichide, cum ar fi transportul de animale şi transportul de lichide, deoarece schimbările imperceptibile de viteze conduc la mişcări mai reduse ale bunurilor. Mulţumită transmiterii eficiente a puterii din sistemul I-Shift Dual Clutch, se reduce pericolul de blocare pe drumuri alunecoase sau accidentate, de exemplu, în cazul transportului forestier.

Un alt avantaj major oferit de noua transmisie este îmbunătăţirea confortului şoferului.

I-Shift Dual Clutch va fi disponibil pe Volvo FH cu motoare Euro 6 D13 de 460, 500 şi 540 cai putere.

(Visited 69 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Stiri auto similare

Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice