Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


RCA Ieftin 2016: Asigurari RCA 2016: Calculator asigurari RCA ieftin 2016 (cel mai ieftin RCA din Romania)

Bun venit pe Auto Speed Market, sectiunea dedicada asigurarilor RCA online (Raspunderii Civile Obligatorii). Esti la 5 minute distanta de cel mai ieftin RCA de pe piata. Foloseste calculatorul RCA pus la dispozitie de catre RCA Ieftin, cel mai important furnizor de polite RCA Online! Ai la indemana un Calculator RCA ce-ti ofera o selectie cu cele mai noi oferte RCA, actualizate in functie de criteriile oferite de tine.

Asigurarile RCA oferite de sistem in cadul acestui wizard au cel mai mic pret estimativ de pe piata! Preturile oferite sunt obtinute direct de la asiguratori. Inainte de a incepe, trebuie sa mentionam si sa va atentionam ca amenda este de 1000 lei sau 500 lei in 48 ore, plus retinerea talonului si a placutelor de inmatriculare pana la incheierea unei polite.


Calculator RCA Ieftin 2014

Calcultator RCA 2016 – Compara asigurari RCA online! Alege acum cel mai ieftin si bun RCA pentru tine.

Pentru a intra in posesia celei mai ieftine si potrivite asigurari auto pentru autoturismul dvs, va invitam intai sa studiati formularul de mai jos pe partea stanga si sa completati datele generale pentru a avea datele personale ale Dumnevoastra, informatii cu care putem sa va oferim cele mai ieftine si oportune asigurari RCA de pe piata.

In cadrul Date despre polita va rugam sa mentionati tipul persoanei, cat si perioada pentru care doriti sa incheiati asigurarea RCA, fie pentru 6 luni sau un an.

Dupa finalizarea primei categorii, va rugam sa specificati datele despre autovehicului pentru care incheiati asigurarea – daca este inmatriculat sau urmeaza apoi informatiile stricte despre autoturism.

Formularul de mai jos este furnizat de partnerul RCA Ieftin, lider in piata automotivelor pentru asigurari auto si acest fapt conversa incredere, rapiditate, preturi mici la asigurarile RCA si mai ales corectitudine.

Ghid asigurari RCA 2016

Asigurarea RCA este o asigurare prin care tertii prejudiciati in urma unui accident auto, produs din vina conducatorului auto asigurat, primesc despagubiri pentru daunele materiale si/sau decesul ori vatamarile corporale suferite.

Persoana vinovata de producerea accidentului nu poate beneficia de despagubiri pentru vehiculul sau in baza propriei polite de asigurare RCA. Daunele produse propriului vehicul pot fi despagubite in baza unei polite de asigurare facultativa de avarii si furt tip CASCO.

Prin urmare, asigurarea RCA este foarte importanta si in acelasi timp obligatorie, chiar si in cazul in care proprietarul unui vehicul are deja incheiata o asigurare tip CASCO. Asigurarea RCA nu despagubeste pe posesorul (titularul) insemnat pe polita emisa si valabila legal.

Societati de asigurare RCA avizate CEDAM

Societati de asigurare autorizate sa practice asigurari obligatorii de raspundere civila:

Afla mai multe.

De ce este obligatorie asigurarea RCA?

Toti proprietarii de vehicule, persoane fizice ori juridice, trebuie obligatoriu sa incheie o asigurare RCA si sa plateasca prima de asigurare aferenta. De asemenea, au obligatia de a aplica pe parbrizul vehiculului intr-un loc vizibil din exterior vigneta primita odata cu polita de asigurare.

Scopul acestei asigurari este ca cel pagubit sa primeasca despagubiri pentru daunele suferite, indiferent de situatia materiala a celui care a produs paguba.

In acest fel, asigurarea de raspundere civila auto este in interesul tertului pagubit, dar si in interesul celui care a produs paguba.

Valabilitate RCA si clauze bonus / malus

Politica de valabilitate a unei polite RCA

Raspunderea asiguratorului RCA incepe:

• din ziua urmatoare celei in care expira valabilitatea politei de asigurare anterioare, pentru asiguratul care isi indeplineste obligatia incheierii asigurarii cel mai târziu in ultima zi de valabilitate a acesteia;
• din ziua urmatoare celei in care s-a incheiat documentul de asigurare, pentru persoanele care nu aveau o asigurare obligatorie RCA valabila la momentul incheierii asigurarii;
• din momentul eliberarii documentului de asigurare, dar nu mai devreme de data intrarii in vigoare a autorizatiei provizorii de circulatie sau a inmatricularii/inregistrarii vehiculului, pentru vehiculele comercializate care urmeaza sa fie inmatriculate/inregistrate.

Sistemul bonus/malus

Pentru toate asigurãrile obligatorii RCA încheiate cu începere de la 1 ianuarie 2010, societãțile de asigurare au obligația legalã de a aplica sistemul bonus-malus, care conduce la reducerea sau majorarea primei de asigurare RCA în funcție de istoricul de daunalitate realizat de asiguratul/utilizatorul persoanã fizicã într-o perioadã de referințã.

Aceasta înseamnã cã un asigurat care nu a produs daune în 2009 și a încheiat în 2010 o polițã pentru o perioadã de un an a obținut, datorita sistemului bonus-malus, o reducere cu 10% a tarifului afișat de asigurãtor. Întrucât normele CSA reglementeazã existența a 14 clase de bonus, rezultã cã, dacã timp de sapte ani un asigurat nu a produs daune care sa fie despãgubite în baza poliței RCA, bonusul acordat poate ajunge la 50%.

Pentru aplicarea unui malus pentru un asigurat/utilizator persoanã fizicã sunt luate în calcul evenimentele pentru care a fost plãtitã cel puțin o daunã în perioada de referințã, în temeiul poliței de RCA deținutã de acesta. Într-o astfel de situație, malus-ul se aplicã indiferent de cine a condus vehiculul la data producerii accidentului, precum și indiferent de modul de protocolare a accidentului (prin proces verbal întocmit de poliție sau prin constatare amiabilã de accident).

Clauza de malus (majorarea primei) se aplica în funcție de numãrul de daune produse și plãtite, putând ajunge pânã la 200%.

Bonus malus este calculat automat prin intermediul acestui calculator RCA online.

De ce sa cumperi polita RCA online?

Livrare este gratuita

Esti client rca-ieftin.ro si Auto Speed Market? Iti asiguram livrarea gratuita a politei pe care o inchei prin noi oriunde ai locui! Nu conteaza valoarea RCA-ului, ti-l trimitem in ziua, la ora si in locul stabilit. Asa ca nu platesti nimic in plus!

Primesti polita acasa
Iti asiguram livrarea politei RCA la tine acasa, indiferent de locatia in care te afli. Daca esti din Bucuresti, poti ridica polita personal.

Parerea clientilor
Site-ul si serviciile au primit nota 8.8 din 10 in cadrul unui studiu realizat pe 179 clienti in ultimele 12 luni.

Rca in localitatea ta.
Gaseste cel mai ieftin RCA din localitatea ta!

ultimele stiri auto

Va recomandam de aflati si ultimele stiri si noutati din lumea auto:

(Visited 98 times, 1 visits today)