Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Audi prezinta noile modele business – Noul Audi A6 și A6 Avant

Audi prezinta noile modele business – Noul Audi A6 și A6 Avant

Audi a actualizat temeinic familia A6. Motoarele noi, transmisia și farurile, cât și noul sistem de infotainment au făcut ca limuzina și varianta Avant să devină mai eficiente, mai puternice, mai atractive și mai sofisticate ca niciodată. Versatilul A6 allroad quattro și versiunile sport S6, S6 Avant și RS6 sunt îmbogatite cu numeroase echipări afirma Audi ca sursa citata.

Linii ascuțite, orizontale accentuale, suprafețe tensionate – design-ul modelelor A6 întruchipează precizie și eleganță sportivă. A6 a fost atent șlefuit în cadrul restilizării, prezentând modificări la nivelul grilei Singleframe, a farurilor, prizelor de aer, barelor de protecție, pragurilor, stopurilor și țevilor de evacuare. Audi oferă opțional faruri cu tehnologie LED sau Matrix LED, alaturi de semnalizarea dinamică.

Grație conceptului de construcție mixt, caroseria este extrem de rigidă și de sigură. Numeroase componente din aluminiu și oțel prelucrat la cald constituie coloana vertebrală a unui concept sistematic de construcție ușoară. Noul A6 1.8 TFSI afișează o greutate netă de doar 1.535 kilograme. Confortul la vibrații este excelent, iar zgomotul din habitaclu este extrem de redus.

Fiecare detaliu atestă nivelul intransigent al calității Audi. Culori elegante și materiale atent alese accentuează atmosfera rafinată. Noile pachete Audi design selection: gri Flint (pentru modelele A6) și roșu Salsa (pentru modelele S6) se adresează clienților deosebit de exigenti.

Scaunele frontale pot fi echipate opțional cu funcții de ventilație și masaj, operarea acestora fiind intuitiva. Sistemul de operare MMI radio și instalația de climatizare automată sunt standard. Compartimentul de depozitare al modelului Audi A6 Avant oferă un spațiu de depozitare cu volum între 565 și 1.680 litri, cât și multe caracteristici practice. Portbagajul automat cu acționare electrică facilitează și mai mult încărcarea acestuia.

Noile modele A6 sunt cu mult în fata concurenței atunci când vine vorba despre infotainment, cu numeroase posibilități de configurare, până la echiparea de top: sistemul de navigație MMI plus cu MMI touch. Sistemul de navigație de top cu afișaj escamontabil de 8” se bazează pe o nouă platformă tehnologică, utilizând rapidul procesor grafic Tegra 30 de la Nvidia, partener Audi. Modulul suplimentar Audi connect transferă date conform standardului rapid LTE, aducând servicii online în vehicul, incluzând noile aplicații de media streaming.

Gama de sisteme de asistență este de asemenea extrem de atractivă. Printre echiparile de vârf se numara adaptive cruise control cu funcția Stop & Go. Audi side assist, sistem ce utilizează un radar pentru a verifica zona din spatele vehiculului la schimbul benzii de rulare lucrează îndeaproape cu Audi active lane assist, ce împiedică schimburile accidentale ale benzilor de rulare. Asistentul de vedere pe timp de noapte include acum și mai multe funcții, iar sistemul de siguranță Audi pre sense basic este standard. Informațiile importante pot fi afișate pe parbriz, grație opționalului head-up display.

Gama de motorizări pentru noul A6 și A6 Avant include trei unități TFSI cu puteri situate între 140 kW (190 CP) și 245 kW (333 CP) și cinci unități TDI cu puteri între 110 kW (150 CP) și 240 kW (326 CP). Toate motoarele se încadrează în normele stabilite de standardul Euro 6, iar emisiile de CO2 ale acestora au fost reduse cu până la 22%. La Audi, cele mai eficiente motoare pe benzină și diesel poartă emblema „ultra”. Împreună cu transmisia S tronic complet nouă, motorul 1.8 TFSI ultra consumă doar 5,7 litri la 100 kilometri, emițând respectiv 133 grame CO2 pe kilometru. Agregatul 2.0 TDI ultra cu 110 kW (150 CP) atinge o cifra foarte scăzută pentru consum – fără restricții de echipare – 4,2 litri de carburant la 100 kilometri, valoare corespunzătoare unor emisii de CO2 de 109 grame pe kilometru.

Motorul de top pe benzină, 3.0 TFSI, a fost revizuit într-un mod cuprinzător. Proiectanții motorului au reproiectat complet numeroase aspecte ale unității 3.0 TDI clean diesel, disponibil în varianta de 160 kW (218 CP) sau cea de 200 kW (272 CP). Motorizarea 3.0 TDI clean diesel biturbo produce 235 kW (320 CP). O altă versiune cu 240 kW (326 CP), ce poate atinge 255 kW (346 CP) pe termen scurt, propulsează modelele speciale A6 3.0 TDI competition și A6 Avant 3.0 TDI competition, ediții ce aniversează cei 25 de ani de tehnologie TDI.

Dieselul de înaltă performanță este conectat la o transmisie Tiptronic cu 8 trepte. Toate celelalte motorizări lucrează îndeaproape cu o nouă generație de transmisie manuală cu 6 trepte deosebit de ușoară, cu grad redus de frecare sau cu o transmisie S tronic cu 7 trepte. La versiunile cu tracțiune față, o transmisie complet reproiectată cu dublu ambreiaj înlocuiește transmisia multitronic. Pentru motorizările cu puteri pornind de la 200 kW (272 CP), tracțiunea integrală permanentă quattro poate fi suplimentată de un diferențial sport, ce distribuie puterea în mod activ între roțile spate.

Șasiul, cu ale sale suspensii sofisticate combină confortul suprem cu manevrabilitatea sportivă. Sistemul dinamic de manevrare Audi drive select este standard, iar Audi oferă opțional două suspensii sport, cât și adaptive air suspension. La varianta A6 Avant 2.0 TDI ultra cu 140 kW (190 CP), arcurile sunt realizate din polimer ranforsat cu fibră de sticlă (GFRP – Glass fiber-reinforced polymer) – o inovație marca Audi ce economisește aproximativ 4,4 kilograme, reducând consumul de carburant și îmbunătățind precizia, dar și confortul la vibrații. Diametrul jantelor măsoară între 17” și 20”.

Noul Audi A6 allroad quattro, bazat pe modelul A6 Avant, prezintă garda la sol ridicată și elemente din oțel inoxidabil ce încapsulează părțile inferioare, frontală și posterioară. Aspectul este robust și masculin, cu lamele verticale pentru grila Singleframe. Gama de motoare cuprinde patru unități V6 de 3.0 litri – motorul 3.0 TFSI și trei versiuni ale motorului 3.0 TDI. Sistemul adaptive air suspension este standard.

Noul Audi S6 și S6 Avant reprezintă vehicule sport, ce pot fi utilizate pentru activitățile zilnice. Motorul 4.0 TFSI V8 produce 331 kW (450 CP), accelerând limuzina de la 0 la 100 km/h în 4,4 secunde. Modelul S6 Avant atinge 100km/h în 4,6 secunde. Consumul mediu de carburant se situează la doar 9,2 litri la 100 kilometri pentru limuzină și 9,4 litri pentru Avant, valori echivalente unor emisii de 214 și respectiv 219 grame CO2/ km. Eficiența se datorează în mare parte sistemului cylinder on demand (COD), ce activează doar patru din cei opt cilindri la încărcare parțială.

Echiparea standard pentru noul Audi S6 și S6 Avant include tracțiune integrală permanentă quattro și adaptive air suspension, ce coboară garda la sol cu 20 milimetri. Etrierele vopsite în negru mat prind discurile față situate în spatele jantelor cu diametru de 19”.

Modelul dinamic de top al noii familii A6 este Audi RS 6 Avant. Vehiculul sport de înaltă performanță ce poate fi utilizat și pentru deplasări zilnice și recreaționale accelerează la 100 km/h în 3,9 secunde, atingând o viteză maximă de 305 km/h. Motorul 4.0 TFSI produce 412 kW (560 CP) si consumă în medie doar 9,6 litri/100 km. Responsabil pentru această eficiență este sistemul COD.

O transmisie tiptronic cu 8 trepte transferă puterea de la unitatea V8 biturbo. Trenul standard de rulare quattro utilizează un diferențial central cu o valoare superioră de blocare. Sistemul RS adaptive air suspension coboară garda la sol cu 20 milimetri. Opțional, Audi oferă suspensia sport RS cu Dynamic Ride Control (DRC). Discurile mari de frână prezintă design Wave pentru o masă redusă, iar diametrul jantelor măsoară 20”. Opțional sunt disponibile jante cu diametru de 21”.

Modelul va fi disponibil la finalul anului. Prețul de bază în Germania pentru limuzina echipată cu motorul 1,8 TFSI va fi de 38,400 Euro; modelul A6 Avant pornește de la 40,900 Euro, iar A6 allroad quattro 3.0 TDI de la 56,650 Euro. Modelul Audi S6 pornește de la 75,400 Euro, iar Audi RS 6 de la 108,900 Euro.

(Visited 65 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           


Stiri auto similare





Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice