Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Taxa auto 2014 (timbru de mediu 2014): Calculator taxa auto 2014 – Calculator taxa de poluare 2014

Dragi soferi, bun venit in cadrul sectiunii destinate calculului timbrului de mediu 2014.

Alaturi de Calculatorul RCA Ieftin 2014, site-ul Auto Speed Market – Stiri despre masini incerca sa va ofere si acest utilitar prin intermediul caruia puteti afla care este valoarea taxei pe care sunteti obligat sa o platiti in cazul achizitiei unui autoturism. Alaturi de calculatorul timbului de mediu puteti afla informatii cuprinzatoare cu si despre aceasta taxa, cand se aplica, pentru ce tipuri de vehicule cat si articole de lege ce fac referire la acesta lege in vigoare.

Conform Ordonantei de Urgenta nr 9 din 2013, toate autovehiculele aflate la prima inmatriculare in Romania sau pentru care se solicita transcrierea dreptului de proprietate sunt supuse platii timbrului de mediu, in cazul in care acesta nu a fost achitat anterior.

Calculatorul oficial pentru timbrul de mediu 2014 a fost publicat recent de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF Romania) pe adresa proprie de internet. In acest an se va plati mai putin pentru timbrul de mediu, datorita faptului ca a scazut cursul de schimb pe baza caruia se stabileste cuantumul acestuia.

Timbrul de mediu 2014

Romanii care vor cumpara o masina second hand, inmatriculata in Romania inainte de 1 ianuarie 2007, vor trebui sa plateasca o taxa de poluare calculata in functie de capacitatea cilindrica, vechimea masinii si coeficientul de poluare. Noua taxa auto se aplica atat masinilor inmatriculate aduse din afara cat si automobilelor inmatriculate in Romania inainte de 2007

Autovehiculele dobandite prin partaj nu vor mai fi scutite de la plata taxei auto

Autovehiculele dobandite prin partaj nu vor mai fi scutite de la plata timbrului de mediu, noua taxa auto, autoritatile descoperind ca sunt masini second-hand cumparate din statele Uniunii Europene in coproprietate, dar cumparatorii fac partajul la notariat asupra masinii inainte de inmatriculare.

Detalii legislative

Agentia nationala pune la dispozitie pe site-ul oficial informatii cuprinzatoare despre Taxa de mediu valabila in acest an.

  • Site-ul oficial ANAF

Taxa auto 2014

Potrivit legii aprobate de Parlament, cei care vor sa cumpere o masina inmatriculata in Romania inainte de 1 ianuarie 2007 trebuie sa plateasca o taxa de poluare calculata in functie de capacitatea cilindrica, vechimea masinii si coeficientul de poluare. Noua taxa auto se aplica atat masinilor inmatriculate aduse din afara cat si masinilor inmatriculate in Romania inainte de 2007.

Timbrul de mediu se aplica pentru autovehiculele:Taxa auto 2014 se aplica pentru urmatoare autovehicule:

Timbrul se aplica pentru autovehiculele din categoriile M1, M2, M3 si N1, N2, N3, astfel cum sunt acestea definite In RNTR 2, cu exceptia:

a) autovehiculelor apartinând misiunilor diplomatice, oficiilor consulare si membrilor acestora,
precum si altor organizatii si persoane straine cu statut diplomatic, care Isi desfasoara activitatea pe teritoriul României;
b) autovehiculelor special modificate In scopul conducerii de catre persoanele cu handicap, precum si In scopul preluarii si transportarii persoanelor cu handicap grav sau accentuat, astfel cum aceste persoane sunt definite In Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;
c) autovehiculelor destinate a fi utilizate de fortele armate, fortele de securitate a statului, de politie, de jandarmerie, de politia de frontiera si de pompieri;
d) autovehiculelor definite conform RNTR 2 destinate serviciilor de ambulanta si medicina,
autovehiculelor speciale echipate corespunzator pentru acordarea ajutorului de urgenta, precum si autovehiculelor speciale destinate serviciilor de descarcerare si de stingere a incendiilor.
(2) Exceptia prevazuta la alin. (1) lit. b) se aplica numai pentru un singur autovehicul achizitionat In decurs de 5 ani si atunci când autovehiculul este In proprietatea persoanei cu handicap.
(3) Modificarile speciale aduse autovehiculelor se Inscriu de catre Regia Autonoma “Registrul Auto Român” In cartea de identitate a vehiculului.
(4) Lista modificarilor speciale aduse autovehiculelor este cea prevazuta In RNTR 7.
(5) Autovehiculele dotate cu cutie de viteze care poate functiona In regim automat, detinute de catre persoanele cu handicap, conform alin. (1) lit. b), intra In categoria celor exceptate de la plata taxei, cu conditia respectarii prevederilor alin. (3).
(6) In categoria autovehiculelor prevazute la alin. (1) lit. d) se Incadreaza numai acele autovehicule dotate cu echipamente speciale necesare efectuarii serviciilor de ambulanta, medicina, descarcerare sau stingere a incendiilor care sunt Inscrise In evidenta statiilor de ambulanta, a serviciilor mobile de urgenta si de reanimare, precum si a inspectoratelor pentru situatii de urgenta. In aceeasi categorie intra si autovehiculele dotate cu echipamente speciale necesare efectuarii serviciilor de ambulanta, medicina sau
pentru descarcerare, stingerea incendiilor, detinute de operatorii economici.

Statistici despre taxa

In prezent, autovehiculele dobandite prin partaj sunt exceptate de la plata timbrului de mediu, exceptie care va fi insa eliminata de Guvern prin ordonanta.

Executivul mai arata ca acelasi mecanism de eludare poate fi folosit si in cazul autovehiculelor noi, achizitionate in regim de coproprietate, prin partajarea pe cale notariala a autovehiculului anterior inmatricularii.

Piata autovehiculelor noi a scazut in primul semestru cu 18,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 34.978 de autoturisme si vehicule comerciale vandute, cu un ritm mai accelerat la autoturisme, de 19,4%, potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile.

In acelasi timp, importurile de autoturisme second-hand au fost de aproximativ 102.000 unitati, iar cele de vehicule comerciale rulate de 21.500 de unitati, ceea ce reprezinta o crestere de 38%, respectiv 6% fata de perioada similara din 2012.Taxa auto 2014 (timbru de mediu 2014): Calculator taxa auto 2014

Agentia Nationala de Administrare Fiscala pune la dispozitie calculatorul oficial pentru timbrul de mediu, adica taxa auto 2014, pentru cei care doresc sa inmatriculeze o masina.

Acum puteti afla valoarea exacta a timbrului de mediu pe care urmeaza sa il platiti, in cazul in care achizitionati si inmatriculati un anumit autovehicul, in functie de vechimea acestuia, norma EURO si emisiile CO2. Valoarea in lei a timbrului auto este calculata automat folosind cursul oficial Euro de calcul al taxelor pentru anul 2014, publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Foloseste te rog formularul oferit de ANAF, tipizat:

Formularul de mai sus este realizat si se afla in proprietatea ANAF Romania – ANAF – Agentia Nationala de Administrare Fiscala – DGTI.
Datele introduse de Dvs, nu sunt stocate sau redistribuite.

ultimele stiri auto

Va recomandam sa aflati si ultimele stiri si noutati din lumea auto:

(Visited 86 times, 1 visits today)