Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul Mercedes-Benz Clasa E – Cea mai inteligentă limuzină din clasa business – disponibilă în România începând cu luna aprilie, 2016

Noul Mercedes-Benz Clasa E – Cea mai inteligentă limuzină din clasa business – disponibilă în România începând cu luna aprilie, 2016

Mercedes-Benz face un pas important către viitor prin lansarea noii limuzine Clasa E. A zecea generație de limuzine din clasa business aduce în prim plan repere cu adevărat surprinzătoare prin intermediul unui design de top, dar şi a unui interior de ultimă generație. Mai mult, noua Clasă E marchează lansarea în premieră a numeroase inovaţii tehnice. Printre diversele funcţii, acestea oferă un mod de condus confortabil şi în siguranţă la un alt nivel, alături de un sistem de asistenţă pentru şofer.

Noua experienţă este completată de sisteme de divertisment şi control. În mod exemplar, un nou motor diesel cuplat cu design compact şi o aerodinamică demnă de doborât recorduri setează standardele pentru eficienţă în acest segment, în timp ce suspensia pneumatică asigură un confort şi o dinamică impresionante la rulare. Multiplele inovaţii disponibile, inclusiv funcţia Active Lane change Assistant ce permite şoferului orientarea către banda aleasă într-un mod surprinzător, poziţionează Clasa E ca fiind cea mai inteligentă limuzină din segmentul business.

Noua Clasă E va fi disponibilă în centrele autorizate de vânzare Mercedes-Benz din România începând cu luna aprilie 2016.

Noua Clasă E este sofisticată, inspiră încredere, elegantă şi sportivitate. Comparativ cu predecesorul său, noul Mercedes-Benz Clasa E vine cu dimensiuni exterioare mai generoase: ampatamentul a crescut cu 65 mm până la 2.939 mm, iar lungimea a fost extinsă cu 43 mm până la 4.923 mm. Designul automobilului aduce în prim plan cunoscutele proporţii specifice limuzinelor Mercedes-Benz.

Frumusețea designului mașinii este completată de capota alungită, cu accente de coupé, care coboară spre spatele lat. Puternic alungită, caroseria autovehiculului este caracterizată de consolele scurte, un ampatament lung, roţi mari şi flancuri bine definite ce prezintă o interpretare proaspătă, elegantă şi dinamică a liniei. Toate acestea permit Clasei E să evidenţieze într-un mod perfect filosofia Mercedes-Benz în materie de design: Sensual Purity.

Aspectul impresionant al părţii frontale evidenţiază statutul la care aspiră limuzinele din clasa business, oferind variaţii diferite pentru fiecare linie de design şi echipare. Modelul standard afişează grilajul de radiator clasic Mercedes cu steaua amplasată pe capotă, la fel ca şi linia EXCLUSIVE – într-o variantă mai elaborată din punct de vedere design. Modelele AVANTGARDE şi gama AMG pot fi identificate cu ajutorul grilajului radiatorului cu aspect sportiv, cu steaua Mercedes amplasată în centru. Fiecare dintre modelele de grilaje oferă Clasei E un aspect distinct şi un grad unic de diversitate prin care se remarcă versiunile.

La partea din spate, umerii lați poziționati deasupra aripilor roților din spate oferă Clasei E un caracter puternic și inconfundabil. Stopurile monobloc poziționate pe spate – afișând un design cu două bare încadrate de caroseria autovehiculului – poziționează Clasa E ca fiind noul membru al limuzinelor Mercedes-Benz. Opțional, luminile suplimentare pot oferi o atracție asemănătoare cu strălucirea unui motor cu reacție. Acest ”efect stardust” este creat printr-o tehnologie inovatoare a reflectorului cu o structură configurată special pentru stopurile din spate și al cărei debut are loc odată cu lansarea Noii Clase E.

Interiorul noii Clase E încorporează sinteza de emoție și inteligență, piloni ce sunt definiți de filosofia Mercedes-Benz în materie de design – forme distincte cu un flux senzual. Opțiunile suplimentare includ două ecrane de înaltă rezoluție, fiecare cu o diagonală de 12,3 inci – o premieră pentru acest segment.

Sub sticla care le acoperă, cele două ecrane devin unul singur, alungit, care pare că plutește, conturând un element central prin care este accentuat designul interior cu orientare orizontală. Precum ansamblul instrumentelor de bord, acest ecran este compus dintr-un display mare cu fiecare dintre elementele virtuale disponibile în câmpul vizual al șoferului și un display central poziționat deasupra centrului consolei. Conducătorul auto are posibilitatea de a personaliza panoul de bord şi de a alege dintre trei stiluri diferite: „Classic”, „Sport” şi „Progressive”.

În premieră la un autovehicul de serie, în cazul noii Clase E întâlnim butoanele de comandă cu tehnologie touch (”Touch Controls”), amplasate pe volan. Ca și ecranul unui smartphone, acestea răspund precis unor mișcări de glisare orizontale sau verticale, permițând controlul asupra sistemului multimedia fără a lua mâna de pe volan. Astfel, moto-ul ”mâinile pe volan, atenția la drum” este respectat, iar atenția șoferului nu este atrasă de la carosabil.

Comenzile suplimentare ale sistemului multimedia sunt oferite sub forma unui touchpad și a unui controller amplasate în consola centrală, care au posibilitatea de a recunoaște chiar și scrisul de mână, și a sistemului de control vocal LINGUATRONIC. De asemenea, sunt disponibile butoane cu acces direct pentru controlul diverselor funcții precum sistemul de aer condiționat pentru activarea sau dezactivarea oportună a sistemelor de asistență a șoferului.

Un design nou și inteligent cu vizualizări și animații de înaltă calitate, alături de o logică simplificată, sporește această nouă experiență de operare. În același timp, pasagerii se vor bucura de un interior atragător cu o arhitectură spațioasă, ce combină eleganța clasei de lux cu un caracter sportiv desăvărșit.

Materiale de cea mai bună calitate definesc stilul interior. Includ lemn poros, şlefuit în stilul celui folosit la yachting, cu linii de design care aduc o interpretare contemporană a lemnului cu textura metalului futurist. De asemenea, utilizarea materialelor autentice, de calitate, se continuă prin acoperirea cu piele a panourilor centrale ale ușilor si a bordurilor de la nivelul umerilor pentru liniile selectate. O altă caracteristică Mercedes-Benz este evidențiată de către aspectul de înaltă calitate și de modalitatea în care este semnalată în permanență atenția la detalii și măiestria meticuloasă.

La fel de atent compus este și materialul / culoarea cu diverse nuanțe de maro, inclusiv combinații de culori atractive precum maro nucă / macchiato sau maro castaniu / macchiato. Acestea permit personalizarea designului din interior.

Iluminarea din interior se face exclusiv prin utilizarea tehnologiei LED, caracterizată prin durabilitate și economisirea energiei. Acelaşi lucru este valabil şi pentru iluminarea ambientală sporită inclusă în linia de echipare.

Având la dispoziţie 64 de culori, aceasta oferă o multitudine de posibilităţi de personalizare. În plus, adaugă accente de lumină echipamentelor opţionale, ecranului central, spaţiului de depozitare instalat pe consola centrală, mânerelor de deschidere, buzunarelor din uşă, spaţiului destinat picioarelor din faţa şi spatelui autovehiculului, tetierelor şi difuzoarelor (dacă automobilul este echipat cu sistemul audio surround Burmester® high-end 3D – dotare opţională).

La momentul lansării, noul Mercedes-Benz Clasa E va fi disponibil în două versiuni de motorizare: E 200, cu un motor turbo pe benzină cu patru cilindri şi E 220 d, propulsat de un motor diesel cu patru cilindri.

După lansarea pe piaţă, și alte modele vor completa gama de motoare, inclusiv E 350 e echipat cu tehnologia hybrid. Versiunea PLUG-IN HYBRID impresionează prin dinamism şi eficienţă, oferind o automonie electrică de 30 km şi sesiuni de condus fără emisii.

Motorul său turbo pe benzină cu patru cilindri funcţionează în tandem cu un motor electric furnizând o putere totală de 205 kW / 279 CP şi un cuplu de 600 Nm. Datorită acestei configuraţii, E 350 e atinge performanţele unui autovehicul sportiv având în același timp și un consum mai mic decât al unui automobil din clasa compactă.

Totodată, noua Clasă E beneficiază și de cea mai puternică variantă de motor diesel cu şase cilindri ce încorporează sistemul SCR şi furnizează o putere totală de 190 kW / 258 CP şi cu cuplu de 620 Nm.

Pe parcursul anului 2016, Mercedes-Benz va extinde gama cu un nou motor pe benzină cu şase cilindri ce oferă o putere de 245 kW / 333 CP şi un cuplu maxim de 480 Nm.

Motoarele asigură eficiență de top

ModelCapacitate cilindrică (cmc)Putere (kW / cp)Cuplu motor NmAccelerare 0+100 km/hConsum mixt (l/100 km)Emisii mixte CO2 g/km
E 2001991135/1843007,75,9132
E 220 d1950143/1954007,33,9102
E 350 d2987190/2586205,95,1133
E 350 e1991205/2796006,22,149

Următoarele modele de autoturism vor completa gama de motoare, incluzând un motor diesel cu patru cilindri de 110kW (150 cp). Gama de motoare cu benzină va include versiuni cu patru cilindri cu puteri variind de la 135 la 180 kW (183 – 245 cp), la care se adaugă un model cu șase cilindri de 245 kW (333 cp).

Toate motoarele noii Clase E sunt echipate cu funcția ECO start/stop. Motoarele pe benzină îndeplinesc normele de emisii EURO 6, în timp ce noul motor diesel cu patru cilindri OM 654 este deja configurat pentru a se încadra în viitoarele standarde RDE.

Noul motor diesel cu patru cilindri marchează apariția unei noi game de motoare Mercedes-Benz și începutul unei noi dimensiuni în ceea ce privește eficiența. Mai mult, noul motor este mai mic și mai compact decât versiunea precedentă datorită reducerii spațiului ocupat de cilindri (90 mm față de 94 mm). Cu toate că ocupă un spațiu mai mic decât modelul anterior, redus la aproximativ doi litri, noul motor diesel are o putere de 143 kW/195 cp, care în cazul E 220 d presupune un consum de doar 3,9 litri/100 km, ce echivalează cu emisii de CO2 de 102g/km – cifră atinsă până acum doar de autoturismele foarte mici.

Pe lângă aceasta, motorul cu patru cilindri are parte de multe îmbunătățiri. Modelul standard dispune de o turbină cu geometrie variabilă. Atât capul cilindrului, cât și blocul motor sunt făcute din aluminiu. Tehnologia de finisare NANOSLIDE pentru cilindri dezvoltată de Mercedes-Benz reduce eficient frecarea dintre suprafața cilindrului și pistonul de oțel.

Alte sisteme destinate să reducă stresul la volan: împreună cu COMAND Online, subfuncția selectabilă Speed Limit Pilot poate ajusta autonom viteza autovehiculului ca răspuns la limitările de viteză detectate de cameră sau introduse în sistemul de navigație (ex.: 50 km/h în zonele intravilane sau 100 km/h pe drumurile extravilane).

Adițional, DRIVE PILOT include pentru prima dată un sistem de asistență pentru schimbarea benzilor. Acest sistem de asistență tip radar și cameră ajută șoferul să schimbe benzile în cazul drumurilor cu mai multe benzi și poate conduce autovehiculul pe banda selectată de șofer – de exemplu, în depășiri. Odată ce șoferul a indicat că dorește să vireze timp de cel puțin două secunde, sistemul de asistență pentru schimbarea benzilor va iniția manevra dacă detectează că banda nu este ocupată.

Active Brake Assist cu funcția de asistență în trafic: comparativ cu versiunea standard, acest sistem are limitări mai largi de viteză în ceea ce privește autovehiculele și pietonii. Mai mult, poate detecta traficul în intersecții, iar dacă șoferul nu reacționează, activează frânarea în mod automat. În premieră, poate detecta situațiile cu potențial de accident în blocajele din trafic, unde nu există loc de manevră și, în astfel de cazuri, inițiază frânarea mult mai devreme. În consecință, este posibil să eviți accidente la viteze de până la 100 km/h sau să reduci substanţial gravitatea accidentelor la viteze mai mari de atât.

Evasive Steering Assist: acest nou sistem completează funcția de detectare a pietonilor Active Brake Assist. Când șoferul recurge la o manevră evazivă, intenționată sau instinctivă, într-o situație periculoasă, această funcție îi poate oferi asistență prin adaptarea gradului de asistare a servodirecției calculat cu precizie pentru a sprijini mișcarea volanului. Acest lucru ajută șoferul să evite pietonul într-un mod controlat, facilitând redresarea autovehiculului, situația fiind gestionată într-un mod cât mai sigur.
Sisteme de asistență avansate: Sistemele de asistență inteligente din noul pachet Driver Assistance includ, de asemenea, tehnologii verificate și dezvoltate din punct de vedere al modului de funcționare și al senzorilor folosiți. Active Lane Keeping Assist poate opri șoferul să schimbe neintenționat banda, acest lucru fiind posibil prin aplicarea unilaterală corectivă a frânelor, inclusiv în cazul liniilor discontinue și a riscului de coliziune; de exemplu, în situații de trafic pe sensul opus de mers sau cu autovehicule care fac depășiri rapide. Active Blind Spot Assist poate acum avertiza șoferul cu privire la riscul de coliziune laterală în traficul urban obișnuit, la viteze mici și, la fel ca înainte, poate interveni corectiv în ultimul moment, pentru a preveni o coliziune la viteze de peste 30 km/h. PRE-SAFE® PLUS poate proteja împotriva coliziunilor din trafic care survin din spatele autovehiculului.

Performanța aerodinamică reprezintă unul dintre principalele motive din spatele eficienței remarcabile ale Noii Clasa E. În acest caz, Clasa E stabilește noi standarde, cu un coeficient record (valoare cd) de 0,23. Pentru a realiza acest lucru, experții în aerodinamică au fost nevoiți să optimizeze numeroase detalii și să pună în aplicare idei noi.

De exemplu, sistemul AIRPANEL Advanced, disponibil pentru cele mai multe motoare din gama modelelor de bază și ale liniei EXCLUSIVE, deschide grila radiatorului cu ajutorul unei fante reglabile atunci când este nevoie de răcire suplimentară și, în plus, dispune de o a doua trapă în priza de aer de sub plăcuța de înmatriculare, pentru a îmbunătăți și mai mult performanța generală a sistemului. Mai mult, aerodinamica sofisticată a autovehiculului reduce zgomotul vântului și face din noua Clasa E un autovehicul mai silenţios în comparație cu unele modele din clasa de lux.

Sursa: Mercedes Romania

(Visited 9 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice