Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul M2 Competition de la BMW :-)

Prin noul BMW M2 Competition, BMW M GmbH impune noi standarde în segmentul compact al automobilelor sport de înaltă performanţă şi adaugă mai mult rafinament caracterului BMW M2 Coupé.

Piesa centrală a noului BMW M2 Competition este noul motor, bazat pe propulsorul de la BMW M3 şi BMW M4. Motorul cu şase cilindri dispuşi în linie, cu două turbine şi tehnologie M TwinPower Turbo furnizează 410 CP între 5.250 şi 7.000 rpm. Cuplul maxim al motorului – 550 Nm – este disponibil pe o plajă impresionantă, între 2.350 şi 5.200 rpm. Propulsorul are o un apetit deosebit pentru turaţii pentru un motor supraalimentat considerând vârful de putere şi se desfăşoară liniar de-a lungul unui interval larg al turaţiilor. Sistemul de evacuare dublu, cu control electronic al clapetelor finale, oferă acustica M distinctivă, în timp ce tehnologia M TwinPower Turbo furnizează eficienţă remarcabilă. În anumite ţări UE, BMW M2 Competition dispune şi de filtru de particule (OPF) pentru reducerea suplimentară a poluării cu particule fine.

Noul BMW M2 Competition completează sprintul standard, de la 0 la 100 km/h, în 4,2 secunde (cu M DCT, 4,4 secunde cu transmisie manuală cu şase trepte). Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h. Automobilul poate fi comandat cu M Driver Package pentru a creşte viteza maximă la 280 km/h – cu 10 km/h mai mult decât BMW M2 Coupé. Datele de consum sunt şi ele demne de remarcat: cu transmisia manuală cu şase trepte, consumul mediu de combustibil este de 9,9-10,0 l/100 km, iar emisiile CO2 combinate sunt de 225-228 g/km*. Cu transmisia opţională M cu dublu ambreiaj (M DCT), aceste valori coboară la doar 9,2 l/100 km, respectiv la 209-210 g/km pentru emisiile CO2.*

Cu design inteligent, sistemul de alimentare cu ulei pentru motor este preluat direct din motorsport, în timp ce sistemul de răcire de la BMW M4 cu pachet Competition este utilizat şi el cu câteva ajustări specifice modelului. BMW M2 Competition include variante de competiţie pentru sistemele de alimentare cu ulei şi de răcire care au fost testate de-a lungul anilor în motorsport de către marca. O grilă BMW mărită şi un spoiler frontal nou, care asigură un flux de aer mai mare, sunt semnele de la exterior care indică utilizarea acestui sistem de răcire îmbunătăţit. Grila este finisată standard în negru Shadow Line foarte lucios şi uneşte printr-un element central în aceeaşi culoare cei doi „rinichi”. Acelaşi finisaj este utilizat şi pentru branhiile laterale de pe aripile faţă şi pentru cvartetul de ţevi de eşapament de la sistemul de evacuare dublu. Emblema M Competition de culoare închisă înnobilează partea spate a automobilului. Designul noilor oglinzi retrovizoare cu braţ dublu îmbunătăţeşte aerodinamica – braţele duble sunt caracteristice pentru noul BMW M2 Competition.

Inginerii BMW M au ajustat şi dinamica BMW M2 Competition luând în considerare şi performanţele îmbunătăţite. Bara transversală din CFRP de la BMW M3/M4 este vizibilă imediat în compartimentul motor. Aceasta îmbunătăţeşte rigiditatea secţiunii frontale şi creşte precizia direcţiei. Curbele caracteristice ale servodirecţiei electromecanice, diferenţialul M activ şi sistemul Dynamic Steering Control (DSC) au fost şi ele ajustate.

Comutatoarele de selecţie pentru ajustarea
BMW M2 este primul model echipat cu comutatoare de selecţie pe consola centrală care permit controlul instantaneu al caracteristicii şi setărilor motorului, direcţiei şi funcţiilor Drivelogic, dacă se optează pentru M DCT. Diferitele configuraţii pot fi combinate în orice mod doreşte conducătorul şi pot fi stocate pentru acces uşor prin utilizarea butoanelor M1 şi M2 de pe volan. Gama de echipamente standard include acum buton start/stop de culoare roşie, faruri LED adaptive şi senzori de parcare faţă.

Sursa: BMW Romania

(Visited 51 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice