Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Audi aduce cel mai sportiv concept piloted driving din lume pe pista de curse

Audi aduce cel mai sportiv concept piloted driving din lume pe pista de curse

Audi a dezvoltat cel mai sportiv concept piloted driving din Lume. În cadrul finalei sezonului DTM (German Touring Car Masters), Audi RS 7 piloted driving concept va demonstra potențialul dinamic și capacitațile sale de pilotaj pentru prima oară pe Hockenheimring – la viteză de curse, fără pilot.

“Mergem mai departe cu unul dintre cele mai importante trenduri din lumea auto cu soluțiile noastre tehnice pentru piloted driving,” declară Prof. Dr. Ulrich Hackenberg, membru al consiliului director pe Dezvoltare Tehnică al AUDI AG. “Fascinația absolută a acestui proiect va fi afișată în cadrul cursei DTM din Hockenheim. Timpii de puțin peste 2 minute pe tură și accelerația laterală de până la 1,1 g vorbesc de la sine.”

Audi este elementul conducător de mult timp în domeniul șofatului automat. Eforturile mărcii pentru dezvoltare au produs o serie de evenimente spectaculoase. Spre exemplu, în 2010, un Audi TTS fără pilot a cucerit circuitul legendar de curse Pikes Peak din Colorado, SUA. Audi si-a dovedit de nenumărate ori potențialul in tehnologie, cu demonstrații duse la limită. Cu 560 CP și o viteză maximă de 305 km/h, Audi RS 7 piloted driving concept exemplifică Progresul prin tehnologie.

Audi RS 7 piloted driving concept pe circuit

Audi RS 7 piloted driving concept este o platformă tehnologică cu care Audi explorează posibilitățile șofatului pilotat în cel mai dinamic mod. Vineri, 17 octombrie și duminică, 19 octombrie – înainte de începerea ultimei curse de DTM – conceptul va efectua o tură pe Hockenheimring fără pilot. Modelul coupe în cinci uși este identic cu modelul de serie, dar servodirecția electromecanică, frânele, clapeta de accelerație și transmisia cu 8 trepte tiptronic ce distribuie puterea către sistemul mecanic de tracțiune quattro sunt controlate automat.

Există două considerente tehnologice principale ale șofatului pilotat la limita fizică: orientarea de înaltă precizie și controlul absolut asupra vehiculului la limitele manevrabilității.

Platforma tehnologică utilizează semnale GPS corectate pentru orientarea pe circuit. Cu o precizie de un centimetru, aceste date diferențiale GPS sunt transmise în vehicul via WLAN, în conformitate cu standardul auto și redundant via undelor radio de înaltă frecvență. În paralel, imaginile 3D provenite de la cameră sunt comparate în timp real cu informațiile grafice înmagazinate la bord.

Sistemul efectuează o cautare în fiecare din nenumăratele imagini individuale pentru câteva sute de obiecte recunoscute, precum clădirile de lângă circuit, folosindu-le pe post de informații adiționale de poziționare.

Controlul vehiculului la limitele manevrabilitatii este o altă caracteristică uimitoare a conceptului Audi RS 7 piloted driving. Conexiunile de la bord, împreună cu controlul de înaltă precizie al tuturor elementelor relevante pentru șofat, permit platformei tehnologice să se deplaseze la limitele fizicii. Inginerii de la Audi au investigat intens șofatul pilotat la limitele manevrabilității, supunând platforma tehnologică pe câteva sute de kilometri de testare, pe rute variate.

Pentru a-și demonstra capabilitățile, Audi RS 7 piloted driving concept va efectua o cursă curată pe Hockenheimring – cu accelerări complete pe porțiunile drepte, frânări complete înaintea curbelor, viraje precise și accelerare contorizată perfecta la ieșirea din acestea. În timpul frânării pot apărea forțe de peste 1,3 g, iar accelerația laterală din viraje poate atinge 1,1 g. Testele de pe circuitul de la Hockenheim sugerează o viteză maximă estimată de 240 km/h și un timp de 2 minute și 10 secunde pe tură.

Circuitul este cel mai exigent banc de probă pentru producție atunci când este vorba de șofat pilotat. Sistemele viitoare trebuie să lucreze într-un mod extrem de precis și cu zero erori în situații critice. Astfel, acestea trebuie să fie capabile să evalueze într-un mod corect situația curentă și la limitele fizicii. Bancul de probă oferă inginerilor Audi o varietate de perspective in dezvoltare, in special a funcțiilor automate de evitare în situații critice.

Tura efectuată de RS 7 piloted driving concept poate fi urmărită în direct pe www.audimedia.tv/en. Transmisia începe duminica, 19 octombrie 2014, la 13:45 (ora României).

Sursa: Audi Romania.

(Visited 3 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice