Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Opel Meriva: lider în segmentul său, confort top persoanele active

Noul Opel Meriva: lider în segmentul său, confort de top pentru persoanele active de peste 50 de ani

Noul Meriva actualizat, mai eficient, mai atrăgător şi mai confortabil ca niciodată, face o impresie bună atât la interior, cât şi la exterior, ceea ce îl face popular printre clienţii de toate vârstele. În aprilie, monovolumul Opel multifuncţional era din nou numărul unu în Germania pe segmentul său (segmentul B al MPV-urilor), lăsându-şi toţi competitorii principali în urmă. Un factor important pentru succes este acela că versiunea actualizată a campionului flexibilităţii este la fel de benefică pentru spate ca predecesorul său. Acesta este un factor-cheie pentru un autovehicul care este proiectat în special pentru familiile tinere cu copii şi pentru persoanele de peste 50 de ani cu o viaţă activă şi care au un suflet tânăr. Campania germană pentru un spate mai sănătos („Aktion Gesunder Rücken e.V.”) a acordat prestigiosul sigiliu al calităţii AGR modelului Meriva, acesta devenind astfel primul şi singurul autovehicul de serie care a primit această certificare pentru întregul concept ergonomic.

Persoane active de peste 50 de ani – un segment de clienţi exigenţi aflat în creştere

Aceştia sunt activi, mobili şi ştiu ce vor. O parte a schimbărilor demografice este reprezentată de creşterea continuă a aşa-numitului grup al persoanelor active de peste 50 de ani. Unele dintre acestea îşi realizează visele profesionale când ajung la o vârstă mai înaintată şi îşi construiesc o a doua carieră ca liber profesionişti. Altele investesc o proporţie din ce în ce mai mare a veniturilor lor în activităţi de petrecere a timpului liber precum vacanţe şi călătorii. Prin urmare, persoanele din acest segment sunt din ce în ce mai interesate de mobilitatea personală. Din cei aproximativ 54 de milioane de deţinători de permise de conducere categoria B din Germania, se estimează că circa zece milioane au peste 65 de ani, conform statisticilor guvernamentale şi Consiliului German pentru Siguranţă în Trafic.

În primele şapte luni ale anului 2013, vârsta medie a cumpărătorilor de autovehicule noi a fost de 52,4 ani, în timp ce în 1995 media era de 46,1 ani. O treime din clienţi aveau peste 60 de ani, conform cercetătorilor din cadrul Centrului de Cercetare Auto CAR de la Universitatea din Duisburg-Essen. Oamenii de ştiinţă estimează că în 2020 vârsta medie a cumpărătorilor de autovehicule va creşte la 55 de ani.

Noul Meriva este disponibil cu o gamă nouă de motoare pe benzină, GPL şi diesel. Punctul de atracţie este noua generaţie a motorului diesel 1.6 CDTI care impresionează prin consumul său redus şi caracterul ecologic, precum şi prin rularea uniformă remarcabilă şi nivelul de zgomot foarte mic. Cu emisii de CO2 de doar 99 de grame per kilometru, Meriva se situează sub pragul de 100 g şi oferă cea mai bună combinaţie între confort şi eficienţă.

Transmisiile manuale noi cu grad de frecare redus oferă un nou nivel de confort la schimbarea treptelor de viteză în combinaţie cu toate motoarele pe benzină, GPL şi diesel. În plus, o transmisie cu şase trepte de viteză şi grad redus de frecare care sporeşte şi mai mult confortul este acum disponibilă cu ambele versiuni de 88 kW/120 cp şi 103 kW/140 cp ale motorului turbo pe benzină de 1,4 litri, precum şi cu unitatea turbo diesel de 81 kW/110 cp.



Sursa: GM Opel Romania.

(Visited 37 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           


Stiri auto similare





Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice