Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Ford Mondeo va fi primul model al mărcii oferit în Europa cu faruri full-LED

Ford Mondeo va fi primul model al mărcii oferit în Europa cu faruri full-LED

A patra generaţie a lui Ford Modeo va fi oferită cu blocuri optice full LED. Mondeo va fi primul model al americanilor oferit în Europa cu această dotare, scrie automarket.ro.

Ford va oferi noul Mondeo şi în compania blocurilor optice cu LED-uri. A patra generaţie a lui Mondeo va fi primul model al mărcii americane oferit în Europa cu faruri full-LED şi beneficiază de această dotare atât din considerente estetice, cât şi datorită performanţelor asigurate de această tehnologie. Mai precis, LED-urile oferă un nivel superior de luminozitate cu o fracţiune din consumul de energie al becurilor obişnuite, în timp ce designerii au la dispoziţie o unealtă suplimentară pentru modificarea aspectului berlinei de clasă medie propusă de marca americană.

Faţă de blocurile optice convenţionale, farurile echipate cu LED pot să fie mai subţiri şi să aibă forme complet diferite de cele găsite la tehnologia becurilor incadescente. Datorită acestor faruri, designerii pot să lase impresia că maşina este mai joasă, iar aerodinamica este îmbunătăţită datorită formei schimbate a blocurilor optice. După cum explică Paul Wraith, responsabil de design de la Ford, sistemul de iluminare nu mai este doar un element funcţional, ci schimbă complet aspectul unei maşini, iar forma fasciculului luminos emis de faruri determină caracterul vehiculului.

Reprezentanţii Ford nu au specificat încă dacă farurile cu LED vor fi oferite opţional sau standard pentru noul Mondeo. A patra generaţei a modelului de clasă medie de la Ford va debuta pe piaţă în decursul anului curent. O declaraţie a lui Chris Hamilton, şeful departamentului de design al Ford Motor Company, sugerează posibilitatea ca aceste blocuri optice cu LED să fie standard, deoarece oficialul mărcii afirmă că formele proiectoarelor şi farurilor ar fi fost “imposibile cu tehnologia halogen”.

(Visited 15 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           


Stiri auto similare





Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice