Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Jaguar confirma constructia modelului sport F-Type Project 7

Jaguar confirma constructia modelului Jaguar F-Type Project 7

F-TYPE Project 7, cel mai recent model din gama sportivă F-TYPE, işi va face debutul pe data de 26 iunie, în cadrul Goodwood Festival of Speed 2014.

Jaguar F-TYPE Project 7 reprezintă cel mai performant model al echipei Special Operations Jaguar Land Rover, şi va fi produs într-o ediţie limitată şi exclusivă, de maxim 250 de unităţi. Caroseria sa sportivă, al cărei concept a fost dezvăluit în urmă cu un an, aduce un omagiu unuia dintre cele mai performante şi emblematice modele Jaguar de cursă: Jaguar D-Type, de trei ori câştigător LeMans, care împlineşte 60 de ani în 2014. Numele Project7 omagiază cele 7 victorii categorice în cadrul renumitei curse.

Project 7 Jaguar F-TYPE 2014 este nu doar un derivat al mult-premiatei game F-TYPE, ci reprezintă, de asemenea, şi cel mai rapid şi mai puternic Jaguar de producţie construit vreodată.

Propulsat de un motor V8 5.0l supraalimentat, ce dezvoltă 575CP/ 680Nm, care permite caroseriei integrale din aluminiu – cu o greutate de 1585 Kg – să accelereze de la 0-100Km/h în 3,9 secunde, având o viteză maximă, limitată electronic, de 300Km/h.

Echipa de ingineri Special Operations a dezvoltat pentru Project 7 o calibrare specială a deja cunoscutei transmisii automate Jaguar Quickshift cu 8 rapoarte, cu puncte de schimb şi caracteristici revizuite. Performanţa sporită, combinată cu creşterea manevrabilităţii a caracterului aerodinamic, transformă Project 7 în noul reper al modelelor Jaguar de înaltă performanţă.

F-TYPE Project 7 este exemplul perfect pentru modul în care noi, echipa de design, putem colabora eficient şi rapid cu echipa de ingineri, pentru a livra un proiect de la concept la producţia fizică a maşinii – am atins o nouă limită a posibilului fără a pierde nimic din precizia formei. Modern, hotărât, cu o siluetă care exprimă scopul, F-TYPE Project 7 reprezintă personificarea contemporană perfectă a modelului D-Type, din care a fost inspirat” declară Ian Callum, Director of Design, Jaguar.


 

Sursa Jaguar.

(Visited 10 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           


Stiri auto similare





Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice