Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul BMW Seria 2 Active Tourer va fi lansat cu trei variante de motorizari

Noul BMW Seria 2 Active Tourer

Apariţia BMW Seria 2 Active Tourer reprezintă extinderea portofoliului BMW într-un segment cu un potenţial de creştere important în următoarea perioadă. Active Tourer – cel de-al doilea membru al noii game Seria 2, după versiunea Coupé – vine cu o interpretare sportivă a segmentului din care face parte. BMW Seria 2 Active Tourer deschide oportunitatea de a atrage un grup ţintă de clienţi absolut nou pentru BMW, care pune accent pe spaţiul interior şi caracterul practic, dar doreşte să beneficieze şi de valenţele sportive ale mărcii.

Cu o lungime de 4.342 milimetri, o lăţime de 1.800 milimetri şi o înălţime de 1.555 milimetri, modelul combină dimensiunile compacte de la exterior cu un sentiment impresionant de spaţialitate în interior, ceea ce îl face perfect pentru a îndeplini numărul tot mai mare de provocări ridicate de mobilitatea urbană.

Noile motoare cu supraalimentare, cu trei şi patru cilindri, pachetul vast de măsuri BMW EfficientDynamics şi conectivitatea extinsă oferită de BMW ConnectedDrive sunt elemente ce formează o experienţă a condusului axată pe performanţe sportive şi eficienţă exemplară.

Dinamismul şi funcţionalitatea spaţiului reunite în maniera tipică BMW

Un nivel foarte ridicat de versatilitate şi funcţionalitate în segmentul premium al clasei compacte a necesitat concepte noi de design. De aceea, BMW a optat pentru un sistem sofisticat de tracţiune faţă pentru Seria 2 Active Tourer, care are capacitatea de a furniza acel grad de implicare a conducătorului tipic pentru marcă. Împreună cu ampatamentul lung – 2.670 milimetri – şi cu linia înaltă a acoperişului, această configuraţie permite maximizarea spaţiului din interior, iar rezultatul este un sentiment de spaţialitate fără precedent pentru un BMW din clasa compactă. Conducătorul şi pasagerul din faţă se bucură de o poziţie mai înaltă a scaunelor comparativ cu un sedan, ceea ce permite o vizibilitate superioară de jur-împrejur şi, în acelaşi timp, un acces facil în automobil. Multitudinea de posibilităţi de stocare şi opţiunea de rabatare la orizontală a spătarului banchetei sunt doar două exemple ale flexibilităţii remarcabile şi designului ingenios ale interiorului. Habitaclul conferă un sentiment de spaţiu şi lumină, toate suprafeţele fiind structurate orizontal într-un aspect stratificat, respectând filozofia ergonomică a mărcii. De asemenea, există şi opţiunea unui acoperiş panoramic mare, prin care interiorul poate fi inundat de lumină.

Identitatea brandului, cu sentimentul imperativ de dinamism, este clar prezentă şi la BMW Seria 2 Active Tourer. Modelul se evidenţiază prin particularităţile tradiţionale de design, precum grila dublă a radiatorului uşor înclinată în faţă, încadrată de farurile rotunde duble. Consolele faţă scurte reprezintă ceva neobişnuit pentru un automobil cu tracţiune faţă, sunt un factor important pentru caracterul dinamic şi sunt un indiciu al stilului clasic BMW, stil care se regăseşte şi în consolele scurte din spate, ampatamentul lung, curba Hofmeister de la geamurile laterale spate şi stopurile de forma literei L. Privite din lateral, contururile clare şi linia atractivă în formă de pană completează impactul asupra pasajelor roţilor. Trecând la interior, butoanele de control pentru radio sau aer condiţionat şi prizele de aer sunt orientate spre conducător – o altă trăsătură inconfundabilă a designului BMW.

Versatilitate şi funcţionalitate maxime

Portbagajul versatil, a cărui capacitate poate fi extinsă de la 468 la 1.510 litri, şi spătarul banchetei, rabatabil în raport 40:20:40 – în echiparea standard – exemplifică caracterul practic cotidian al acestui model. Flexibilitatea este îmbunătăţită şi de bancheta culisantă, care astfel oferă mai mult spaţiu pentru picioare sau pentru bagaje, în funcţie de necesităţi. O amprentă specială este capacul pliabil al podelei portbagajului, care ascunde un compartiment de stocare cu un sertar multifuncţional. Spătarul banchetei poate fi ajustat astfel încât să ofere mai mult confort pentru cele trei locuri din spate sau spaţiu suplimentar pentru bagaje. Accesul uşor la portbagaj este posibil datorită hayonului larg, lat şi cu deschidere mare, care opţional poate fi echipat cu buton de deschidere-închidere automată sau cu funcţia Smart Opener pentru o şi mai mare uşurinţă în operare, prin simpla mişcare a piciorului.

Motoare de cea mai nouă generaţie, cu trei sau patru cilindri

Noul BMW Seria 2 Active Tourer va fi lansat cu trei variante de motoare – puternice, uşoare şi eficiente -, cu trei sau cu patru cilindri, care fac parte din noua generaţie de propulsoare. Motoarele sunt montate transversal şi au un design compact, sunt echipate cu tehnologia BMW TwinPower Turbo şi îndeplinesc standardele EU6 privind emisiile. Toate beneficiază de o combinaţie unică de tehnologii care includ controlul admisiei de aer şi evacuării (VANOS, Valvetronic, turbină cu geometrie variabilă), dar şi al injecţiei de combustibil (injecţie directă de înaltă precizie sau Common Rail de ultimă generaţie cu presiune maximă de 2000 bar).

Noul motor pe benzină, cu trei cilindri, se evidenţiază prin eficienţa excepţională în raport cu performanţele livrate. Acest propulsor revoluţionar va avea premiera sub denumirea BMW 218i Active Tourer (consum urban/extraurban/mixt: 6,1/4,2/4,9 l/100 km; emisii CO2: 115 g/km)* cu transmisie manuală cu şase trepte. Motorul are o capacitate de 1,5 litri, generează 100 kW/136 CP şi excelează prin reacţia spontană a acceleraţiei, abilitatea de a urca în turaţii şi puterea mare de tracţiune. Se remarcă astfel cuplu maxim de 220 Nm disponibil deja de la 1250 rpm, dar şi puterea maximă livrată între 4500 şi 6000 rpm. Astfel, sprintul 0-100 km/h este asigurat în 9,3 secunde.

Vârful gamei la lansarea pe piaţă este BMW 225i Active Tourer (consum urban/extraurban/mixt: 7,6/5,0/6,0 l/100 km; emisii CO2: 139 g/km)*. Cu o putere de 170 kW/231 CP, un timp de 6,8 secunde* necesar pentru sprintul de la 0 la 100 km/h şi o viteză maximă de 235 km/h*, motorul cu patru cilindri al acestui model ridică standardul privind performanţele dinamice în clasa lui. Acesta livrează 350 Nm tot de la 1250 rpm, în timp ce puterea maximă este atinsă în intervalul 4750 – 6000 rpm.

Sub capota modelului BMW 218d Active Tourer (consum urban/extraurban/mixt: 5,0/3,6/4,1 l/100 km; emisii CO2: 109 g/km)* se află un motor diesel cu patru cilindri. Ca şi cele două versiuni pe benzină, şi acest propulsor face partea din noua generaţie şi dezvoltă o putere maximă de 110 kW/150 CP, în timp ce vârful curbei de cuplu este la 330 Nm între 1750 şi 2250 rpm. Acest pachet reconfirmă performanţele foarte dinamice ale motoarelor BMW diesel, astfel că BMW 218d Active Tourer sprintează de la 0 la 100 km/h în 8,9 secunde* şi atinge o viteză maximă de 205 km/h*.

* Datele sunt provizorii şi deocamdată nu au fost confirmate oficial. Consumul estimat de combustibil a fost calculat pentru ciclul de testare EU.

BMW printre automobilele cu tracţiune faţă

Asemenea tuturor modelelor BMW, noul BMW Seria 2 Active Tourer îşi pune amprenta prin dinamica deosebită şi prin experienţa condusului pentru care marca este recunoscută. Şasiul nou dezvoltat, care cuprinde punte faţă cu braţ transversal şi punte spate multibraţ, combină agilitatea şi precizia direcţională cu stabilitatea excelentă şi confortul suspensiei. Puntea faţă, cea de tracţiune, de la noul BMW Seria 2 Active Tourer, a suferit numeroase reglaje de fineţe, astfel încât automobilul să beneficieze de dinamica optimă şi de reacţia precisă a direcţiei. Direcţia electromecanică şi dispunerea funcţională a sistemului sunt combinate pentru a produce o senzaţia de condus ce nu este afectată de cuplul direcţiei. Consolele deosebit de scurte sunt un alt ingredient important în asigurarea agilităţii pentru acest model cu tracţiune faţă.

Utilizarea inteligentă a oţelurilor multifazice de înaltă şi foarte înaltă rezistenţă a avut o contribuţie decisivă asupra standardelor de siguranţă ale BMW Seria 2 Active Tourer, dar au ajutat şi la menţinerea unei mase reduse a maşinii. Pe lângă faptul că a fost un factor important în dinamica excepţională a modelului, această construcţie ultrauşoară reprezintă unul dintre numeroasele elemente de tehnologie BMW EfficientDynamics. Printre acestea se numără funcţia Auto Start-Stop, Brake Energy Regeneration (generarea energiei la frânare), Optimum Gearshift Indicator (indicator al punctului optim de schimbare a vitezelor), gestionare inteligentă a componentelor auxiliare şi Air Curtain integrală, care utilizează două prize de aer verticale, situate în bara faţă, pentru a direcţiona curentul de aer de-a lungul roţilor faţă.

În modul ECO PRO, pentru un plus de eficienţă, noul BMW Seria 2 Active Tourer vine cu funcţia coasting la modelele echipate cu o cutie automată. Aceasta presupune decuplarea automată a motorului de la transmisie imediat ce piciorul este ridicat de pe acceleraţie (la viteze între 50 km/h şi 160 km/h) asigurând o alunecare liberă a automobilului, liberă de orice frânare a motorului pentru o valorificare maximă a energiei cinetice.

Pachet M Sport pentru o prezenţă şi mai spectaculoasă

Pe lângă echiparea standard, alte două linii de echipare permit clienţilor să-şi pună amprenta asupra interiorului şi exteriorului. Sport Line pune accentul asupra laturii dinamice, în timp ce Luxury Line accentuează eleganţa şi exclusivismul. Pachetul M Sport, care va fi disponibil din luna noiembrie, deschide noi posibilităţi de personalizare. Dotările de la exterior – pachetul M Aerodynamics, suspensia M Sport şi jantele M din aliaj uşor (de 17 sau 18 ţoli) – sunt completate la interior de volanul M îmbrăcat cu piele şi scaunele sport cu tapiţerie specială care maximizează prezenţa BMW Seria 2 Active Tourer. Gama va fi extinsă spre sfârşitul toamnei şi va include variante echipate cu sistemul inteligent de tracţiune integrală xDrive.

Grad înalt de conectivitate pentru siguranţă şi confort îmbunătăţite

Standardele de siguranţă şi confort de la bordul BMW Seria 2 Active Tourer sunt amplificate de sisteme de asistenţă şi diferite dotări infotainment care sunt cunoscute sub titulatura BMW ConnectedDrive. De exemplu, Traffic Jam Assistant (rularea complet autonomă în ambuteiaje, pe autostradă) sau sistem tempomat bazat pe cameră video cu funcţie Stop & Go.

BMW Seria 2 Active Tourer este primul model din segmentul premium al clasei compacte care va fi echipat cu Head-Up Display, care proiectează – integral color – toate informaţiile relevante pentru condus în câmpul vizual al conducătorului. În loc să fie afişată pe parbriz, informaţia este prezentată pe un ecran care se extinde între volan şi parbriz. Acesta permite conducătorilor să vizualizeze toate informaţiile importante fără a-şi abate atenţia de la traseu.

Ca toate modelele mărcii, BMW Seria 2 Active Tourer beneficiază de o gamă largă de servicii internet, disponibile şi în România. Se remarcă funcţia Apps care permite utilizatorilor să acceseze o gamă tot mai largă de funcţii, prin simpla încărcare a unor aplicaţii pe telefonul mobil.

Sursa: BMW.

(Visited 10 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           


Stiri auto similare





Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice