Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Rabla 2013 continua: 3000 de noi tichete valorice, alocate de stat

Rabla 2013 continua: 3000 de noi tichete valorice, alocate de stat

Toti cei care detin masini mai vechi de 10 ani se pot adresa din nou firmelor colectoare, in vederea casarii acestor autoturisme, dupa ce Administratia Fondului pentru Mediu a alocat 3000 de tichete valorice in cadrul programului Rabla.

Programul de innoire a parcului auto national se desfasoara in 2013 intr-o forma modificata fata de ceilalti ani, astfel ca valoarea primei de casare va fi de 6.500 lei, si nu de 3.800 cum a fost pana acum, la care se pot adauga eco-bonusuri in valoare de 500 lei

Administratia Fondului pentru Mediu a alocat 3.000 de tichete valorice pentru persoanele fizice in cadrul Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national 2013, se arata intr-un document de presa al institutiei publicat recent. Acest lucru inseamna ca proprietarii de masini uzate au posibilitatea de a se adresa din nou firmelor colectoare, in vederea casarii acestor autoturisme.

Ca si in anii trecuti, colectorii vor fi cei care vor elibera voucherele catre persoanele fizice. Potrivit institutiei, distribuirea tichetelor valorice catre colectorii validati in program se va realiza in datele de 14 si 15 noiembrie 2013, programarea colectorilor fiind deja realizata de AFM dupa cum urmeaza:

• in 14 noiembrie, colectorii din judetele: Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Braila, Buzau, Caras-Severin, Calarasi, Cluj, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara

• in 15 noiembrie, colectorii din judetele: Ialomita, Iasi, Ilfov, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Satu-Mare, Salaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Vaslui, Valcea, Vrancea, Bucuresti

Astfel, toti cei care vor sa isi caseze masina vor putea face acest lucru chiar de vineri, daca se adreseaza colectorilor care au primit tichetele joi. In acelasi timp, cei care locuiesc in judetele colectorilor programati in 15 noiembrie, vor putea depune dosarul de participare incepand de sambata sau de luni, in functie si de programul de lucru al colectorilor.

“Repartizarea tichetelor valorice se va realiza in functie de numarul masinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judetene, conform statisticilor realizate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Permiselor. De asemenea, distribuirea acestora se face in mod egal intre punctele de lucru apartinand colectorilor validati din judetul respectiv”, informeaza AFM in documentul de presa.

Ce acte sunt necesare la predarea autoturismului vechi?

Conform ghidului de finantare, in cadrul programului poate participa orice persoana fizica domiciliata sau rezidenta in Romania, care detine calitatea de proprietar, are indeplinite obligatiile de plata a taxelor, impozitelor si contributiilor catre bugetul local si intentioneaza sa dobandeasca tichetul valoric si documentele aferente in scopul achizitionarii unui autovehicul nou prin program.

Proprietarul se va prezenta la oricare colector validat in vederea predarii autovehiculului uzat in custodia acestuia, iar dosarul de participare va cuprinde urmatoarele documente:
• actul care ii atesta identitatea si domiciliul sau resedinta in Romania, eliberat de catre autoritatile romane, in termen de valabilitate, in original si in copie;

• certificatul de inmatriculare a autovehiculului uzat, in original si in copie legalizata;

• cartea de identitate a autovehiculului uzat, in original si in copie legalizata;

• actul doveditor eliberat de catre serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor competent teritorial, in original, pentru cazul in care din certificatul de inmatriculare sau cartea de identitate a autovehiculului uzat, nu rezulta anul fabricatiei, anul primei inmatriculari in Romania si/sau categoria autovehiculului uzat;

• certificatul de atestare fiscala privind impozitele si taxele locale si alte venituri ale bugetului local, eliberat de catre autoritatea publica locala in a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau resedinta proprietarul si este inregistrat fiscal autovehiculul uzat, in termen de valabilitate la data inscrierii, in original; din acesta trebuie sa rezulte ca autovehiculul uzat care face obiectul introducerii in program se afla inregistrat pe numele proprietarului in evidentele fiscale ale autoritatii publice locale emitente, iar proprietarul nu are obligatii de plata la bugetul local.

Potrivit AFM, termenul in care proprietarul unui autovehicul obtine certificatele de distrugere, de radiere si tichetul va fi de maxim 10 zile.

Amintim ca, pentru cumpararea unui autovehicul nou se va utiliza un singur tichet valoric, fata de 3 tichete cate se foloseau in trecut. Totusi, chiar daca se acorda un singur tichet, valoarea acestuia este mai mare, de la 3.800 cat a fost in anii trecuti, la 6.500 lei, adica 1.500 de euro.

Mai mult decat atat, la cuantumul primei de casare se adauga un eco-bonus in valoare de 500 lei in urmatoarele cazuri:

• la achizitionarea unui autovehicul nou, incadrat in norma de poluare Euro 6;

• la achizitionarea unui autovehicul nou, al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 g/km;

• la achizitionarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.



Sursa, citeste te rog mai departe. Informatia a fost confirmata pentru AvocatNet.ro si de Departamentul de presa al AFM.

(Visited 7 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           


Stiri auto similare





Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice