Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Monthly Archives: septembrie 2012

Noile Dacia Logan, Sandero, Sandero Stepway dupa lansarea oficiala

Noile Dacia Logan, Sandero, Sandero Stepway dupa lansarea oficiala Dacia Logan, Sandero, Sandero Stepway Noile Dacia Logan, Sandero, Sandero Stepway dupa lansarea oficiala – comunicat de presa oficial Dacia Romania. Cele trei noi modele păstrează ADN-ul care a dus la succesul Dacia: un raport preţspaţiu interior fără egal, o fiabilitate...
Read more

Noua Dacia Logan si noua Dacia Sandero



Noua Dacia Logan si noua Dacia Sandero

Noua Dacia Logan

La opt ani de la lansarea Logan, modelul emblematic care a marcat renaşterea Dacia, Salonul Auto de la Paris oferă constructorului român ocazia de a prezenta noua Dacia Logan şi noua Dacia Sandero.

Lansarea noii Dacia Logan şi a noii Dacia Sandero marchează o evoluţie notabilă în design-ul modelelor Dacia.

O nouă identitate exterioară
Noua identitate stilistică a Dacia evocă sentimentul general de calitate şi de forţă.

Partea frontală, dominată de emblema Dacia, poziţionată în centrul calandrului, este comună pentru ambele modele. Întregul ansamblu a câştigat în expresivitate datorită noului design al farurilor şi noii forme a grilei radiatorului.

Din profil, ambele vehicule dau o impresie de robusteţe, afirmată de flancurile sculptate, de pasajele evazate ale roţilor şi de linia fluidă a părţii superioare a caroseriei.

Un design interior mai atrăgător
Cele două noi modele inaugurează o nouă planşă de bord, în două nuanţe (în funcţie de model şi de versiune) cu o instrumentaţie completă şi un design modern. Conturul cadranelor este cromat iar butoanele de comandă, de ultimă generaţie, sunt deosebit de funcţionale.

Noua Dacia Sandero

Conturul aeratoarelor, sigla de pe volan şi mânerul schimbătorului de viteze sunt cromate (în funcţie de nivelul de echipare).

Faţada centrală a planşei de bord beneficiază de un ornament a cărui culoare (în funcţie de nivelul de echipare), este în armonie cu cea a mânerelor portierelor şi cu ornamentul de pe volan.

O atenţie deosebită a fost acordată calităţii percepute, atât la nivelul materialelor alese, cât şi al detaliilor de îmbinare.

Noul Logan şi Noul Sandero beneficiază – asemenea celorlalte modele ale gamei Dacia – de o garanţie de 3 an / 100 000 kilometri.

Cele două noi modele vor putea fi descoperite, în premieră, la standul Dacia din cadrul Salonului Auto de la Paris afrima producatorul roman, Dacia.

.

Dacia Towny

Dacia Towny Dacia Towny Producatorul roman, Dacia va prezenta la viitoarele saloane auto un model nou. Dacia pregateste o mica surpriza domnelor, pregatind o masina mica, elengata, cocheta. Dacia planuieste sa lanseze in 2014 o citadina care va lasa concurenta fara raspuns: cinci usi, cinci locuri, la 5.000 de euro...
Read more

BMW Concept Active Tourer



BMW Concept Active Tourer

BMW Concept Active Tourer

BMW a dezvăluit oficial Concept Active Tourer, înainte de debutul său care va avea loc la Salonul Auto Paris 2012.

Conceptul indică modul în care va arăta Seria 1 GT și este un monovolum (MPV – Multi Purpose Vehicle) care combină ”confortul și funcționalitatea spațiului cu performanța dinamică și stilul”.

Noul BMW Concept Active Tourer combină dimensiunile compacte şi un design sportiv atrăgător cu elementele emblematice pentru BMW.

Cu o lungime exterioară de 4.353 milimetri, o lăţime de 1.834 milimetri şi o înălţime totală de 1.560 milimetri, BMW Concept Active Tourer este destinat clienţilor din segmentul premium care apreciază un nivel superior al confortului, o poziţie ridicată a scaunului şi un spaţiu generos.

Concept Active Tourer are un design aerodinamic cu grilă proeminentă, faruri LED, o parte frontală sport agresivă, spoiler montat în partea din spate și jante din aliaj, de 20 de inch. BMW-ul măsoară în total 4.350mm lungime, 1.834mm lățime și 1.560mm înălțime, ampatamentul său fiind de 2.670mm.

BMW Concept Active Tourer va fi atractiv şi pentru familiile care acordă importanţă atât funcţionalităţii şi versatilităţii, cât şi stilului de viaţă şi unui caracter sportiv

Interiorul este completat de sistemul de infotainment, scaunele spate rabatabile și plafonul panoramic cu tehnologie Suspended Particle Device (SPD), care permite șoferului să ajusteze după plac nivelul luminii care pătrunde în cabină.

Noul BMW Concept Active Tourer combină dimensiunile compacte şi un design sportiv atrăgător cu elementele emblematice pentru BMW. Cu o lungime exterioară de 4.353 milimetri, o lăţime de 1.834 milimetri şi o înălţime totală de 1.560 milimetri, BMW Concept Active Tourer este destinat clienţilor din segmentul premium care apreciază un nivel superior al confortului, o poziţie ridicată a scaunului şi un spaţiu generos. BMW Concept Active Tourer va fi atractiv şi pentru familiile care acordă importanţă atât funcţionalităţii şi versatilităţii, cât şi stilului de viaţă şi unui caracter sportiv.

Ampatamentul lung – 2.670 milimetri -, linia ridicată a acoperişului şi motorul compact, dispus transversal, cu tracţiune pe puntea faţă fac posibilă crearea unui interior cu dimensiuni generoase. Portbagajul spaţios de la BMW Concept Active Tourer dovedeşte că este foarte potrivit pentru utilizare cotidiană din moment ce acumulatorii transmisiei hibrid sunt dispuşi integral sub podeaua compartimentului de bagaje.

Motorul cu ardere internă al noului BMW Concept Active Tourer este un propulsor revoluţionar, de 1,5 litri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo.

Derivat din motorul cu şase cilindri (cu tehnologie BMW TwinPower Turbo) care a câştigat numeroase premii internaţionale, acesta combină cea mai nouă generaţie a injecţiei directe High Precision Injection cu sistemul de gestiune complet variabilă a supapelor VALVETRONIC şi cu supraalimentarea foarte modernă.

Mașina este propulsată printr-un sistem hibrid plug-in format dintr-un motor TwinPower Turbo de 1.5 litri și unul electric alimentat de la un acumulator lithiu-ion. În total, sistemul produce 140 kW / 187 cp și un cuplu maxim de 200 Nm. Concept Active Tourer poate accelera de la 0 la 100 km/h în mai puțin de opt secunde, iar viteza maximă este de 200 km/h.

MPV-ul poate de asemenea parcurge 30 de kilometri în modul exclusiv electric. Cnsumul său mediu este estimat de BMW la 2.5 l / 100 km, iar emisiile CO2 la mai puțin de 60 g/km.

În viitor, tehnologia BMW TwinPower Turbo va fi utilizată la toate motoarele din portofoliul Efficient Dynamics al BMW Group – independent de capacitatea propulsorului sau de numărul de cilindri. Noul motor cu trei cilindri de la BMW Concept Active Tourer este unul dintre primii reprezentanţi ai acestei noi generaţii.

Compact, reprezintă soluţia optimă pentru performanţele dinamice şi eficienţă.

Programul Kronstadt Classic Rally din Brasov

Programul Kronstadt Classic Rally din Brasov Programul Kronstadt Classic Rally din Brasov Raliul este singurul eveniment independent din Romania de acest gen si este o cursa de regularitate, adica de precizie si indemanare si nu de viteza. Anul acesta s-au inscris un numar record de 50 de masini ce vor...
Read more

Ford lansează programul de accelerare a dezvoltării produselor majore în Europa

Ford lansează programul de accelerare a dezvoltării produselor majore în Europa: Vizează creşterea profiturilor cu noile autoturisme, SUV-uri şi vehicule comerciale ·         Ford lansează un nou program agresiv de dezvoltare a produselor pentru Europa, vizând oportunităţi de dezvoltare europene majore, inclusiv autoturisme de mari dimensiuni, vehicule utilitare sportive şi vehicule...
Read more

Şoferii Sava se distrează mai mult

Gluma din telecabină – Şoferii Sava se distrează mai mult! – Prieteni în misiune: Priviţi-l pe Kenny cum face o glumă filmată cu camera ascunsă unor fete luate pe nepregătite în telecabină! Habar nu au ce se întâmplă! 🙂...
Read more

Peugeot 508 – o maşină de lux la un preţ accesibil

Peugeot 508 – o maşină de lux la un preţ accesibil Peugeot a avut o sarcină destul de complicată atunci când s-a hotărât că a venit vremea pentru un urmaş al lui 407. Puneţi-vă câteva secunde în pielea inginerilor şi designerilor mărcii franceze: avem un segment atât de plin încât...
Read more

Petrom a scumpit din nou benzina

Petrom a scumpit din nou benzina Petrom a scumpit din nou benzina Incepand de astazi, Petrom a scumpit din nou benzina. Pretul benzinei a fost majorat cu 5 bani pe litru, desi au trecut doar doua saptamani de la ultima majorare. Cea mai ieftina benzina costa acum 6,24 de lei....
Read more