Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


BMW Concept Active TourerBMW Concept Active Tourer

BMW Concept Active Tourer

BMW a dezvăluit oficial Concept Active Tourer, înainte de debutul său care va avea loc la Salonul Auto Paris 2012.

Conceptul indică modul în care va arăta Seria 1 GT și este un monovolum (MPV – Multi Purpose Vehicle) care combină ”confortul și funcționalitatea spațiului cu performanța dinamică și stilul”.

Noul BMW Concept Active Tourer combină dimensiunile compacte şi un design sportiv atrăgător cu elementele emblematice pentru BMW.

Cu o lungime exterioară de 4.353 milimetri, o lăţime de 1.834 milimetri şi o înălţime totală de 1.560 milimetri, BMW Concept Active Tourer este destinat clienţilor din segmentul premium care apreciază un nivel superior al confortului, o poziţie ridicată a scaunului şi un spaţiu generos.

Concept Active Tourer are un design aerodinamic cu grilă proeminentă, faruri LED, o parte frontală sport agresivă, spoiler montat în partea din spate și jante din aliaj, de 20 de inch. BMW-ul măsoară în total 4.350mm lungime, 1.834mm lățime și 1.560mm înălțime, ampatamentul său fiind de 2.670mm.

BMW Concept Active Tourer va fi atractiv şi pentru familiile care acordă importanţă atât funcţionalităţii şi versatilităţii, cât şi stilului de viaţă şi unui caracter sportiv

Interiorul este completat de sistemul de infotainment, scaunele spate rabatabile și plafonul panoramic cu tehnologie Suspended Particle Device (SPD), care permite șoferului să ajusteze după plac nivelul luminii care pătrunde în cabină.

Noul BMW Concept Active Tourer combină dimensiunile compacte şi un design sportiv atrăgător cu elementele emblematice pentru BMW. Cu o lungime exterioară de 4.353 milimetri, o lăţime de 1.834 milimetri şi o înălţime totală de 1.560 milimetri, BMW Concept Active Tourer este destinat clienţilor din segmentul premium care apreciază un nivel superior al confortului, o poziţie ridicată a scaunului şi un spaţiu generos. BMW Concept Active Tourer va fi atractiv şi pentru familiile care acordă importanţă atât funcţionalităţii şi versatilităţii, cât şi stilului de viaţă şi unui caracter sportiv.

Ampatamentul lung – 2.670 milimetri -, linia ridicată a acoperişului şi motorul compact, dispus transversal, cu tracţiune pe puntea faţă fac posibilă crearea unui interior cu dimensiuni generoase. Portbagajul spaţios de la BMW Concept Active Tourer dovedeşte că este foarte potrivit pentru utilizare cotidiană din moment ce acumulatorii transmisiei hibrid sunt dispuşi integral sub podeaua compartimentului de bagaje.

Motorul cu ardere internă al noului BMW Concept Active Tourer este un propulsor revoluţionar, de 1,5 litri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo.

Derivat din motorul cu şase cilindri (cu tehnologie BMW TwinPower Turbo) care a câştigat numeroase premii internaţionale, acesta combină cea mai nouă generaţie a injecţiei directe High Precision Injection cu sistemul de gestiune complet variabilă a supapelor VALVETRONIC şi cu supraalimentarea foarte modernă.

Mașina este propulsată printr-un sistem hibrid plug-in format dintr-un motor TwinPower Turbo de 1.5 litri și unul electric alimentat de la un acumulator lithiu-ion. În total, sistemul produce 140 kW / 187 cp și un cuplu maxim de 200 Nm. Concept Active Tourer poate accelera de la 0 la 100 km/h în mai puțin de opt secunde, iar viteza maximă este de 200 km/h.

MPV-ul poate de asemenea parcurge 30 de kilometri în modul exclusiv electric. Cnsumul său mediu este estimat de BMW la 2.5 l / 100 km, iar emisiile CO2 la mai puțin de 60 g/km.

În viitor, tehnologia BMW TwinPower Turbo va fi utilizată la toate motoarele din portofoliul Efficient Dynamics al BMW Group – independent de capacitatea propulsorului sau de numărul de cilindri. Noul motor cu trei cilindri de la BMW Concept Active Tourer este unul dintre primii reprezentanţi ai acestei noi generaţii.

Compact, reprezintă soluţia optimă pentru performanţele dinamice şi eficienţă.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice