Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Ford lansează programul de accelerare a dezvoltării produselor majore în Europa


Ford lansează programul de accelerare a dezvoltării produselor majore în Europa: Vizează creşterea profiturilor cu noile autoturisme, SUV-uri şi vehicule comerciale

·         Ford lansează un nou program agresiv de dezvoltare a produselor pentru Europa, vizând oportunităţi de dezvoltare europene majore, inclusiv autoturisme de mari dimensiuni, vehicule utilitare sportive şi vehicule comerciale.
·         Ford extinde linia de SUV-uri cu noul Kuga anul acesta, urmat de noile modele Ford EcoSport şi Ford Edge.
·         Remodelare completă a gamei de vehicule comerciale Ford pentru Europa în următorii doi ani cu funcţii inovative şi cele mai mici costuri de proprietate în fiecare clasă
·         Fiesta, autoturismul de mici dimensiuni cu vânzările cele mai mari din Europa, reproiectat cu un exterior mai îndrăzneţ, un interior rafinat şi tehnologie nouă inclusiv EcoBoost, Ford SYNC şi MyKey
·         Noul şi stilatul Mondeo îşi îmbunătăţeşte poziţia de piaţă cu versiunile cu 5 uşi, break şi 4 uşi, inclusiv motorul electric hibrid pe benzină, primul în această clasă; motorul EcoBoost de 1 litru şi tracţiune integrală
·         Mustang, maşina sport americană de referinţă, va fi lansată în Europa
·         15 vehicule globale vor fi în vânzare în Europa în următorii 5 ani, inclusiv EcoSport şi Edge
·         Ford Europa va tripla producţia anuală a vehiculelor echipate cu motoare EcoBoost; 3,5 milioane de vehicule dotate cu SYNC vor circula în Europa până în anul 2015  
Ford lansează programul de accelerare a
dezvoltării produselor majore în Europa

Ford Motor Company a detaliat un program agresiv de accelerare a dezvoltării produselor valorificând portofoliul global One Ford şi vizând oportunităţi de dezvoltare în segmentele autoturismelor de mari dimensiuni, SUV şi vehiculelor comerciale.

Ford a lansat o serie de noi autoturisme de pasageri, vehicule comerciale şi noi tehnologii la un eveniment special în Amsterdam la care au participat 2.500 de dealeri Ford, angajaţi şi reprezentanţi mass-media.
Compania a confirmat că mai multe vehicule suplimentare din portofoliul său global vor fi lansate în Europa în viitorul apropiat – inclusiv modelul american de referinţă, Ford Mustang.
“Chiar şi în mediul de afaceri actual, Europa prezintă o oportunitate semnificativă pentru dezvoltarea profitabilă”, a declarat Preşedintele şi CEO Ford, Alan Mulally. “Astăzi accelerăm lansarea noilor noastre produse în Europa, valorificând planul nostru One Ford – cu o gamă completă de vehicule care oferă cea mai bună calitate, economie de combustibil, siguranţă, design inteligent şi valoare – la fel cum am făcut când am transformat linia de produse din America de Nord.”
În cadrul ofensivei de produse Ford Europa, compania a anunţat astăzi:
·         Noul Fiesta – cel mai bine vândut autoturism de mici dimensiuni din Europa – complet reproiectat, incluzând modelul de top şi înaltă performanţă Fiesta ST.  Noul Fiesta va fi comercializat anul acesta, iar Fiesta ST în 2013.
·         Noul Mondeo, o nouă versiune îndrăzneaţă şi rafinată a autoturismului Ford de mari dimensiuni, cu design şi detalii premium, şi tehnologie inteligentă, echipat cu motorul EcoBoost de 1,0 litri, câştigător a numeroase premii, lider în segmentul său, estimat să ofere cea mai bună economie de combustibil în clasa din care face parte.
·         Extinderea în segmentul SUV european în creştere, începând cu noul Kuga la sfârşitul acestui an; urmat de SUV-ul de mici dimensiuni EcoSport după 18 luni; şi ulterior, Edge, autoutilitară premium de mari dimensiuni, care s-a bucurat de succes în alte regiuni  
·         O remodelare completă a gamei sale de vehicule comerciale în următorii doi ani, inclusiv noile Transit, Transit Custom, Transit Connect şi Transit Courier – plus o gamă de noi vehicule de transport pasageri Tourneo
·         Ford Mustang, maşina sport americană de referinţă, va fi lansată în Europa
·         O accelerare a lansării de noi tehnologii inclusiv motoarele EcoBoost, conectivitatea SYNC, centuri de siguranţă gonflabile pentru scaunele din spate, MyKey şi alte tehnologii de asistare a şoferului 
“Piaţa europeană are un potenţial de dezvoltarea profitabilă, care în prezent este afectat de criza economică”, a declarat Stephen Odell, Preşedinte şi CEO Ford Europa. “În următorii 5 ani este estimată o creştere de 20% pe piaţa europeană totală a autoturismelor şi vehiculelor comerciale, inclusiv Rusia, la 23 milioane vehicule. În timp ce alte companii reduc sau renunţă la investiţiile în produse, Ford accelerează lansarea de noi produse, ceea ce evidenţiază punctele forte globale ale strategiei One Ford”.  
Noul Fiesta
Ford a lansat noul Fiesta, ducând autoturismul de mici dimensiuni cu cele mai mari vânzări din Europa la un nivel superior, cu un design nou şi inovator, atât la interior cât şi la exterior, economie de combustibil îmbunătăţită şi o gamă de noi tehnologii inclusiv Ford SYNC, MyKey şi Active City Stop.  Fiesta va fi disponibil cu motorul pe benzină EcoBoost de 1,0 litri, câştigătorul premiului “Motorul Internaţional al Anului” pentru 2012, o combinaţie care este estimată a oferi cea mai bună economie de combustibil în clasa din care face parte.   
Noul Fiesta, care va fi comercializat începând cu sfârşitul acestui an, are o capotă tip power-dome şi o grilă faţă trapezoidală îndrăzneaţă cu faruri tăiate cu laser şi leduri pentru iluminat pe timp de zi.
Noile modele Fiesta cu 3 şi 5 uşi se alătură noului autoturism de înaltă performanţă Fiesta ST, echipat cu un motor EcoBoost de 1,6 litri şi 180 CP care oferă cu 20% mai multă energie, şi o reducere de 20% a emisiilor de CO2 comparativ cu modelul anterior Fiesta ST. Fiesta ST este estimat să ofere cea mai bună economie de combustibil în clasa din care face parte când va începe să fie comercializat în 2013.
Ford a confirmat şi demararea vânzărilor pentru noul monovolum de mici dimensiuni B-MAX luna viitoare.  B-MAX oferă sistemul exclusiv Easy Access Door System cu stâlp B integrat, oferind un spaţiu de intrare a pasagerilor neobstrucţionat de 1,5 metri, precum şi SYNC şi motorul EcoBoost de 1,0 litri. B-MAX va oferi cea mai bună economie de combustibil în clasa din care face parte, atât în versiunea pe benzină, cât şi în cea diesel. 
Noul Mondeo
Noul şi stilatul model Ford Mondeo oferă un design îndrăzneţ şi detalii interioare premium.  Unic pentru segmentul de autoturisme de mari dimensiuni din Europa, va avea motorul pe benzină Ford EcoBoost de 1,0 litri, despre care se estimează că va oferi cea mai bună economie de combustibil în clasa din care face parte.
Construit pe platforma globală Ford a segmentului CD, noua versiune rafinată a autoturismului Ford de mari dimensiuni va fi disponibilă în versiunile 4 uşi, 5 uşi sau break, precum şi o versiune electrică hibrid pe benzină în 4 uşi, o premieră în acest segment, primul autoturism Ford hibrid complet electric pentru piaţa europeană.  O variantă diesel cu tracţiune integrală, care oferă tracţiune, performanţă şi manevrabilitate superioare, va fi disponibilă în premieră.
Noul Mondeo oferă faruri adaptive integral LED, o noutate pentru acest segment, SYNC cu MyFord Touch, care include un touchscreen color de 8 ţoli, şi va lansa centuri de siguranţă gonflabile pentru scaunele din spate, în premieră pentru Europa.
“Noul Mondeo va schimba percepţiile asupra autoturismelor Ford de mari dimensiuni, oferind un amestec imbatabil de design premium, detalii interioare şi tehnologie inteligentă, fără preţul premium”, a declarat Raj Nair, vicepreşedinte al grupului, Global Product Development.
SUV
Se estimează că vânzările de SUV-uri vor creşte cu 34% în Europa în următorii 5 ani. Ford intenţionează să-şi valorifice supremaţia istorică în segmentul SUV în America de Nord şi în alte regiuni din toată lumea pentru a-şi extinde rapid gama din Europa. Ford estimează că va vinde peste 1 milion de SUV-uri în Europa în următoarele 6 ani, segmentul SUV reprezentând 1/10 din toate vehiculele Ford vândute în regiune până în anul 2016.
Acest plan începe cu noul Kuga, care va fi comercializat începând cu acest an. Kuga oferă un design mai modern şi un pachet de facilităţi şi tehnologie îmbunătăţit, inclusiv o portieră spate inovativă de tip mâini libere care se deschide prin trecerea piciorului pe sub bara de protecţie.    
Astăzi Ford a mai anunţat că noul EcoSport, un SUV global de mici dimensiuni, va intra în vânzare în următoarele 18 luni. Modern şi inovativ, noul Ford EcoSport a fost proiectat să combine designul, tehnologia, calitatea, siguranţa şi valoarea de top în clasa din care face parte, cu scopul de a atrage o nouă generaţie de consumatori, care îşi doresc utilitatea unui SUV într-un vehicul mai mic. Acest model va avea motorul revoluţionar EcoBoost de 1,0 litri. 
Compania a confirmat şi faptul că Edge – un model crossover premium de mari dimensiuni, care a avut un succes deosebit în America de Nord şi pe alte pieţe – va fi de asemenea lansat în Europa.
“Piaţa europeană SUV în creştere reprezintă o oportunitate unică pentru Ford şi se potriveşte perfect cu oferta noastră”, a declarat Jim Farley, vicepreşedinte al grupului, divizia Marketing, Vânzări şi Service Global. “Nicio altă companie nu egalează expertiza, portofoliul global şi credibilitatea Ford când vine vorba de SUV-uri”.
Vehicule comerciale
Vânzările de vehicule comerciale din Europa sunt estimate a creşte cu peste 30%, la peste 4 milioane de unităţi pe an până în anul 2017, iar segmentul de vehicule comerciale de mici dimensiuni va creşte cu peste 70%. 
Ca răspuns la aceste estimări, Ford îşi valorifică strategia de platforme globale şi îşi remodelează complet întreaga linie de vehicule comerciale pentru Europa în următorii 2 ani.
Astăzi Ford a lansat gama completă Transit de vehicule comerciale şi de transport pasageri care include:
·         Noul Transit Custom, stilat, atrăgător, cu capacitate de transport neegalată în clasa din care face parte, funcţia Ford SYNC şi cea mai bună economie de combustibil în segmentul de vehicule comerciale de o tonă.  Transit Custom şi Tourneo Custom vor intra în vânzare anul acesta
·         Noul model global de 2 tone Transit, un înlocuitor funcţional, rezistent şi inovativ al modelului Transit, începând cu anul viitor De asemenea, va înlocui Seria E, o furgonetă cu tradiţie în America de Nord.
·         Noul model global compact Transit Connect va oferi cea mai bună economie de combustibil în clasa din care face parte şi cele mai mici emisii de CO2, costuri de proprietate şi siguranţă când va fi lansat anul viitor.
·         Noul intrat Ford în segmentul european de vehicule comerciale de mici dimensiuni în rapidă creştere, noul Transit Courier. Această furgonetă compactă, integrată, este bazată pe platforma B globală Ford, şi este planificată a fi lansată comercial în 2014.
Ford a lansat, de asemenea, o nouă generaţie de vehicule de transport pasageri inteligente şi stilate sub marca Tourneo. Noua gamă de vehicule de transport pasageri este condusă de noul Tourneo Connect – în premieră – care se alătură modelului Tourneo Custom în această linie revitalizată de vehicule.
Ford anticipează vânzări anuale de 500.000 vehicule comerciale pe an până în anul 2016, care i-ar spori cota de piaţă în segmentul vehiculelor comerciale europene la peste 13%, de la 9,3% în prezent.
“Odată cu noua linie de vehicule comerciale One Ford, Ford va avea cea mai cuprinzătoare şi mai modernă linie de vehicule comerciale din Europa. Nicio altă marcă nu va oferi o acoperire mai largă în segmentele de vehicule comerciale uşoare şi medii”, a declarat Samardzich. “Am valorificat expertiza noastră globală în proiectarea de la zero a gamei Transit, cu o capabilitate superbă, cele mai mici costuri de proprietate în clasa din care face parte şi noi facilităţi extraordinare.” 
Mustang va fi lansat în Europa
Astăzi Ford a anunţat că legendarul Mustang va fi lansat în Europa.
“Este suficient să ne amintim de reacţia extraordinară la modelul Mustang când a fost expus la Festivalul de Viteză de la Goodwood din Marea Britanie şi la Le Mans Classic, în Franţa, pentru a ne face o idee cu privire la entuziasmul pe care îl generează acest model american legendar în întreaga Europă”, a declarat Odell. “Mustang este un model unic Ford şi are foarte mulţi fani aici în Europa. Acei fani vor putea să achiziţioneze acest model. Vom oferi mai multe detalii în viitor.  
Supremaţie de mediu şi tehnologică
Ford va extinde rapid disponibilitatea tehnologiei utilizate la motoarele pe benzină EcoBoost, a tehnologiilor cu emisii reduse de CO2 ECOnetic, electrificării vehiculelor şi facilităţilor de asistare a şoferului:
·         Motorul Ford pe benzină EcoBoost de 1,0 litri va fi disponibil pe modelul Fiesta la sfârşitul acestui an şi apoi pe EcoSport şi Mondeo, după lansarea sa pe Focus, B-MAX; C-MAX şi Grand C-MAX
·         Două treimi din toate vehiculele companiei din Europa vor fi vehicule lider sau de top din punct de vedere al economiei de combustibil până în anul 2013.
·         Primul vehicul Ford de transport pasageri cu zero emisii pentru Europa, Focus Electric, va fi lansat la începutul anului viitor.
·         Ford Mondeo Hybrid, primul vehicul hibrid complet electric din Europa
·         Ford C-MAX Energi, primul vehicul hibrid electric cu încărcare
·         SYNC, popularul sistem de conectivitate Ford, este implementat rapid pe vehicule europene precum B-MAX, Focus, C-MAX, C-MAX Grand, Fiesta şi Transit Custom. Până în anul 2015, vor exista peste 3,5 milioane de vehicule cu SYNC pe drumurile europene
·         SYNC cu MyFord Touch va debuta pe Focus Electric şi va fi implementat pe vehicule, inclusiv Mondeo; sistemul înţelege până la 10.000 de comenzi vocale şi include un touchscreen color de 8 ţoli.
·         Emergency Assistance, sistemul Ford care conectează în mod direct pasagerii vehiculului cu operatorii serviciilor de urgenţă locale după un accident, va fi utilizat la modelele Fiesta, Mondeo şi EcoSport după ce va fi lansat pe B-MAX.
·         Active City Stop, deja disponibil pe modelul Focus, este utilizat pe modele ca B-MAX şi Fiesta

Sursa: Ford

(Visited 1 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice