Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noile Dacia Logan, Sandero, Sandero Stepway dupa lansarea oficiala

Noile Dacia Logan, Sandero, Sandero Stepway dupa lansarea oficiala

Dacia Logan, Sandero, Sandero Stepway

Noile Dacia Logan, Sandero, Sandero Stepway dupa lansarea oficiala – comunicat de presa oficial Dacia Romania.

Cele trei noi modele păstrează ADN-ul care a dus la succesul Dacia: un raport preţspaţiu interior fără egal, o fiabilitate dovedită şi o ofertă imbatabilă.

Ele abordează un nou design mai seducător, noi prestaţii şi noi motorizări. În plus, două nuanţe noi se adaugă în gama de culori a modelelor Dacia Logan şi Dacia Sandero: Bleu Persan şi Beige Cendré.

Noua Dacia Sandero Stepway capitalizează succesul modelului precedent şi propune un design atrăgător, echipamente moderne, pentru a atrage un public mai larg.

O nouă culoare este disponibilă şi pentru acest model: Bleu Azurite.  
Odată cu reînnoirea a trei dintre modelele sale de bază, Dacia îşi consolidează avansul în materie de achiziţie inteligentă şi continuă să se adapteze la aşteptările clienţilor.

Dacia este una din mărcile cu cea mai rapidă creştere a vânzărilor din ultimele decenii, cu peste 2 milioane de vehicule vândute din 2004. În plus, Dacia dispune în prezent de cea mai tânără gamă din Europa.

La opt ani de la lansarea Logan, modelul emblematic Dacia, marca prezintă, cu ocazia Salonului Auto de la Paris:

Noul Logan : berlina de familie cu linii fluide şi elegante
– Noul Sandero : un vehicul de oraş compact care oferă 5 locuri spaţioase
– Noul Sandero Stepway : modelul destinat celor care iubesc aventura· Preţurile pentru modelul Dacia Sandero încep de la 6990 euro(TVA inclus), iar Sandero Stepway este disponibil începând de la 10 800 euro
(TVA inclus)
· Modelele Sandero şi Sandero Stepway pot fi comandate în România începând cu 1 octombrie 2012
· Modelul Dacia Logan va putea fi comandat în România de la finalul anului 2012Lansarea noilor Logan, Sandero şi Sandero Stepway marchează o evoluţie semnificativă în design-ul modelelor Dacia.

O nouă identitate exterioară

Noua identitate stilistică a Dacia evocă sentimentul general de calitate şi de forţă.

Partea frontală, dominată de emblema Dacia, poziţionată în centrul calandrului, este comună pentru toate modelele. Întregul ansamblu a câştigat în expresivitate datorită noului design al blocurilor optice faţă şi formei noi a grilei radiatorului.

Din profil, ambele vehicule dau o impresie de robusteţe, afirmată de flancurile sculptate, de pasajele evazate ale roţilor şi de linia fluidă a părţii superioare a caroseriei.

Un design interior mai atrăgător

Cele două noi modele inaugurează o nouă planşă de bord, în două nuanţe (în funcţie de model şi de versiune), funcţională şi cu un design modern. Conturul cadranelor este cromat (în funcţie nivelul de versiune), iar butoanele de comandă, de ultimă generaţie, sunt deosebit de funcţionale.

Conturul aeratoarelor, sigla de pe volan şi mânerul schimbătorului de viteze sunt cromate (în funcţie de nivelul de echipare). Faţada centrală a planşei de bord beneficiază de un ornament a cărui culoare (în funcţie de nivelul de echipare) este în armonie cu cea a mânerelor portierelor şi cu ornamentul de pe volan.

O atenţie deosebită a fost acordată calităţii percepute, atât la nivelul materialelor alese, cât şi al detaliilor de îmbinare.

Odată cu lansarea noilor modele Logan, Sandero şi Sandero Stepway, oferta de motorizări a mărcii Dacia s-a îmbogăţit.

Propulsoarele disponibile pe noile Dacia Logan şi Sandero

Benzină : TCe 90

În premieră, noile modele Logan şi Sandero primesc motorul TCe 90, simbol al expertizei grupului Renault în domeniul mecanic. Acest motor de mică cilindree, supraalimentat, îmbină confortul, plăcerea de a conduce, consumul redus (5,3/100km*) şi un nivel scăzut al emisiilor de CO2 (122 g/km*), oferind astfel un cost de utilizare avantajos.

Un adevărat concentrat de tehnologie în materie de downsizing, TCe 90 este un motor turbo pe benzină cu trei cilindri de 898 cm3 (cilindree de 0,9 litri) şi lanţ de distribuţie.

Datorită turbocolectorului cu inerţie foarte scăzută asociat cu un sistem de distribuţie variabilă la admisie (VVT), motorul furnizează 66 kW (90 CP) la 5 250rot./min.

Datorită cuplului de 135Nm disponibil încă de la turaţii joase (90% disponibil încă de la 1 650 rot/min), acest motor este dinamic, reactiv şi suplu în funcţionare. Propulsorul oferă astfel un raport ideal între plăcerea de a conduce şi un consum redus.

Benzină : 1.2 16V 75 CP

Acest motor de 1 149cm3 dezvoltă o putere de 55 kW (75 CP). Oferind prestaţii bune atât în ciclu urban, cât şi la drum lung, propulsorul consumă în medie doar 5.9l/100 km* şi emite 137g* de CO2. Motorul 1.2 16V 75 CP va fi disponibil şi într-o versiune GPL pentru modelul Dacia Logan. Această versiune propune un cost de utilizare şi mai mic şi un nivel al emisiilor reduse.

Diesel : dCi 75 CP şi 90 CP

Recunoscut pentru performanţele, fiabilitatea şi impactul său redus asupra mediului înconjurător, motorul 1.5 dCi este disponibil în versiunea 55 kW (75 CP) şi 66 kW (90 CP). Oferind un cuplu în creştere cu 20Nm, adică 200Nm la 1750 rot/min pentru versiunea 75 CP şi 220 Nm la 1750 rot/min pentru versiunea 90 CP, motorul 1.5 dCi este energic încă de la turaţii joase şi asigură reprize şi acceleraţii optime.

În plus, motorul se dovedeşte a fi unul dintre cele mai economice din segment: 3,9 l/100 km*, adică 103 g/km* de CO2 în ciclu mixt,. Datorită impactului redus asupra mediului înconjurător, cele două motoare beneficiază de semnătura Dacia eco².

Motorizările noii Dacia Sandero Stepway : TCe 90 şi dCi 90

Noua Dacia Sandero Stepway este dotată cu o gamă de motoare puternice.
Echipată cu propulsorul TCe 90, noua Sandero Stepway afişează un consum optim de carburant si emisii reduse de CO2

În echiparea Diesel, motorul dCi 90 primeşte semnătura Dacia eco², care reflectă consumul redus şi nivelul scăzut al emisiilor de CO2 : 4,0 l/100 km* (adică 105g/km de CO2*) în ciclu mixt.

* Consum şi emisii omologate potrivit reglementărilor în vigoare

Sursa: Automobile Dacia

(Visited 13 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice