Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Producătorul Mini şi Mercedes G-Classe e interesat de o investiţie în Braşov

Producătorul Mini şi Mercedes G-Classe e interesat de o investiţie în Braşov

Concernul austriac Magna Steyr a demarat discuţii cu reprezentanţii Clubului Economiştilor Germani din Braşov (DWK) în vederea realizării unei investiţii.

„Cei de la Magna au fost atraşi de proiectele pe care le derulăm noi în Braşov, fiind surprinşi plăcut de modul bun în care a fost primit proiectul Şcolii Profesionale Kronstadt”, a declarat Werner Braun, preşedintele DWK.

Discuţiile sunt încă în fază incipientă, urmând a fi derulate în continuare.

Magna este cel mai diversificat furnizor auto din lume, acoperind de la proiectare şi dezvoltare până la fabricarea de sisteme de auto, ansambluri, module şi componente.

De asemenea, Magna produce autovehicule pentru alte companii, sub brandul acestora, cum ar fi Porsche sau chiar Mercedes. Capacitatea de asamblare vehicule a ajuns la 200.000 de maşini annual, firma austriacă devenind cel mai mare producător contractual pentru automobile din întreaga lume. Printre maşinile produse aici se numără Mini Countryman, Peugeot RCZ şi Mercedes Benz G-Class.

De asemenea, tot Magna Steyr produce şi corpul de aluminiu pentru Mercedes Benz SLS AMG. În trecut, austriecii au produs Aston Martin Rapide, BMW X3, Jeep Commander, Jeep Grand Cherokee etc.

Cei de la Magna au 296 de operaţiuni de fabricare şi 88 de centre de dezvoltare a produselor, de inginerie şi de vânzări în 26 de ţări de pe cinci continente.

Magna Steyr Fahrzeugtechnik AG & Co KG este un producător de automobile cu sediul în Oberwaltersdorf, Austria, cu cea mai importantă locaţie de producţie în Graz afirma ca sursa citata Brasov Biz.

Este o filială a grupului canadian Magna International, care este controlat de un german, în trecut făcând parte din conglomeratul Steyr-Daimler-Puch !

(Visited 8 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice