Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Podium aniversar în “Dream Race” plin de acţiune: Marco Wittmann obţine locul al doilea pentru BMW la Fuji

Podium aniversar în “Dream Race” plin de acţiune

Primul eveniment comun organizat de DTM şi campionatul Super GT pe teritoriul Japoniei a avut două desfăşurări diferite pentru piloţii BMW Motorsport.

Prima cursă a fost una dificilă, cu diferite probleme, la capătul căreia Kamui Kobayashi (Japonia) a fost cel mai bine clasat pilot BMW, pe poziţia a 14-a. Prin contrast, cursa de duminică a avut un cu totul al deznodământ, în ciuda evenimentelor de pe circuit. La final, Marco Wittmann (Germania) a reuşit să-şi serbeze ziua de naştere cu o clasare pe podium, pe locul al doilea, la Fuji (Japonia).

Cursa 1: Kobayashi a recuperat numeroase locuri în primul tur şi a urcat până pe poziţia a 12-a. La prima sa apariţie la comenzile unui BMW M4 DTM, el a încheiat în cele din urmă pe locul al 14-lea. Wittmann a intrat la standuri după primul tur pentru a avea avantaj în cazul unei neutralizări cu Safety Car. Cu puţin înainte de finalul cursei, neutralizarea s-a produs, doar că Wittmann nu a reuşit să revină în acelaşi tur cu plutonul după ce efectuase şi un al doilea pit stop. Astfel, el nu a profitat de pneurile mai noi. Alessandro Zanardi (Italia), aflat în cockpitul ZF BMW M4 DTM, a abandonat după o problemă tehnică. Victoria i-a revenit lui Nick Cassidy (Noua Zeelandă, Lexus).

Cursa 2: Nenumărate dueluri, trei neutralizări cu Safety Car şi un aniversat fericit: Marco Wittmann (Germania) a fost pe podium la capătul cursei secunde din “SUPER GT x DTM Dream Race”. Wittmann, care şi-a sărbătorit a 30-a aniversare, şi-a croit drum până pe locul al doilea cu Schaeffler BMW M4 DTM. Şi Kamui Kobayashi (Japonia) a oferit şi el o reprezentaţie plină de acţiune, la fel cum a făcut şi Alessandro Zanardi (Italia), care la un moment dat a fost pe poziţia a doua cu ZF BMW M4 DTM. Kobayashi a încheiat al cincilea, iar Zanardi a fost al 13-lea.

Safety Car a apărut de trei pe circuit de-a lungul cursei. Fanii prezenţi la Fuji u fost trataţi cu numeroase dueluri pe circuit, dar şi cu contacte între maşini şi chiar câteva accidente. Acţiunea a devenit turbulentă în partea finală. Wittmann a trecut linia de sosire pe locul al treilea, dar a fost promovat al doilea după ce Loïc Duval (Franţa, Audi) a primit o penalizare de o secundă pentru un incident anterior. Victoria i-a revenit lui Narain Karthikeyan (India, Honda).

Wittmann, a cărui familie şi prieteni au călătorit la Fuji, a putut sărbători împlinirea a 30 de ani cu stil la Tokyo (Japonia). Înaintea cursei, directorul BMW Group Motorsport, Jens Marquardt, coechipierii Zanardi şi Kobayashi, dar şi întreaga echipă BMW Team RBM i-au cântat “La mulţi ani” şi i-au oferit un tort aniversar mare în timpul sesiuni pit walk din cursul dimineţii.

Declaraţii după “SUPER GT x DTM Dream Race” de la Fuji

Jens Marquardt (director BMW Group Motorsport): “Acesta a fost genul de cursă pe care îl doream pentru fanii noştri din Japonia – şi, bineînţeles, pentru telespectatorii din Europa. A fost motorsport veritabil, chiar dacă haotic pe alocuri, dar este ceea ce fanii vor să vadă. Deplasarea noastră la Fuji a meritat pe deplin. Mulţumiri lui Bart Mampaey şi celor de la BMW Team RBM. Au făcut o treabă fantastică, asigurându-se că cele trei maşini sunt la cel mai înalt nivel şi realizând pit stopuri excelente. Felicitări lui Marco Wittmann – pentru aniversare şi pentru locul al doilea. A fost o performanţă foarte bună din partea lui. Kamui Kobayashi a luptat din greu şi a impresionat la primul său week-end într-o maşină DTM. Alex Zanardi a fost în mijlocul acţiunii şi din nou a creat câteva momente foarte speciale. Per total, a fost o reclamă bună pentru cursele de turisme. Am văzut că evenimentul comun cu SUPER GT şi DTM poate funcţiona foarte bine şi poate produce dispute atractive. Dream Race a fost un succes total – trebuie să repetăm experienţa. În ansamblu, a fost un week-end de succes pentru noi, cu victoria lui Alexander Sims în Formula E şi locul al doilea pentru BMW M6 GT3 în IGTC la Kyalami.”

Marco Wittmann (#11 Schaeffler BMW M4 DTM, BMW Team RMG, cursa 1 – grilă: locul 19, cursă: locul 18 /cursa 2 – grilă: locul 7, cursă: 2): “Sunt încântat. Dacă ţinem cont de cum am început week-endul, putem fi foarte fericiţi cu locul al doilea de duminică. A fost o cursă nebună, cu multe neutralizări. Cu toate acestea, cumva, am părut mereu că avem instinctul potrivit şi am reuşit un rezultat bun. Acest eveniment a fost magnific. Fanii japonezi sunt foarte entuziaşti şi prietenoşi. A fost distractiv. Acum e timpul să-mi serbez ziua.”

Kamui Kobayashi (#00 BMW M4 DTM, BMW Team RMG, cursa 1 – grilă: locul 18, cursă: locul 14 / cursa 2 – grilă: locul 13, cursă: locul 5): “A fost o cursă dificilă. Uneori a fost o nebunie. Comparativ cu prim manşă, am îmbunătăţit foarte mult. Cursa a fost distractivă şi am luptat din greu. A fost o experienţă deosebită să lucrez cu BMW Team RBM. Ne-am întâlnit prima dată la Fuji şi am colaborat bine imediat. Vom rămâne cu multe amintiri frumoase. Băieţi, vă mulţumesc pentru tot!”

Alessandro Zanardi: (#4 ZF BMW M4 DTM, BMW Team RMG, cursa 1 – grilă: locul 22, cursă: abandon / cursa 2 – grilă: locul 22, cursă: locul 13): “Sunt sigur că a fi pe locul al doilea, în prima linie, la restart înseamnă că voi avea câteva fotografii frumoase… Dar, vorbind serios, mi-a plăcut cursa. Vreau să mulţumesc BMW Team RBM pentru treaba fantastică pe care a făcut-o. Nu este uşor să transporţi trei maşini în Japonia şi să le pregăteşti pentru cursă. Maşina a fost foarte bună pe durata întregii curse. Am primit câteva ghionturi de la opoziţie, ultimul lăsând ceva daune serioase asupra maşinii. A fost o cursă plină de evenimente. Cu toate acestea, am reuşit să mă feresc de toate problemele şi să profit de şansele avute. Ritmul a fost bun. Nu pot să nu fiu mulţumit.”

(Visited 21 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice