Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Opel Grandland GSe

SUV-urile de performanță combină condusul sportiv cu versatilitatea și stilul. Mixul dintre dinamism și tracțiunea integrală electrică exercită o atracție puternică în rândul conducătorilor auto. Autovehiculele de acest tip se regăsesc, de obicei, în segmentul premium, dar SUV-ul electrificat își va face loc în popularul segment C.

Noul Grandland GSe asociază un motor 1.6 turbo pe benzină și două motoare electrice – câte unul pe fiecare punte – pentru o putere a sistemului de până la 221 kW/300 hp (consum combustibil WLTP, ponderat și combinat1: 1.3 l/100 km; 31-29 g/km CO2). Sistemul de propulsie plug-in hybrid face din Grandland GSe un vehicul cu tracțiune integrală electrică permanentă, care asigură cele mai bune valori ale accelerației din segment, încă de la plecare. GSe sprintează de la zero la 100 km/h în doar 6,1 secunde și atinge o viteză maximă de 235 km/h (135 km/h în regim pur electric).

Ca și în cazul fraților săi Astra GSe, reglajele unice ale șasiului și direcției contribuie la plăcerea de a conduce extrem de dinamică oferită de Opel Grandland GSe. Echipat cu amortizoare McPherson pe puntea din față și suspensie multi-link în partea din spate, cel mai sportiv SUV oferit de marca Opel folosește arcuri și amortizoare mai ferme cu tehnologia KONI FSD (Frequency Selective Damping). În funcție de situație, tehnologia folosită permite diferite caracteristici de amortizare pentru a îmbunătăți manevrabilitatea și confortul. În acest fel, Grandland GSe reacționează imediat și direct la toate comenzile șoferului și rămâne stabil la frânare, în viraje și la viteze mari pe autostradă, caracteristici tipice pentru modelele Opel.

Designul exterior pur și îndrăzneț oferit de Grandland, cu fața specifică a mărcii – Opel Vizor – este pus în valoare de elementele de stil caracteristice gamei GSe: jante din aliaj de 19-inch inspirate de conceptul Manta GSe, un difuzor spate unic și logo-ul GSe pe hayon. Grandland GSe este disponibil opțional cu o capotă neagră. La interior, scaunele față performante certificate AGR și îmbrăcate în Alcantara sunt o dovadă în plus a expertizei în domeniul ingineriei scaunelor. Acestea asigură un condus dinamic pentru pilotul și co-pilotul modelului Grandland GSe, ergonomie, precum și un design confortabil.

(Visited 23 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice