Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul BMW X5 xDrive45e

Noul BMW X5 xDrive45e devine modelul plug-in hybrid cu cea mai mare autonomie electrică din portofoliul BMW Gorup. Modelul se pregăteşte pentru debutul pe piaţa din România, cu un preţ de pornire de 76933 Euro cu TVA (64650 Euro fără TVA), excluzând orice bonificaţie oferită de eventuala continuare a programului Rabla Plus. Primele livrări ale noului model sunt aşteptate în luna noiembrie.

A doua generaţie BMW X5 cu tren de rulare electrificat combină un motor pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, ce include tehnologia BMW TwinPower Turbo cu cea mai nouă tehnologie BMW eDrive. Puterea sistemlului a crescut la 290 kW/394 CP, o evoluţie sesizabilă în ceea ce priveşte autonomia electrică şi o reducere semnificativă a consumului de combustibil şi a emisiilor CO2 în comparaţie cu modelul anterior.

Mai impresionant ca niciodată, a doua generaţie a modelului plug-in hybrid combină plăcerea condusului în regim pur electric a unui model BMW plug-in hybrid cu versatilitatea specifică unui Sports Activity Vehicle. Prin aceasta, noul BMW X5 xDrive45e oferă calităţi optimizate în ceea ce priveşte dinamica şi eficienţa. Cu o autonomie electrică de 67-87 de kilometri în noul ciclu de testare WLTP sau aproximativ 86-97 km* conform ciclului NEDC, datele obţinute faţă de predecesor au crescut de peste trei ori. În acelaşi timp, consumul mediu mixt şi emisiile CO2 ale noului BMW X5 xDrive45e au fost reduse aproape la jumătate. Datele de consum sunt acum de 1,9-1,2 l/100 km în ciclul de testare WLTP sau 2,0-1,7 l/100 km* în ciclul NEDC, iar emisii CO2 relevante au fost reduse la 44-27 g/km (WLTP) sau 47-39 g/km* (NEDC). Consumul mediu de energie al noului BMW X5 xDrive45e este de 28,3-23,1 kWh/100 km (WLTP) sau 23,5-21,5 kWh/100 km* (NEDC). Viteza maximă pentru un condus în regim electric a crescut de la 120 la 135 km/h.

Sistemul foloseşte un motor de 3,0 litri, pe benzină şi cu şase cilindri dispuşi în linie, ce dezvoltă 210 kW/286 CP, din actuala familie de motoare BMW EfficientDynamics, şi a patra generaţie a tehnologiei BMW eDrive. Un motor electric cu o putere de 83 kW/113 CP, o baterie litiu-ion cu o capacitate energetică brută crescută la 24,0 kWh (21,6 kWh brut) şi electronică de putere dezvoltată suplimentar pentru gestiunea inteligentă a energiei oferă sistemului plug-in hybrid al BMW X5 xDrive45e caracteristici de performanţă unice, precum şi un nivel impresionant de eficienţă. Împreună, cele două propulsoare generează o putere a sistemului de 290 kW/394 CP, alături de un cuplu maxim al sistemului de 600 Nm.

Motorul termic şi cel electric îşi transferă puterea către o transmisie Steptronic cu opt trepte din cea mai recentă generaţie şi către sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive. Astfel, cuplul este transferat la toate cele patru roţi când se rulează în regim pur electric, dar şi când se utilizează motorul termic sau ambele propulsoare: aceasta asigură în orice moment o plăcere a condusului sportiv şi performanţe off-road superioare pe trasee neasfaltate. Noul BMW X5 xDrive 45e are nevoie de 5,6 secunde pentru a sprinta de la 0 la 100 km/h, ceea ce înseamnă mai rapid cu 1,2 secunde faţă de predecesorul său. Viteza maximă este de 235 km/h.

Datorită bateriei de înaltă tensiune poziţionată în partea inferioară a şasiului, centrul de greutate este mai coborât decât la variantele de model SAV cu propulsie convenţională. Volumul portbagajului de la BMW X5 xDrive45e este mai mic cu aproape 150 de litri, ajungând la 500 de litri. Dacă spătarele locurilor din spate sunt rabatate, este disponibil un volum de 1.720 de litri. Capacitatea rezervorului este de 69 de litri – potrivit pentru distanţe lungi.

Noul BMW X5 xDrive45e este echipat standard cu suspensie pneumatică pe ambele punţi şi amortizoare controlate electronic. Sistemele de suspensie opţionale ce sunt disponibile pentru modelul plug-in hybrid includ direcţie activă integral. Pe lângă o selecţie vastă de dotări în domeniul conectivităţii inteligente, sunt oferite şi noi servicii digitale, acestea fiind orientate specific către mobilitate electrică. Suplimentar, toate sistemele de asistare a condusului dezvoltate pentru modelul Sports Activity Vehicle, precum şi opţiunile pentru îmbunătăţirea confortului şi ambianţă interioară de lux sunt disponibile şi pentru noul BMW X5 xDrive45e. Echiparea standard include şi avertizare acustică pentru pietoni. Când rulează la viteză redusă în regim electric, un sistem de difuzoare emite un sunet distinctiv generat special pentru modelele BMW electrificate, care stabileşte o prezenţă acustică fără a afecta confortul acustic al pasagerilor.

Modelele BMW plug-in hybrid oferă o serie de beneficii pentru utilizare cotidiană
Sistemele BMW de propulsie plug-in hybrid oferă deja utilizatorilor o serie de beneficii suplimentare faţă de soluţiile tradiţionale:

  • Economii financiare: condusul electric în zonele urbane este mai ieftin decât prin utilizarea motoarelor pe benzină sau diesel dacă automobilul plug-in hybrid este încărcat acasă sau la muncă la costuri reduse.
  • Interior mereu la temperatura potrivită, încă dinainte de a urca la bord: încălzirea şi aerul condiţionat auxiliare sunt disponibile standard. Ele pot fi comandate remote prin aplicaţia BMW ConnectedDrive.
  • Frânarea regenerativă contribuie la creşterea eficienţei modelului.
  • Cel mai bun din ambele universuri: modelele plug-in hybrid oferă plăcerea condusului electric în zonele urbane şi plăcerea condusului specifică BMW pe distanţe lungi.
  • Deschide drumul spre viitor: pentru că un plug-in hybrid poate rula fără emisii, este eligibil pentru a intra în multe zone cu emisii reduse, se bucură de privilegii de parcare suplimentare şi economiseşte la impozitare.
  • Calitate mai bună a vieţii în oraşe: prin condusul electric, utilizatorii pot contribui activ la reducerea emisiilor şi a zgomotului de trafic din oraşe.

Sursa: BMW Romania

(Visited 5 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice