Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


MINI prezinta in premiera MINI Cooper SE ca decapotabila electrica

Soare, temperaturi în creştere, peisaj verde proaspăt: la timp pentru sezonul estival, MINI prezintă în premieră MINI Cooper SE ca decapotabilă electrică. Nu ca o versiune de serie, ci ca un exemplar unic care arată modul în care ar putea continua drumul  către un brand premium complet electric şi, de asemenea, să electrizeze în viitor condusul sportiv al unei decapotabile emblematice.

Ca model decapotabil cu patru locuri, MINI Cooper SE Cabriolet este singura decapotabilă premium de clasă mică din lume care are un sistem de propulsie electric. Cu acest pionier, marca britanică premium combină pentru prima dată sportivitatea clasică, distracţia maximă a condusului în aer liber şi mobilitatea electrică fără emisii locale.

Motorul electric de 135 kW/184 CP, la fel ca la MINI Cooper SE, transferă manevrabilitate agilă cu sentimentul go-kart caracteristic în lumea mobilităţii electrice şi permite un sprint de la 0 la 100 km/h în 7,7 secunde. Cu o autonomie de 230 de kilometri determinată în ciclul de testare WLTP, sunt posibile excursii cu decapotabila în mediul urban, precum şi dincolo de limitele oraşului. MINI Cooper SE Cabriolet combină distracţia condusului unei decapotabile cu funcţionalitatea inteligentă.

Soft topul textil complet electric şi astfel deosebit de silenţios poate fi deschis şi închis în 18 secunde. La atingerea unui buton, soft topul poate fi activat atunci când conduceţi cu până la 30 km/h şi permite trei setări: deschis, închis sau ca trapă.

Modelul unic va fi prezentat publicului pentru prima dată la tradiţionalul eveniment “MINI Takes the States” din SUA. Drumurile întortocheate dintre Burlington, în Vermont, şi Greenville-Spartanburg, în Carolina de Sud, sunt perfecte pentru a oferi comunităţii MINI reunite o primă impresie despre sentimentul go-kart tipic MINI întruchipat de un MINI Cooper SE Cabriolet.

Exemplarul unic se bazează pe caroseria MINI Cooper S Cabriolet. MINI Cabriolet electrificat împarte şi dimensiunile: 3.863 mm în lungime, cu un ampatament de 2.495 mm, o lăţime de 1.727 mm şi o înălţime de 2.495 mm. De asemenea, volumul portbagajului rămâne neschimbat la 160 l.

Tehnologia de propulsie provine de la centrele de competenţă în mobilitate electrică ale BMW Group din Dingolfing şi Landshut. MINI Cooper SE Cabriolet foloseşte aceleaşi componente de propulsie ca şi MINI Cooper SE. Distribuţia excepţional de armonioasă a maselor pe axe datorită motorului electric mic favorizează comportamentul agil şi uşor de controlat. Cu acoperişul coborât acum şi în viitor.

Cu această ocazie, MINI atrage comunitatea de fani în continuă creştere a distracţiei distinctive a mărcii pentru condusul unei decapotabile şi, în acelaşi timp, electrifică piaţa globală de automobile cu un alt segment – sustenabil, transparent şi uşor de înţeles. Transformarea cu succes a mărcii MINI către mobilitatea electrică este demonstrată în mod deosebit de impresionant de exemplul modelului MINI Cooper SE. Cu o creştere de 132%, modelul a fost generatorul de impulsuri pentru marca MINI în 2021. În Germania, cea mai mare piaţă pentru MINI Cooper SE, aproape fiecare al treilea MINI este deja electrificat. Pentru ca acest entuziasm pentru condusul electrificat să fie durabil, MINI face ca încărcarea de zi cu zi să fie uşoară şi convenabilă. MINI Charging oferă conducătorilor MINI din Germania soluţii flexibile pentru încărcarea acasă şi la locul de muncă, precum şi acces la una dintre cele mai mari reţele publice de încărcare din Europa, cu peste 250.000 de puncte de încărcare.

(Visited 16 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice