Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Emil Ghinea, noul campion al Clasei H3 din CNVC

Emil Ghinea, noul campion al Clasei H3 din CNVC

După un sezon nu tocmai uşor, în care pilotul din Mangalia a debutat doar pe locul 6 în Marele Premiu al Brasovului, Emil Ghinea câştigă titlul de campion al Clasei H3 la Trofeul Râşnov, disputat în perioada 28 – 29 septembrie.

A fost un an greu, cu eşecuri. Am avut senzaţia că sunt urmarit de ghinion. La prima etapă un amortizor spate s-a spart, pompa de frână a cedat, rulmentul stânga faţă s-a spart şi totul a culminat cu un piston spart şi cedarea turbinei. Asta pe lângă problemele legate de ţinuta de drum a maşinii. Probleme mecanice am avut şi la Teliu iar la Sinaia m-am învins singur. Dorinţa de a câştiga m-au determinat să merg mult prea tare şi să abandonez după o ieşire în decor,” a mărturisit campionul Clasei H3.

Am revenit de fiecare dată pe probe cu dorinţa de a obţine rezultate cât mai bune. Am avut momente când fără inventivitatea şi rapiditatea echipei mele de mecanici nu aş fi mers mai departe. Am rămas fără ambreiaj, mi-a cazut electromotorul, mi s-a spart discul de frână şi până am primit piese de competiţie am montat discul de la maşina de antrenamente,” a adăugat Emil Ghinea.

Fără reticenţe, Emil Ghinea abordează fiecare cursă cu pasiune şi îndârjire. Este un pilot temperamental cu sânge rece care îşi împinge bolidul la limita în orice competiţie. Cunoscând potenţialul şi seriozitatea acestui pilot, staff-ul acestuia a reuşit să-l determine să aplice strategia de etapă, să abordeze cursa tehnic şi tactic.

În acest an a fost prima oară când am reuşit să-mi domin sentimentele, dorinţele, ţelurile şi ambiţiile. Am reuşit, nu fără eforturi, să merg tehnic. Îmi place viteza şi nu concept să abordez o competiţie fără să nu am pedala la fund. Pentru fiecare etapă am avut o strategie pregătită de “tata” Jean Pescaru şi profesorul Hangu Florin. Deşi iniţial mi-a fost un pic greu să nu mai merg la limită sau peste limită, aplicarea precizărilor a fost de bun augur. Am reuşit să fiu precis, constant, să pot să mă adaptez cerinţelor impuse de condiţiile meteo sau de configuraţia traseului,” a mai precizat Emil.

© Dan Strauti.Emil_Ghinea.Trofeul_Rasnov_2013 (2) (Copy)Emil Ghinea a concurat în acest sezon competiţional sub culorile echipei Kremsmueller Rally Team şi a reuşit să-şi îndeplinească obiectivele asumate.

Am început acest sezon cu angajamentul obţinerii unor rezultate cât mai bune. Sunt bucuros să vad echipa din care fac parte pe locul III in cadrul Campionatului Naţional de Viteză în Coastă. Locul I obţinut de mine cu o etapă înainte de încheierea sezonului 2013 îmi aduce satisfacţii, iar locul 5 la două roţi motrice mă determină să-mi redefinesc obiectivele pentru anul 2014. Îmi doresc foarte mult să schimb materialul competiţional. Pentru a accede în top 10 la Open este necesar să fac o schimbare. Mulţumesc familiei, soţiei şi copiilor prezenţi etapă de etapă alături de mine, lui “tata” Jean Pescaru, profesorului Hangu Florin, mecanicului “VV” şi partenerilor mei,” a concis Emil Ghinea.


Comunicat de presa, Dan Strauti, autostiri.ro

(Visited 1 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice