Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Cel mai recent SUV electric, Mercedes EQS SUV, disponibil în România

Noul SUV EQS are același ampatament lung (3.210 milimetri) ca al berlinezei EQS, dar este mai înalt cu 20 de centimetri. Dimensiunile interioare sunt generoase și autovehiculul are avantajele designului de destinație adaptat platformei electrice. Al doilea rând de scaune poate fi reglat electric, iar al treilea rând de scaune este disponibil ca opțiune.

EQS Sedan este actualul campion la aerodinamică pentru mașinile de serie. Designul său final, cu o caroserie netedă în partea inferioară și obloane de radiator în mare parte închise, a oferit o bază de pornire pentru jantele de 21 de inci, și anvelopele în format 275/45 R 21 ale SUV-ului EQS. Detaliile au fost optimizate; astfel s-a ajuns la o combinație unică de spațialitate și eficiență aerodinamică.

Toate SUV-urile EQS au un sistem de propulsie electrică (eATS) pe puntea spate, iar versiunile cu 4MATIC au, de asemenea, un eATS pe puntea față. În cazul modelelor 4MATIC, funcția Torque Shift distribuie în mod inteligent și continuu cuplul de tracțiune între motoarele electrice față și spate. Avantajele acestui design includ densitatea mare de putere, eficiența și constanța ridicată a puterii.

EQS Sedan a fost prima serie de modele de la Mercedes-Benz în care funcțiile suplimentare ale autovehiculului au putut fi activate în mai multe domenii prin actualizări over-the-air (OTA). Cu SUV-ul EQS, această ofertă este extinsă semnificativ. De exemplu, asistența la manevrele cu remorcă sau navigația cu realitate augmentată MBUX (Mercedes-Benz User Experience) pot fi activate ulterior.

Șasiul noului SUV EQS are o punte cu patru brațe în față și o suspensie multi-link în spate. Suspensia pneumatică AIRMATIC cu amortizare reglabilă în mod continuu ADS+ este dotată standard. Înălțimea autovehiculului poate fi crescută cu câțiva centimetri. În plus față de modurile DYNAMIC SELECT ECO, COMFORT, SPORT și INDIVIDUAL, versiunile 4MATIC dispun de OFFROAD, un alt mod special pentru condusul off-road. În plus, direcția pe puntea spate cu un unghi de virare de până la 4,5 grade este standard. Aceasta oferă multă manevrabilitate în oraș și agilitate pe uscat, iar opțional și, prin intermediul unei actualizări OTA, este disponibilă o versiune cu un unghi de direcție de până la 10 grade.

Principiile Siguranței Integrale, în special siguranța în caz de accident, se aplică indiferent de platformă. Ca toate celelalte modele Mercedes-Benz, SUV-ul EQS are, prin urmare, un habitaclu rigid, zone speciale de deformare și sisteme de reținere sofisticate. Versiunea europeană a SUV-ului EQS este primul model Mercedes-Benz capabil să detecteze dacă locurile din spate sunt efectiv ocupate. Există și așa-numitul avertizor de prezență a ocupantului, care atrage atenția asupra copiilor aflați în partea din spate a autovehiculului.

Pe baza a numeroși factori, sistemul de Navigație cu Inteligență Electrică planifică cel mai rapid și mai convenabil traseu, inclusiv opririle pentru încărcare.

Cu ENERGIZING AIR CONTROL Plus, Mercedes-Benz se gândește în mod holistic la calitatea aerului în SUV-ul EQS. Sistemul dispune de un Filtrul HEPA (High-Efficiency Particulate Air) și se bazează pe senzori, un concept de afișare și aer condiționat.

EQS SUV 580 4MATIC (US specific model), Exterieur: AMG Line, sodalithblau; Interieur: Electric Art, Leder Nappa macchiatobeige/spacegrau EQS SUV 580 4MATIC (US specific model), Exterior: AMG Line, sodalite blue; Interior: Electric Art, Nappa leather macchiato beige/space grey
EQS SUV 580 4MATIC (US specific model), Exterieur: AMG Line, sodalithblau; Interieur: Electric Art, Leder Nappa macchiatobeige/spacegrau
EQS SUV 580 4MATIC (US specific model), Exterior: AMG Line, sodalite blue; Interior: Electric Art, Nappa leather macchiato beige/space grey
Punctul de atracție al interiorului este MBUX Hyperscreen (echipament special). Unitatea cu ecran mare, curbat, se întinde aproape de la un stâlp la altul. Trei ecrane se află sub o sticlă de acoperire comună și se îmbină vizual. Ecranul OLED de 12,3 inci pentru pasagerul din față le oferă acestuia propria zonă de afișare și control.

Sistemul de sunet Dolby Atmos® duce experiența audio din SUV-ul EQS la un nou nivel. În timp ce sistemele stereo convenționale au de obicei o dinamică stânga-dreapta, Dolby Atmos poate utiliza întregul spațiu și poate crea o experiență de 360 de grade.

Pe piața locală, sunt disponibile 3 modele, cu transmisie automată și capacitatea bateriei (kWh) 108.4:

EQS 450+ putere (kw/CP) 265/360, consum combinat de energie electrică (Wh/km), minim 182, maxim 229, la prețul de 107.773.11 € fără TVA;
EQS 450 4MATIC, putere (kw/CP) 265/360, consum combinat de energie electrică (Wh/km), minim 202, maxim 243, la prețul de 110.974.79 € fără TVA;
EQS 580 4MATIC, putere (kw/CP) 400/544, consum combinat de energie electrică (Wh/km), minim 202, maxim 243, la prețul de 136.554.62 € fără TVA.
Achiziția unui model vine cu stație de încărcare și instalare gratuită prin colaborarea Mercedes-Benz România cu Engie Romania.

Cu EQS SUV, Mercedes-Benz face un pas important către o mobilitate complet electrică și se apropie de îndeplinirea Ambiției 2039. Modelul este produs într-un mod neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2. Cu acest SUV, sunt implementate pe șosele soluții reale pentru o mobilitate complet electrică, conservarea inteligentă a resurselor și o economie circulară responsabilă.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice