Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Bosch imbunatateste pompa manuala de vacuum pentru motoarele cu aprindere prin scanteie si diesel

Bosch imbunatateste pompa manuala de vacuum pentru motoarele cu aprindere prin scanteie si diesel

Pompa Bosch EVOII oferă cel mai bun raport calitate-preţ de pe piaţă şi furnizează vacuum-ul necesar pentru servofrână. Având un preţ cu până la 75 la sută mai mic decât pompele electrice comparabile, această nouă generaţie reprezintă soluţia ideală pentru motoarele cu aprindere prin scânteie şi motoarele diesel moderne. Cu un nivel de emisii de CO2 de sub 0,4 grame per kilometru, această pompă are performanţe similare cu cele ale pompelor electrice.

Cu ajutorul pompei mecanice de vacuum EVOII, Bosch a demonstrat că există un potenţial considerabil de dezvoltare a componentelor convenţionale. Compania a făcut pompa mecanică economică mai uşoară şi mai eficientă, aducând-o la acelaşi nivel cu pompele electrice de vacuum care se presupune că sunt mai eficiente, dar și mai costisitoare.

Pentru o asemenea realizare, Bosch a preluat propria pompă de vacuum, produsă până în momentul actual în peste 45 de milioane de unităţi, pentru a o îmbunătăţi până în cele mai mici detalii. Această nouă generaţie este cu 300 de grame mai uşoară decât alte pompe mecanice şi cu peste un kilogram mai uşoară decât pompele electrice. Diferenţa se datorează rotorului termoplastic: paletele stabile pot crea vacuumul necesar, în timp ce greutatea totală a unităţii rămâne foarte redusă.

O altă caracteristică a noii generaţii de pompe de vacuum este că pot fi adaptate nevoilor fiecărui client şi că pot fi utilizate împreună cu orice tip de motor. În funcţie de cerinţele clienţilor, pompa de vacuum Bosch poate fi acţionată de un arbore cotit, arbore cu came, roată dinţată sau lanţ. De asemenea, poate fi combinată cu o pompă de ulei sau de carburant. În plus, unitatea extrem de robustă este integrată în compartimentul motor, astfel încât şoferul nu aude niciun zgomot.

Principiul de funcţionare al pompei mecanice de vacuum a fost stabilit în urmă cu mult timp pentru motoarele diesel. În ultimii ani, s-a înregistrat o creştere a cererii pentru pompele de vacuum pentru motoarele moderne cu aprindere prin scânteie, datorită răspândirii injecţiei directe de benzină. Aceasta, în combinaţie cu scăderea dimensiunilor motoarelor, permite reducerea consumului de carburant cu până la 15 procente.

În 2013, aproximativ 40 la sută din toate autovehiculele noi din Europa erau echipate cu injecţie directă de carburant. Sistemele moderne de injecţie directă de carburant necesită o pompă suplimentară, deoarece vacuumul nu mai poate fi controlat de clapeta de acceleraţie.

Pompa de vacuum EVOII demonstrează încă o dată faptul că Bosch pune accent pe îmbunătăţirea componentelor individuale. „În cazul EVOII, am reexaminat un produs de succes şi am perfecţionat fiecare detaliu”, a declarat Alessandro Fauda, şeful echipei de dezvoltare a pompei mecanice de vacuum. Drept urmare, produsul este proiectat astfel încât să furnizeze cantitatea necesară de vacuum, creând în acelaşi timp o cantitate minimă de frecare pentru orice produs de pe piaţă.

Designul eficient al carcasei şi al elementelor rotative constituie rezultatul simulărilor şi al calculelor intense. Prin modificarea unor anumiţi parametri, Bosch a fost capabil să găsească soluţia ideală pentru fiecare utilizare.

Sursa: Bosch

(Visited 10 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice