Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


BMW iX şi BMW i4 mai aproape de lansare în România

BMW iX şi BMW i4 se bucură deja de un interes deosebit pe piaţa locală. Ambele modele au deja un număr important de comenzi ferme şi mare parte din producţia următoarelor luni deja alocată.

BMW iX vine ca o alternativă electrică într-un segment de piaţă unde BMW este cel mai puternic reprezentat – SUV-urile din segmentul superior care reprezintă cea mai mare cotă din vânzările mărcii în România, cu debutul planificat pentru jumătatea lunii noiembrie a acestui an.

Atât BMW iX, cât şi BMW i4 folosesc tehnologia BMW eDrive de a cincea generaţie care asigură performanţe dinamice, dar şi eficienţă pentru o autonomie mare. Randamentul noilor motoare este 93%, una din cele mai bune valori din industrie. În acelaşi timp au fost proiectate să fie mai sustenabile, utilizând mai puţine resurse precum cobalt (redus la o treime în conţinutul de baterii) sau pământuri rare (pentru motorul asincron deosebit de avansat), dar şi urmărind angajamentul furnizorilor pentru o funcţionare mai curată, aşa cum este cel al producătorilor de celule de baterii care folosesc doar energie din surse regenerabile în procesul de fabricare.

BMW iX se bazează pe un nou set de instrumente care acoperă diverse domenii de dezvoltare – arhitectura reţelei de la bord, software, servicii digitale, conectivitate şi funcţii de condus autonom. Transformări semnificative pot fi observate în ultima generaţie a sistemului iDrive de control/operare, a gestionării extrem de eficiente a energiei şi a numeroaselor sisteme inovatoare de asistare a condusului, dar şi în ceea ce priveşte materiale noi, cu accent pe dezvoltare durabilă.

Variantele de model disponibile de la lansare vor fi alimentate de un motor electric pe puntea faţă şi un altul pe puntea spate, care împreună produc o putere a sistemului de 385 kW/523 CP la BMW iX xDrive50 şi 240 kW/326 CP la BMW iX xDrive40, cu autonomii maxime evaluate în standardul WLTP între 425 km şi 630 km şi un nivel de încărcare la putere maximă de până la 150 km în 10 minute.

Cu un preţ de 78.838 de euro (cu TVA) pentru versiunea BMW iX xDrive40, noul model se poziţionează deja la un nivel de preţ comparabil cu BMW X5 xDrive40d sau xDrive45e, fără a lua în calcul programul guvernamental Rabla Plus. Mai bine de 75% din targetul pentru final de an este deja acoperit cu comenzi ferme în proporţie de peste 66%.

BMW i4 aduce pentru prima dată mobilitatea complet electrică în clasa medie premium – şi, prin aceasta, în centrul mărcii BMW. BMW i4 combină o abordare deosebit de sportivă a plăcerii de condus fără emisii la nivel local cu spaţiul şi caracterul practic ale unui coupé cu patru uşi.

BMW i4 este disponibil în două variante de model de la lansare, dintre care una este primul automobil BMW M cu un sistem de propulsie electric. BMW i4 M50 foloseşte un motor electric atât pe puntea faţă, cât şi pe cea spate pentru a produce o putere totală de 400 kW/544 CP. BMW i4 eDrive40 combină un motor electric de 250 kW/340 CP cu tracţiunea spate clasică. Autonomia evaluată conform ciclului de testare WLTP este între 520 şi 585 km, în funcţie de tipul de model, şi o autonomie maximă câştigată de 164 km în numai 10 minute de încărcare.

Cu un preţ de început de 52.955 de euro (cu TVA) pentru versiunea eDrive40 şi 65.986 de euro (cu TVA) pentru M50, noul BMW i4 se poziţionează foarte competitiv în gama de modele coupé cu patru locuri, la un nivel comparativ cu motorizările pe benzină fără a lua în calcul programul guvernamental Rabla Plus. Cu o lansare pe piaţă locală programată pentru finalul lunii februarie 2022, noul model are deja câteva zeci de comenzi ferme pentru România.

Sursa: BMW Romania

(Visited 20 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice