Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul Range Rover prezentat și în România

Noul Range Rover prezentat și în România

Noul Range Rover prezentat și în România

La doar câteva zile după premiera mondială de la expoziția auto pariziană, Premium Auto, importatorul mărcilor britanice Jaguar și Land Rover, a lansat în România noul Range Rover.

A patra generație a mastodontului offroad Range Rover a fost prezentată și în România, la câteva zile după ce a fost expusă la Salonul auto de la Paris.

Pentru cei care vor să comande în România acest model, concurent cu Porsche Cayenne, BMW X5 și Mercedes-Benz Clasa M, mașina va fi livrată abia la jumătatea lunii decembrie.

Printre elementele evidențiate cu ocazia prezentării de la București se numără finisaj de aluminiu și mult lux, dedicat celor care nu se tem să arunce cu bani pentru un automobil performant.

Noul model fost dezvoltat pe o structură din aluminiu, fapt ce a condus la o reducere a greutăţii cu până la 420 de kilograme, calitate care îmbunătăţeşte performaţele maşinii (versiunea Supercharge atinge viteza de 100 km/h în numai 5,4 secunde).

Conform oficialilor importatorului, noul model a beneficiat de modiuficări importante care pornesc chiiar de la caroserie.

Realizată din aluminiu, aceasta are o greutate redusă cu 420 de kg față de varianta anterioară fapt ce are o corespondență directă în nivelul consumului de carburant și al emisiilor de noxe.

De asemenea, Range Rover beneficiază acum de sisteme inteligente de comandă și control dintre care se evidențiază Terrain Response 2 Auto – varianta îmbunătăţită a sistemului Terrain Response prezent pe modelele Land Rover şi are drept scop monitorizarea condiţiilor de condus optimizând sistemele corespunzătoare suprafeţei de rulare -, o nouă generaţie de suspensie pneumatică care sporeşte confortul şi capabilităţile maşinii atât pe asfalt cât și pe teren accidentat prin introducerea unui nou nivel intermediar de setare a suspensiei, Command Driving Position – pentru maximizarea vizibilităţii şi a siguranţei, și EPAS, un sistem de asistare electrică a direcției prin care este majorat potențialul de virare și sunt scăzute emisiile de CO2.

Interiorul a fost regândit într-o variantă clasic modernistă, cu suprafeţe elegante, oferind experienţa unei călătorii relaxante, dar şi un nivel ridicat de personalizare, ce decurge dintr-o gamă extinsă de opţiuni – 16 teme de culori interioare, șapte opţiuni de ornamente din lemn şi una din fibră de carbon, trei culori pentru plafonul interior, dar şi plafon panoramic.

Cu ocazia lansării vor fi disponibile trei versiuni: 258 CP (motor de 3.0 litri pe motorină), 339 CP (motor de 4.4 litri pe motorină) şi 510 CP (motor de 5.0 litri, pe benzină -Supercharge).

Range Rover este disponibil în trei versiuni de motorizare: TDV6 (3.0l – 258 CP); TDV 8 (4.4l – 339 CP) și un V8 de 5.0 litri, alimentat cu benzină; care dezvoltă nu mai puțin de 510 CP.

Noile motorizări asigură un consum rezonabil raportat la gabaritul maşinii şi emisii de CO2 scăzute cu până la 21% comparativ cu modelul anterior.

Cea mai ieftină versiune a noului Range Rover va ajunge la suma de 93.000 de euro cu TVA inclusă.

(Visited 33 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice