Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Totul despre noul Opel Astra GTC

Totul despre noul Opel Astra GTC

Noul Opel GTC Astra combină aspectul urban elegant cu un interior sportiv atrăgător şi o plăcere unică în timpul conducerii.

Motorul şi suspensia de ultima generaţie asigură o performanţă cu adevărat impresionantă, în timp ce siguranţa deplină adaugă un plus de încredere fiecărei călătorii.

Versiune ultra performantă a GTC Astra: motor pe benzină supraalimentat de 2 litri şi sistem de injecţie directă

• Putere de 206 kW/280 cp şi viteză maximă de 250 km/h
• Şasiu exclusivist de înaltă performanţă cu diferenţial autoblocabil şi sistem de frânare Brembo
• Aspectul puternic al versiunii OPC exprimă pasiunea în formă pură şi sportivitate în interior

Cu un aspect uimitor, compact şi surprinzător de practic, noul Opel GTC Astra este un model sport coupe ajuns la maturitate.

Clienţii care optează pentru parbrizul panoramic din dotarea noului GTC Astra se pot bucura de privelişti uimitoare şi perspective cinematografice. În plus, caracteristicile exclusiviste aduc un plus de eleganţă aspectului exterior dinamic al acestui model coupé compact sportiv.

Parbrizul de mari dimensiuni se întinde până la jumătatea acoperişului autovehiculului, asigurând o extraordinară experienţă vizuală, a spaţiului şi de conducere, atât pentru şofer cât şi pentru pasageri.

Parbrizul le permite pasagerilor să se bucure de razele soarelui, dar şi să admire formele impresionante ale norilor sau iluminarea stradală pe timp de noapte. Spre deosebire de alte plafoane din sticlă, în acest caz nu există bare transversale care să reducă vizibilitatea.

De aceea, spre deosebire de plafoanele din sticlă obişnuite, la bordul modelului GTC Astra, şoferul, pasagerul din faţă şi cei din spate se pot bucura de o privelişte asemănătoare cu cea a piloţilor de la bordul avioanelor uşoare, cu partea superioară transparentă.

Această soluţie inovatoare şi-a sărbătorit premiera mondială pe modelul de serie GTC Astra din 2006. De atunci, în jur de 18.000 de clienţi GTC Astra din Europa au ales acest parbriz excepţional, pentru care inginerii din Rüsselsheim au înregistrat 11 patente.

Pe lângă noul GTC Astra, parbrizul panoramic este acum disponibil şi pentru noul Zafira Tourer. Prin această realizare, Opel îşi confirmă încă o dată rolul de lider în dezvoltarea de soluţii inovatoare în materie de suprafeţe din sticlă. „Designerii şi inginerii noştri creativi dezvoltă permanent desgnuri extraordinare adaptate special pentru diferite segmente de autovehicule.

Tradiţia Opel ne obligă să punem astfel de inovaţii la dispoziţia clienţilor noştri la preţuri atractive”, a declarat Alain Visser, Vicepreşedinte Marketing Opel.

Panorame uimitoare şi soluţii inteligente

Văzut din exterior, parbrizul panoramic împreună cu acoperişul metalic de culoare neagră arată ca o suprafaţă continuă. Montanţii A şi B sunt de asemenea vopsiţi în negru, ca şi suprafaţa acoperişului, întărind impresia de continuitate.

În cazul în care soarele luminează foarte puternic, poate fi trasă o jaluzea amplasată sub geamul panoramic, creând o atmosferă plăcută. Dispozitivul jaluzelei fiind continuu variabil, aceasta poate fi reglată cu uşurinţă şi apoi fixată cu ajutorul unui mâner rotativ. Protecţia împotriva radiaţiilor solare este finalizată de un parasolar integrat, care, chiar şi atunci când este deschis, dispare în spatele componentei din spate a acoperişului.

Gamă extinsă de sisteme de propulsie: două noi motoare diesel cu puteri situate între 110 şi 130 cp

Încă de la începutul primirii comenzilor în luna iunie a acestui an, noul GTC Astra a fost disponibil cu o gamă de cinci variante de motorizare cu transmisie manuală: patru motoare pe benzină dinamice cu puteri situate între 74 kW/100 cp (în varianta de 1,4 litri) şi 132 kW/180 cp (în varianta turbo de 1,6 litri). La acestea se adaugă motorul turbo diesel cu sistem de injecţie common-rail care dezvoltă o putere de 121 kW/165 cp.

Gama de motoare diesel pentru modelul coupé compact sportiv va fi extinsă cu încă două motoare: ambele sunt unităţi CDTI turbo de 1,7 litri, cu sistem de injecţie common-rail.

Acestea sunt disponibile în versiunea cu o putere de 81 kW/110 cp sau în cea cu o putere de 96kW/130 cp, generând un cuplu maxim de 280 Nm, respectiv 300 Nm. Inginerii Opel au proiectat de la zero noul sistem de management al motorului şi au optimizat procesul de combustie.

Alături de noul sistem de injecţie, compresia redusă şi o presiune de lucru de 1.800 bar, acestea permit obţinerea a până la cinci injecţii per ciclu. Turbocompresorul cu geometrie variabilă controlează precis supraalimentarea prin intermediul senzorului suplimentar al dispozitivului de acţionare.

Versiunea GTC Astra 1.7 CDTI ecoFLEX este echipată standard cu o transmisie manuală cu şase trepte de viteză în ambele variante de putere şi cu sistemul Start/Stop. Acestea permit reducerea emisiilor de CO2 la numai 119 g/km şi a consumului de carburant la doar 4,5 l/100 km.

Transmisia automată cu şase trepte de viteză va fi disponibilă din luna ianuarie 2012 în combinaţie cu motorul turbo pe benzină de 1,4 litri şi cu motorul turbo diesel 2.0 CDTI cu sistem de injecţie common-rail. Versiunea OPC de înaltă performanţă va fi, de asemenea, disponibilă din anul 2012.

Comunicat de presa, sursa: Opel

(Visited 106 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice