Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Volvo Trucks câştigă un premiu internaţional de design


Descopera cel mai bun card! Integreaza cadrurile tale ING, BCR, etc in CURVE CARD. Evita comisioanele bancare! Primeste gratuit cardul si 5 Lire cu CURVE Card! Plateste cu cardul tau CURVE la cursul interbancar!! Mai bun ca Revolut!

Volvo Trucks câştigă un premiu internaţional de design

Noul Volvo FH câştigă prestigiosul premiu de design “If”, impunându-se în faţa a mii de produse la nivel internaţional şi impresionând un juriu de experţi.

Premiul de design de produs “If” recunoaşte realizările remarcabile din domeniul designului de produs, având o istorie de peste 60 de ani.

Doar cele mai bune designuri din cele 17 categorii sunt selectate de juriu. Anul acesta au fost înscrise în competiţie 3249 de produse. Noul autocamion Volvo FH a primit premiul în prima categorie – design din domeniul transporturilor şi vehiculelor speciale.

Criteriile de evaluare includ calitatea designului, gradul de inovaţie, impactul asupra mediului, funcţionalitatea şi siguranţa. Profesorul Fritz Frenkler, preşedintele juriului, a declarat că a fost impresionat de calitatea înaltă a propunerilor, pasiunea pentru inovaţie şi curajul producătorilor în transpunerea propriilor idei.

“Acest premiu reprezintă mai mulţi ani de muncă asiduă şi este un tribut adus creativităţii şi spiritului inovator pe care noi, cei de la Volvo Trucks îl avem”, a declarat Rikard Orell, director de design în cadrul companiei.

Dotat cu tehnologie pentru economisirea combustibilului, elemente de ergonomie care cresc eficienţa, sisteme active şi pasive de siguranţă, alături de o excelentă manevrabilitate, noul Volvo FH a fost construit pentru a stabili noi standarde în industria de autocamioane. În acelaşi timp, el încorporează valorile specifice companiei.

“Atunci când am creat noul Volvo FH, s-a pus un mare accent pe design şi pe aspectul emoţional al camionului – elemente cărora, de obicei, nu li se acordă prioritate în cazul vehiculelor comerciale”, a adăugat Rikard. „Rezultatul este un autocamion care îţi oferă, atât din punct de vedere emoţional cât şi practic, satisfacţia de a-l conduce şi de a te odihni în el, fără niciun conflict între formă şi funcţionalitate, ambele acţionând în perfectă armonie”.

În jur de 2000 de reprezentanţi la nivel internaţional din domeniul designului, media, afacerilor şi mediului politic, au participat la evenimentul de acordare a premiilor în Munchen, Germania.

Excavatorul compact ECR88D produs de Volvo Construction Equipment a câştigat, de asemenea, un premiu “If”, marcând astfel un succes dublu pentru Grupul Volvo.


Sursa Volvo, citeste mai departe.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice