Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Volvo FH câştigă trofeul “Autocamionul Anului 2014″

Volvo FH câştigă trofeul “Autocamionul Anului 2014″

La aproape un an de la spectaculoasa sa lansare, noul Volvo FH a fost ales câştigătorul ediţiei “International Truck of the Year 2014” de către un juriu format din jurnalişti reprezentând 25 de prestigioase reviste de profil din Europa. Trofeul “Truck of the Year” a fost înmânat preşedintelui Volvo Trucks, Claes Nilsson, în cadrul unei ceremonii organizate în cadrul expoziţiei Comtrans, la Moscova, seara trecută.

După numărarea voturilor juriului, Preşedintele “International Truck of the Year”, Gianenrico Griffini, a spus: “Volvo Trucks a lansat un autocamion de categorie grea complet nou care, cu cabina sa inovatoare, cu o transmisie îmbunătăţită cu componente hi-tech şi cu soluţii avansate de întreţinere, stabileşte un nou standard în industria de transport rutier.”

Aceasta este a treia oară când modelul Volvo FH este ales Autocamionul Anului. A mai câştigat această distincţie în 1994 şi 2000.

Suntem onoraţi şi bucuroşi. Când am lansat pe piaţă noul FH în septembrie 2012, am declarat că acesta va ridica standardul cu privire la ceea ce poate oferi un autocamion din categoria premium. Titlul “Autocamionul Anului” confirmă faptul că Volvo FH se ridică la nivelul acestor aşteptări,” spune Claes Nilsson, Preşedintele Volvo Trucks.

Noul Volvo FH este un camion proiectat cu gândul la şofer şi cu preocuparea clară de a creşte profitabilitatea firmei de transport. Este plin de inovaţii importante în toate domeniile cheie: economie de combustibil, manevrabilitate, ergonomie, siguranţă activă şi pasivă, şi funcţii care economisesc timp.

Sursa Volvo.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice