Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Vânzările Mazda au crescut cu 74% în primul trimestru

Vânzările Mazda au crescut cu 74% în primul trimestru

Mazda a înregistrat o creștere cu 74% a vânzărilor din România după primele 3 luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă din 2015, ajungând la un total de 317 unități comercializate.

Modelul care a atras cele mai multe comenzi a fost suv-ul de clasă mică CX-3, cu 91 de unități livrate. Cel mai nou membru al gamei producătorului japonez este, totodată, unul dintre modelele de generație nouă care transpun fidel în realitate liniile de design KODO – sufletul mișcării, și integrează toate tehnologiile SKYACTIV.

Al doilea cel mai căutat model Mazda pe piața din România în intervalul ianuarie-martie a fost compacta Mazda3, cu 83 de unități vândute, iar podiumul este completat de al doilea suv din portofoliul Mazda, CX-5, cu 75 de unități comercializate, în creștere cu 36% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Mazda3 păstrează toate premisele pentru a continua să contribuie semnificativ la creșterea mărcii în România, modelul fiind disponibil în ediția specială Takumi pe caroseria Sport. Aceasta are la bază nivelul de echipare Atraction care bifează deja dotări cum ar fi farurile bi-xenon, lumini de poziție și stopurile LED, scaune încălzite pentru șofer și pasagerul din dreapta, ecran tactil de 7 inchi și unitate de comandă HMI, senzori de ploaie și de lumină, sistem de monitorizare a părții din spatele și lateralul autovehiculului (RVMS).

În plus, Mazda3 Takumi, disponibilă cu motorul pe benzină G120 și transmisia SKYACTIV-MT manuală cu șase rapoarte, adaugă listei de dotări jante de aliaj de 18 inchi Gun Metal, cameră video pentru marșarier și tapițerie din piele neagră și textil. Modelul poate fi deja comandat la orice partener Mazda.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice