Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Vanzarile Mazda au crescut cu 36% la noua luni

Vanzarile Mazda au crescut cu 36% la noua luni

Mazda anunţă o creştere cu 36% a vânzărilor după nouă luni, volumul total ajungând la 795 de autoturisme. Doar în septembrie, compania a comercializat 127 de unităţi, ceea ce reprezintă o creştere de 79% comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut.

Mazda3 a fost cel mai bine vândut model între ianuarie şi septembrie, cu 310 autoturisme comercializate, cu 118 mai multe decât in perioada similară din 2014. De asemenea, cel mai nou SUV Mazda, CX-3, lansat pe piaţă de numai patru luni, a fost achiziţionat deja de 80 de clienţi din România.

Mazda își menține creşterea mai rapidă decât piaţa, lucru reflectat și de cota de piaţă pe segmentul autoturismelor de import, care a ajuns la 2%*, comparativ cu 1,7% anul trecut. Unul dintre principalii factori care vor susține în continuare nivelul crescut al vânzărilor este reprezentat de gama de modele complet înnoită odată cu lansarea noii generații a roadster-ului MX-5.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice