Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Toyota este din nou pe locul 1 la vanzari auto …

Toyota este din nou pe locul 1 la vanzari auto si depaseste General Motors

Masurile de stimulare a economiei adoptate de guvernul japonez au facut ca o serie de producatori japonezi sa-si creasca performantele in vanzari la nivel mondial.

Toyota Motor Corp. a urcat in trimestrul al treilea cu 2,8% in vanzarile de autovehicule fata de nivelul din perioada similara a anului trecut. Toyotaa vandut in trimestrul al treilea 2,5 milioane de autovehicule.

General Motors a anuntat vanzari de 2,4 milioane de autovehicule si o crestere cu 5,5% fata de perioada corespunzatoare a anului trecut.

Pe locul 3 se situeaza grupul german Volkswagen cu 2,33 milioane autovehicule.

Analistii estimeaza un profit record pentru Toyota anul acesta: in trimestrul al treilea, profitul grupului japonez a urcat cu 72%, la 4,6 miliarde de dolari, de trei ori mai mult faţă de rezultatul GM şi cu 70% peste câştigurile Volkswagen, potrivit estimărilor analiştilor contactaţi de Bloomberg.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice