Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Suzuki a intrat în topul producătorilor auto care au scăzut radical emisiile de CO2

Producătorul Suzuki a scăzut radical emisiile de CO2, automobilele sale ajungând în Top 5 cele mai puțin poluante mașini. Studiul privind emisiile medii de CO2 pentru cele mai vândute 20 de mărci de mașini din Europa a fost efectuat, în 2017, de englezii de la JATO. Suzuki a scăzut emisiile de CO2 cu 3.8 g/km, atingând cota de 114.9 g/km, cu 5.1 g/km mai puțin decât limita maximă admisă.

Reducerile se datorează atât îmbunătățirii coeficienților de ardere a amestecului combustibil, cât și scăderilor semnificative la nivelul pierderii de cuplu la schimbarea treptelor de viteză.

Propulsoare pe benzină de 1.0 litri BOOSTERJET sau 1,2 litri DUALJET vin cu tehnologii ingenioase care reduc consumul, cresc performanțele și scad semnificativ emisiile de noxe, fiind foarte atente cu mediul.

De exemplu, modul de amplasare și sistemul de injecție directă ale motorului de 1.0 litri scad consumul de combustibil, dar, grație compresorului, oferă un cuplu similar cu al unui motor aspirat de 1,7 – 1,8 litri.

Pentru propulsorul de 1,2 DUALJET pe benzină, inginerii de la Suzuki au gândit, printre altele, sistemul EGR (recirculare a gazelor de eșapament) care aduce o economie de 5 procente a consumului de combustibil, deci și o reducere proporțională a emisiei de noxe.

Dacă vrem să reducem și mai tare consumul de benzină și emisia de noxe, atunci putem să apelăm la una dintre cele mai eficiente sisteme hibride de pe piață la acest moment. Cele două propulsoare pot veni la pachet cu sistemul SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki). SHVS este un sistem hibrid dezvoltat de Suzuki care foloseşte un starter generator integrat (ISG – integrated starter generator), care asistă motorul termic în timpul accelerărilor şi, foarte important, permite recuperarea energiei în timpul frânărilor.

Date fiind statisticile ONU din 2017 care spun că emisiile de gaze cu efect de seră au crescut cu aproape 3% la nivel mondial, față de perioada 2014-2016 în care nivelul poluării a stagnat, motoarele mașinilor Suzuki au fost echipate cu filtre de emisii euro 6, care reduc emisiile de CO2 la valori între 98 – 114 g/km.

2920 de automobile Suzuki înmatriculate în Romania, în 2017
În 2017 au fost înmatriculate 2920 de automobile marca Suzuki, compania înregistrând o creștere de 46.37% față de anul precedent. Rețeaua de dealer autorizați Suzuki a ajuns la 23 de centre integrate în România, distribuite astfel: București (5 dealeri), Cluj Napoca, Brașov, Iași, Constanța, Pitești, Craiova, Arad, Oradea, Suceava, Brăila, Bacău, Tg. Mureș, Baia Mare, Bistrița Năsăud, Deva, Rm. Vâlcea, Ploiești, Buzău, toți oferind servicii de Sales, Service & Spare Parts.

Ca orice producător care se respectă, Suzuki oferă cinci ani garanție extinsă autovehiculelor sale, fără limită de kilometri, prin intermediul Reparatorilor Autorizați Suzuki din România, sau trei ani garanție sau 100.000 km, prin Producător.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice