Asigurari RCA Ieftine 2017 Calculator RCA Ieftin la RCA Ieftin

Stiri si sfaturi tehnice auto.


Rusia ar putea interzice importul de autoturisme dacă Occidentul va impune noi sancțiuni

Rusia ar putea interzice importul de autoturisme dacă Occidentul va impune noi sancțiuni

Rusia ar putea să-și înăsprească restricțiile vizând produsele provenite din statele occidentale, fiind posibilă chiar interdicția importului de autoturisme, dacă SUA și Uniunea Europeană vor impune noi sancțiuni Moscovei, informează un articol publicat luni în cotidianul rus Vedomosti

La mijlocul lunii iulie, premierul rus Dmitri Medvedev a semnat un decret prin care se interzice ca statul și autoritățile publice din Rusia să cumpere autovehicule produse în străinătate, în ideea de a-i sprijini pe producătorii locali. Interdicția vizează autoturismele pentru oficialii de rang înalt, transportul public, vehicule pentru situații de urgență, precum și echipamente pentru agricultură și construcții.

Potrivit unor surse citate de Vedomosti, Rusia are în vedere în prezent interdicția, totală sau parțială, a importurilor de autoturisme occidentale. Cu toate acestea, noua interdicție nu se va aplica autoturismelor produse în Rusia de constructorii auto străini. Producătorii Ford, Volkswagen, Ford Renault, Toyota și Hyundai Motor Co au uzine în Rusia. Vedomosti adaugă că propuneri vizând noile măsuri au fost trimise deja președintelui Vladimir Putin spre analiză, însă o decizie vizând adoptarea de noi sancțiuni nu a fost luată încă.

În prima jumătate a acestui an, vehiculele importate au reprezentat 27% din vânzările de autoturisme pe piața din Rusia, în timp ce camioanele importate au reprezentat 46% din vânzări, iar în cazul autobuzelor 13% din vânzări au fost importuri.

Grupul auto Renault a semnat recent un acord care să îi permită să preia controlul la AvtoVAZ. Obiectivul alianței Renault-Nissan-Avtovaz este să controleze o cotă de 40% din piața rusească.


Sursa.Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Loading...

Comments are closed.

watchshop.ro


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză

Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice