Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Red Bull Desert Wings este pregătită pentru aventura Dakar 2016

Red Bull Desert Wings este pregătită pentru aventura Dakar 2016

Atleți Red Bull din toate colțurile lumii se reunesc pentru a concura în cel mai dur test de anduranță care există în motorsport. Ediția următoare a Dakar-ului, raliul de două săptămâni, va debuta pe 2 ianuarie în Buenos Aires, iar pe lista de înscriși se află cel mai mare număr de componenți din istoria Desert Wings. Având în componență multipli campioni, dar și debutanți, echipa noastră va da totul pentru a face față terenului și condițiilor care fac din acest raliu cea mai dură cursă de pe planetă.

Una dintre atracțiile principale din luna ianuarie va fi urmărirea lui Sebastien Loeb în debutul său din Dakar. Francezul este deja un superstar în sport datorită celor nouă titluri consecutive obținute în WRC, dar acum învață ce este rally-raidul. Alături de Loeb și de copilotul său Daniel Elena în Team Peugeot Total mai sunt alte trei echipaje care revin pentru a pilota Peugeot-ul 2008DKR. Stephane Peterhansel, Carlos Sainz și Cyril Despres au împreună 17 titluri în Dakar și îi vor avea navigatori pe Jean-Paul Cottret, Lucas Cruz și respectiv David Castera.

Singurul om care îl egalează pe Stephane Peterhansel la numărul de victorii obținute în America de Sud este Nasser Al-Attiyah. Qatarezul și copilotul Matthieu Baumel nu sunt doar actualii câștigători ai Dakarului, ci și deținătorii tilului în Cupa Mondială de Rally-Raid. Duoul revine cu MINI-ul pregătit de X-raid și alături de care a câștigat Dakar 2015, fiind candidat serios pentru o nouă victorie. Tot la volanul unor mașini MINI îi vom vedea în acest Dakar și pe polonezii Adam Malysz și Kuba Przygonski alături de navigatorii Xavier Panseri și Andrei Rudnitski.

În lupta dintre echipajele PEUGEOT 2008DKR și MINI îl vom vedea interpunându-se pe câștigătorul Dakarului din 2009, Giniel de Villiers și pe copilotul său Dirk von Zitzewitz. Pilotul sud-african și navigatorul german au terminat de trei ori pe locul doi în ultimile cinci ediții ale Dakarului și au potențial ca în acest an să își parcheze Toyota Hilux pe prima treaptă a podiumului.

Ultimile zece ediții ale Dakar-ului au fost câștigate la categoria moto de Cyril Despres sau de Marc Coma, însă anul acesta niciunul dintre ei nu va fi în cursă. Ușa este larg deschisă pentru ca un nou rider să se facă remarcat și austriacul Matthias Walkner pare că va avea succes. Walkner a impresionat în timpul debutului său în Dakar acum 10 luni și de atunci a devenit campion mondial de rally-raid. În paddock-ul Red Bull KTM Factory Team pe lângă Walkner se mai află o serie de alți piloți rapizi cum sunt: Jordi Viladoms, Toby Price, Antoine Meo. Multiplul campion mondial de enduro Ivan Cervantes va concura și el în Dakar tot pe o motocicletă KTM.

Tot la categoria moto, Joan ‘Bang Bang’ Barreda speră că acesta va fi anul său. Riderul Honda a dovedit că este rapid iar dacă va izbuti să evite problemele tehnice și capcanele ce pot apărea pe parcurs atunci poate pune mâna pe marele trofeu.Fiți atenți și la portughezul Helder Rodrigues care a revenit la Yamaha, alături de care a urcat deja de două ori pe podium în America de Sud.

Un finiș cu întreg podiumul la categoria camioane în Dakar 2015 a dus la o dominare a Team Kamaz Master. Căpitanul Vladimir Chagin, el însuși un deținător de record fiind singurul care a câștigat de șapte ori la categoria camioane, va trimite patru echipaje în această bătălie, piloții fiind: Ayrat Mardeev (câștigător în 2015), Andrey Karginov (câștigător în 2014), Eduard Nikolaev (câștigător în 2013) și Dmitry Sotnikov.

La cateogria quad este cel mai posibil să asistăm la o victorie locală având în vedere că Marcos Patronelli revine în raliu. Dublu câștigător al Dakar-ului va avea parte de multă susținere de-a lungul traseului însă sunt o serie de rideri tineri care vor să își adjudece titlul. Mohamed Abu Issa din Qatar este unul dintre riderii determinați să obțină laurii în acest Dakar.

Declarații

Sébastien Loeb: “ Desigur, atunci când fac ceva scopul meu este să câștig, iar scopul meu este să câștig Dakarul într-o zi. Voi munci pentru asta și vom vedea.”

Stéphane Peterhansel: “ Acum aproape că avem prea multă putere în mașină, iar asta este o problemă frumoasă. Acum trebuie să valorificăm puterea, înainte nu era cazul.”

Carlos Sainz: ”A fost foarte bine la teste și mașina se comportă foarte bine. Potențialul mașinii este mult mai mare decât anul trecut pe vremea aceasta și fiabilitatea a crescut.”

Cyril Despres: “David (Castera) și eu am făcut progrese și asta se vede, un exemplu este modul în care analizăm fiecare specială imediat ce ajungem la finiș.”

Nasser Al-Attiyah:”Ar fi cu adevărat ceva special să devin primul care câștigă trei ediții ale Dakarului în America de Sud și acesta este scopul meu în ianuarie.”

Adam Malysz: ”Dakarul este magic. Să participi în această cursă este punctul culminant al unui vis și ajungerea la finiș este un fapt cu care te poți mândri într-adevăr.”

Kuba Przygonski: ”Țelul meu este să termin Dakarul dar voi încerca să fiu cât se poate de rapid. Îmi voi folosi experiența acumulată în timpul edițiilor în care am concurat la categoria moto.”

Giniel de Villiers: ”Am perecut mult timp făcând teste cu noua noastră Toyota Hilux și anul acesta revenim în America de Sud într-o formă foarte bună.”

Toby Price:”Anul trecut a fost un rezultat de vis terminarea pe podium. Am muncit mult și am avut parte de acel dram de noroc de care ai nevoie. Acum aș vrea să repet acel rezultat și poate chiar să urc câteva trepte.”

Matthias Walkner: ”Atâta timp cât nu merg în praful vreunui rider aflat în față îmi place foarte mult Dakar-ul. Sunt atât de multe de văzut și ai parte de atât de multe experiențe în timpul celor două săptămâni, este o cursă unică.”

Jordi Viladoms:”Acum sunt unul dintre riderii cei mai experimentați și este bine că îi pot ajuta pe cei mai tineri din echipă. Targetul este ca întotdeauna să îți faci treba cât mai bine și să țintești prima poziție.”

Joan Barreda: “M-am antrenat cu motociclete de enduro și cu Honda CRF450 RALLY. Am lucrat mult și la partea de navigație după roadbook acum înaintea Dakarului.”

Hélder Rodrigues: ”Motocicleta a evoluat bine în acest an și ne-a ajutat să obținem rezultate încurajatoare. Tot anul ne-am pregătit pentru cursa din America de Sud.”

Vladimir Chagin:”Am avut sesiuni de teste foarte folositoare în Kazakhstan unde am găsit un teren asemănător cu ce vom avea în America de Sud. Camioanele sunt gata de îmbarcarea pentru Dakar și am încredere în întreaga echipă că va face o treabă bună.”

Ayrat Mardeev: ”Încercăm în mod constant să ne gândim la ceva nou, să facem îmbunătățiri, pentru că știți că nu este limită când vine vorba de perfecțiune și mereu sunt o grămadă de lucruri pe care le poți face și ceilalți nu le fac încă.”

Andrey Karginov: ”Ne-am pregătit tot anul pentru Dakar, am îmbunătățit camioanele, ne-am antrenat fizic și psihic pentru marea cursă.”

Eduard Nikolaev:”Am refăcut direcția, frânele au fost îmbunătățite și multă muncă s-a depus în jurul motorului pentru a stoarce fiecare cal putere.”

Marcos Patronelli: “Concurez pentru a reprezenta Argentina și pentru a încerca să câștig un nou Dakar. Aceasta este cea mai grea cursă din lume și evident că este dificil, dar este și o mare aventură de care mă bucur de fiecare dată.”

Mohamed Abu Issa:”A fost un an bun pentru echipă și pentru mine. Să termin al doilea în Campionatul Mondial de Rally-Raid a fost ceva ce mă determină să îmi doresc mai mult succes în acest sport.”

 

(Visited 14 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice