Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Profitul Mazda a crescut in primul semestru al anului fiscal

Profitul Mazda a crescut in primul semestru al anului fiscal

Mazda Motor Corporation își păstrează traseul sigur spre un nou an record din punct de vedere financiar după un prim semestru foarte bun (anul fiscal 2014-2015). Constructorul auto a obținut venituri din vânzări în valoare de 1,45 trilioane yeni. Profitul operațional a crescut cu 41%, iar volumul vânzărilor cu 6% la nivel global și cu 21% în Europa față de aceeași perioadã a anului trecut

Constructorul auto a obținut venituri din vânzări în valoare de 1,45 trilioane yeni (10,5 miliarde de euro*) între aprilie și septembrie, în creștere cu 16% comparativ cu aceeași perioadă a anului fiscal trecut. Profitul operațional a fost de 104 miliarde de yeni (748 de milioane de euro), mai mult cu 41%, iar profitul net a fost de 93,3 miliarde de yeni (671 de milioane de euro), mai mult cu 68,3 miliarde de yeni față de anul anterior.

Totodată, vânzările de autovehicule au crescut cu 6% la nivel global, la 669.000 de unități. În Europa volumele vândute s-au situat la 90.000** de vehicule, în creștere cu 21%. America de Nord și China au obținut creșteri de 14%, respectiv 19%.

Cea mai bună piață rămâne Europa, unde noua Mazda3 este lider de vânzări. Acesta integrează Tehnologia SKYACTIV și design-ul KODO și reprezintă motorul succesului companiei pe tot globul. Următorul model care va contribui la creșterea producătorului este noua Mazda2, aleasă recent Mașina Anului în Japonia, pentru care s-au înregistrat deja un număr semnificativ de comenzi în urma lansării din Japonia.

SUV-ul de clasă mică CX-3 este, de asemenea, pe graficul de lansări. Mazda este încrezătoare că își va atinge obiectivele pentru acest an fiscal indiferent de evoluția economiei globale. Compania estimează 1,42 de milioane de vehicule vândute în anul fiscal care se va încheia în martie 2015, ceea ce ar reprezenta cu 7% mai mult față de perioada trecută. Profitul operațional prognozat rămâne neschimbat, la 210 miliarde de yeni.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice