Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Primul Red Bull Soapbox Race din Romania!

Pe 14 Septembrie, pe Calea 13 Septembrie cele mai nastrusnice masinarii se vor da in spectacol la primul Red Bull Soapbox Race din Romania!

Duminica, 14 Septembrie, incepand cu ora 13.00, Calea 13 Septembrie din Bucuresti va deveni circuit de curse pentru cei mai tari bolizi nemotorizati din Romania. Echipe din 19 orase se vor alinia la start si ne vor demonstra nu numai ca romanii sunt creativi, dar si ca au simtul umorului.

Pe traseu, o vor lua la vale Casa Poporului sau “Casa tuturor pe roti”, asa cum au numit-o Liviu, Alexandru si Cosmin, Porcul “Ghita”, chiar daca mai este pana la Craciun, “Cotet-OO-Mobilul”, o adevarata ferma pe roti, “Militia”, masina condusa de Gogu, Patraulea, Trandafir si tovarasul Capitan, “Una cu de toate”, asa cum le place romanilor saorma, “Melcul Turbo”, “TepesMobilul” sau “Wife Mobilul”, iar lista poate continua.

Echipele vor trebui sa impresioneze juriul format din Ana Maria Branza, Mirela Bucovicean (Molecule F), Victor Nemes (fost pilot de raliu), Teo (comediant la Club 99 si “barbos” la Sector 7) si Robert Kovacs (atlet Red Bull/student la Facultatea de Mecatronica si Robotica). Ei vor acorda note pentru design si executie in constructie, foarte important fiind desing-ul masinii de concurs, tehnica de constructie si imbinarea diverselor subansamble, precum si calitatea finisajelor. Pe aceeasi treapta se afla si creativitatea si spectacolul. Membrii juriului vor nota momentul de prezentare al masinii de concurs si echipajului. Si ultimul, dar nu cel din urma, este timpul cu care bolidul artizanal parcurge traseul.

Ca orice cursa de masini, avem si niste comentatori de soi – Pavel Bartos, Marius Onuc si Berti Panaiot vor intretine atmosfera si ne vor da detalii picante de pe traseu, iar DJ Hefe de la Coma se va afla la platane.

Red Bull Soapbox_News

Restrictii de trafic – Duminica, 14 Septembrie
Restrictionarea temporara a traficului rutier se face dupa cum urmeaza:

– Calea 13 Septembrie, pe ambele sensuri de circulatie intre Piata Arsenalului si Bulevardul Libertatii, intre orele 00:00 si 22:00.
– Strada Uranus intre Strada Sirenelor si Calea 13 Septembrie, intre orele 00:00 si 22:00.
– Bulevardul Libertatii intre Rond Cosbuc si Piata Constitutiei (bretea Parchet General) pe ambele sensuri de circulatie, precum si pe Bulevardul Libertatii intre bulevardul Natiunile Unite si Piata Constitutiei, sensul spre Rond Cosbuc, intre orele 07:00 si 19:00.

Avem echipe, avem valoare, nu ramane decat sa ne trecem in calendar data de 14 septembrie, ora 13.00 si sa ne inarmam cu buna dispozitie pentru ca pe Calea 13 Septembrie va fi distractie pe cinste.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice