Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul Volvo FL este urmărit de tauri

Noul Volvo FL este urmărit de tauri

În noul film de la Volvo Trucks, „The Chase”, autocamionul de distribuție Volvo FL înfruntă testul suprem. În film, autocamionul este urmărit de tauri într-o cursă prin orașul medieval spaniol Ciudad Rodrigo. “Este incredibil să poți conduce un autocamion de asemenea dimensiuni printr-un oraș atât de mic,” spune Rob Hunt, șofer profesionist.

În seria de teste spectaculoase de la Volvo Trucks, acum a sosit rândul autocamionului de distribuție Volvo FL.Pe parcursul dezvoltării noului Volvo FL, principala prioritate a revenit transformării autocamionului într-unul cât mai confortabil de condus. În filmul „The Chase”, Volvo Trucks a dorit să arate cât de ușor se manevrează noul autocamion de 12 tone într-un mediu urban dificil. Pentru aceasta, Rob Hunt, șofer profesionist, a fost însărcinat să conducă într-o cursă de doi kilometri pe străzile înguste ale orașului Ciudad Rodrigo, fiind totodată urmărit de o turmă de tauri.
„Orașul este vechi, străzile sunt înguste și conducem pe piatră cubică alunecoasă. Să mai fii și urmărit de tauri pe lângă toate acestea, e o adevărată provocare,” spune Rob Hunt.

În timpul testului din orașul Ciudad Rodrigo, autocamionul a trebuit să mențină o viteză de cel puțin 30 km pe oră doar pentru a păstra distanța față de tauri. În anumite porţiuni ale traseului, străzile erau atât de înguste, încât Rob Hunt a trebuit să plieze în interior oglinzile retrovizoare.

„Taurii au menținut permanent o viteză mare și uneori erau chiar foarte aproape, dar autocamionul a luat foarte bine curbele, așa că totul s-a redus la simpla abilitate de a conduce,” spune Rob Hunt. Se întâmplau o mulțime de lucruri, dar autocamionul m-a ajutat pe parcursul întregii curse,” spune Rob Hunt.

Pe parcursul spectaculosului eveniment, siguranța oamenilor și a animalelor a constituit o prioritate maximă. S-au luat toate măsurile de siguranță.

Bulls

Director-Henry-Alex-Rubin-on-site

„Cea mai mare problemă a fost faptul că ne aflam într-un oraș.Totul se petrecea în direct, așa că a trebuit să ne asigurăm că atât oamenii, cât și animalele erau în siguranță. Vedeam foarte bine taurii și alergătorii profesioniști în oglinda retrovizoare mare, așa că am putut păstra o distanță de siguranţă suficientă. Iar cutia de viteze automată m-a ajutat să mă concentrez asupra condusului,” spune Rob Hunt.

„Noua variantă de 12 tone este un competitor de temut în cel mai important segment de autocamioane cu tonaj mediu. Autocamionul este bine gândit până la cele mai mici detalii. Să luăm, de exemplu, roțile mai mici, datorită cărora cabina este mai joasă cu cinci centimetri. Astfel, vizibilitatea este mult îmbunătățită și accesul în cabină se face mai ușor,” spune Tobias Bergman, manager de produs în cadrul Volvo Trucks.

Faptul că Volvo FL este special conceput pentru transporturi urbane rapide și agile a fost lucrul pe care Rob Hunt, șofer profesionist, l-a aflat prin propria experiență atunci când a acceptat rolul principal în filmul „The Chase”.

„Șoferii care lucrează în fiecare zi pe acest autocamion vor descoperi că este confortabil, atât pe distanțe scurte, cât și lungi. Are cutie de viteze automată și control al vitezei de croazieră și este ușor de dirijat. Vizibilitatea este fantastică; poți vedea mașini, biciclete și pietoni. Acest autocamion ușurează cu adevărat viața șoferilor”, spune Rob Hunt.

La finalul cursei, taurii au fost duși la o fermă din afara orașului Guadalajara.


Vezi ‘The Hamster Stunt

Vezi ‘The Hook

Vezi ‘The Ballerina Stunt

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice