Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul Mini Seven


Nu pleca la drum fara Polita De Raspundere Civila. Cumpara Asigurarea RCA! Nu uita si de rovinieta / tariful de trecere pod Fetesti. Porneste la drum in siguranta si responsabil!!

Posibilităţile de personalizare nelimitate şi o lungă tradiţie a ediţiilor speciale cu design unic sunt unul din elementele care caracterizează marca MINI. Primul ediţie specială cu design individualizat a celei mai noi generaţii MINI prezintă o combinaţie interesantă între valorile tradiţionale ale mărcii şi calitatea fabricaţiei şi a materialelor. Cu noul MINI Seven, marca britanică merge mai departe în prezentarea calităţilor distinctive ale originalului în clasa mică. Particularităţi exclusive de design exterior şi interior subliniază originile britanice, plăcerea condusului, caracterul premium şi imaginea extrovertită – datorită acestora, noul MINI Seven este o prezenţă vizibilă în traficul urban. Noul model va putea fi comandat începând cu luna iunie, când va fi anunţat preţul, primele livrări fiind posibile în luna august.

Noul MINI Seven reflectă şi diversitatea extinsă a gamei de modele. Ediţia specială este disponibilă în patru variante de motorizare (MINI Cooper S, MINI Cooper, MINI Cooper SD şi MINI Cooper D), atât ca variantă Hatch cu trei uşi, cât şi Hatch cu cinci uşi. În total avem o selecţie de două variante de caroserie, fiecare cu două motoare pe benzină şi tot atâtea diesel, care acoperă un spectru de putere de la 85 kW/116 CP la 141 kW/192 CP.

Denumirea noului model de design aminteşte de premiera automobilului britanic de clasă mică, o revoluţie începută acum mai bine de 55 de ani. În august 1959, modelele aproape identice Austin Seven şi Morris Mini Minor au fost prezentat publicului pentru prima dată. Primul exemplar al legendarului automobil cu patru locuri, creat de designerul Alec Issigonis şi cunoscut în prezent drept Mini clasic, a ieşit de pe linia de producţie sub titulatura Austin Seven.

Ecipat cu tracţiune faţă, motor montat în faţă şi dispus transversal, console scurte şi ecartament lat, Mini a oferit un spaţiu neobişnuit de generos pentru pasageri şi bagaje, totul pe o suprafaţă minimă – totul pe fondul unui condus agil. Actuala generaţie MINI întruchipează cea mai nouă versiune a principiului “cea mai inteligentă utilizare posibilă a spaţiului disponibil”. Nu doar că îndeplineşte standardele contemporane de confort, siguranţă şi funcţionalitate, dar oferă şi un nivel complet nou de plăcere a condusului şi caracteristici premium rafinate în privinţa designului, a alegerii materialelor şi a calităţii finisării.

Conceptul clasic al caroseriei este din prezent la noul MINI Hatch cu trei uşi. O reinterpretare a particularităţilor tradiţionale de design îi oferă o apariţie inconfundabilă. La interior – şi el conceput în stilul emblematic al mărcii – sunt patru locuri şi un portbagaj cu capacitatea de 211 litri. Datorită trenului de rulare şi tehnologiei suspensiei, sentimentul go-kart MINI caracteristic este combinat cu un confort optimizat al călătoriei.

Fondatorul segmentului premium al clasei mici este orientat, prin conceptul inovator al caroseriei, şi spre cerinţele extinse ale publicului ţintă modern. La actuala generaţie, MINI este reprezentat în premieră, în clasa mică, printr-un model cu cinci uşi. Având un ampatament extins cu 72 de milimetri, două uşi suplimentare, un al treilea loc în spate şi cel mai mare portbagaj (278 de litri) din clasa lui, noul MINI Hatch cu cinci uşi oferă o gamă complet nouă de opţiuni pentru plăcerea condusului care este caracteristică mărcii.

Noul MINI Seven: design exterior elegant şi expresiv

Caracteristicile de design exterior create exclusiv pentru noul MINI Seven subliniează o imagine elegantă a noilor MINI Hatch (cu trei şi cu cinci uşi), completată de proporţiile caracteristice, liniile şi designul suprafeţelor. Un element important este culoarea exterioară MINI Yours Lapisluxury Blue. Această finisare non-metalică este cea mai intensă nuanţă de albastru aplicată vreodată pe o caroseriei MINI. Nuanţa creată pentru programul exclusiv de dotări MINI Yours este bazată pe culoarea Ultramarine, care este privită drept “albastru regesc” şi care a fost produsă iniţial prin adăugarea unor urme fine de pigment din piatra semipreţioasă lapis lazuli/ lazurit. Culoarea MINI Yours Lapisluxury Blue îşi derivă strălucirea, intensitatea şi profunzimea din procesele de producţie elaborate şi sofisticate din punct de vedere tehnologic prin care vopseaua şi straturile de protecţie sunt aplicate pe suprafeţele caroseriei.

Ca alternativă la Lapisluxury Blue, pentru noul MINI Seven se poate alege culorile Pepper White, Midnight Black metalizat şi British Racing Green metalizat.

Indiferent de culoarea aleasă pentru caroserie, acoperişul şi capacele oglinzilor retrovizoare ale noului MINI Seven sunt finisate în Melting Silver. Această culoare contrastantă, disponibilă exclusiv pentru acest model special, subliniază designul lateral orientat orizontal – caroseria, linia ferestrelor şi acoperişul. Benzile exclusive de pe capota noului MINI Seven sunt concepute să se armonizeze cu culoarea acoperişului şi a capacelor oglinzilor retrovizoare. Elementele decorative, tot în nuanţă Melting Silver, dispun fiecare de un contur exterior de culoare Malt Brown.

Jantele de 17 ţoli, din aliaj uşor, ale noului MINI Seven au fost şi ele create special pentru modelul de design. Cu o structură clară a spiţelor şi finisare în două culori, jantele cu design MINI Seven Spoke bicolor transmit o impresie hig-end solidă. Jantele de 18 ţoli, din aliaj uşor, sunt disponibile opţional pentru noul MINI Seven, în design MINI Yours Vanity Spoke bicolor. Ambele variante ale jantelor se potrivesc cu dotările exclusive de exterior ale MINI Seven, cu suprafeţe lucioase, şi culoarea MINI Yours Spectre Grey.

O altă accentuare distinctivă este adăugată de contururile semnalizatoarelor de pe pasajele roţilor faţă, cunoscute drept hublouri. Acestea poartă logo-ul ediţiei speciale – inscripţia “Seven” şi cifra şapte. Logo-ul MINI Seven se regăseşte pe finisarea specifică modelului a pragurilor uşilor faţă.

Ambianţă high-end şi armoniosă a interiorului

Designul interior creat pentru noua generaţie MINI este definit de suprafeţele tridimensionale, combinaţiile de culori şi materiale de calitate şi un concept modern de afişare şi operare. O interpretare nouă a stilului clasic este reflectată în structura orizontală a cockpitului şi contururile cu formă rotundă sau eliptică a principalelor caracteristici precum prizele de aer, instrumentele şi dotările uşilor. Instrumentul central – un alt element caracteristic – oferă afişare suplimentară de conţinut. Funcţionalitatea şi ergonomia sunt optimizate de noul panou de bord de pe coloana de direcţie şi noua poziţionare a butoanelor de control.

La noul MINI Seven, caracterul matur şi ambianţa premium ale interiorului sunt evidenţiate de selecţia armonioasă de culori şi materiale pentru scaune şi suprafeţele interioare. Echiparea standard include scaune sport tapiţate cu stofă/piele de culoare Diamond Malt Brown, care a fost creată special pentru modelul de design. Pielea de culoare neagră de pe scaune şi spătare este combinată cu stofa de pe secţiunile laterale. Aceasta din urmă are un model de carouri orientate oblic, în gri şi negru, cu o dungă de culoare Malt Brown integrată discret şi cusături de aceeaşi culoare. Variantele de piele în culori Cross Punch Carbon Black, Lounge Satellite Grey şi MINI Yours Lounge Carbon Black sunt disponibile ca alternative de echipare.

Alte particularităţi ale modelului includ logo MINI Seven în echiparea instrumentului central şi suprafeţe interioare de culoare Piano Black lucios. Opţional sunt disponibile stilurile MINI Yours pentru interior Dark Cottonwood, Fibre Alloy şi Off-White. Aceste opţiuni din programul MINI Yours reprezintă baza pentru o personalizare elegantă, care subliniază caracterul premium al automobilului, precum şi originile sale britanice. În pachetele MINI Yours pentru interior, materialele selectate sunt combinate cu finisarea precisă şi designul high-end. O altă accentuare a individualităţii elegante derivă din Colour Line aplicată unei game de elemente, de la prizele de aer exterioare la contururile verticale ale butoanelor de control de sub instrumentul central, incluzând şi cotierele din panourile uşilor. La noul MINI Seven, Colour Line vine standard în culoare Carbon Black, iar opţional este disponibilă în Malt Brown, o variantă oferită exclusiv pentru acest model şi armonizată perfect cu alte culori utilizate pentru interiorul MINI Seven.

Sursa: BMW Romania


Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice