Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul BMW X2 M35i

Sportivitate şi un design dinamic, extrovertit, fără compromisuri – pe baza acestei formule noul BMW X2 a inspirat, în primul rând, un public-ţintă tânăr. Cu linia sa curajoasă, BMW X2 interpretează caracterul unui Sports Activity Coupé (SAC) premium într-un manieră complet nouă în cadrul segmentului compact.

Vârful de gamă BMW X2 este acum noul model M Performance
BMW prezintă nouă vârf de gamă din portofoliul X2. Grila BMW lată a noului BMW X2 M35i dispune de un contur în nuanţă Cerium Grey pentru o diferenţiere vizuală de la prima apariţie. De asemenea, contururile prizelor de aer şi capacele oglinzilor retrovizoare sunt finisate în Cerium Grey. Spatele modelului X2 M35i este caracterizat de spoilerul spate M standard şi de două ţevi de eşapament cu design special, care sunt de asemenea finisate în Cerium Grey.

Cel mai puternic motor TwinPower Turbo de 2,0 litri din portofoliul BMW
Noul BMW X2 M35i dispune de un motor turbo pe benzină, cu patru cilindri, ce dezvoltă 225 kW/306 CP. În spatele noului model se află încă o dată BMW M GmbH, ale cărei cunoştinţe de motorsport au fost utilizate în dezvoltarea tuturor componentelor. Motorul TwinPower Turbo de 2,0 litri ascuns sub capota M Performance este primul propulsor M Performance cu patru cilindri şi, în acelaşi timp, cea mai puternică versiune BMW la această cilindree. Furnizează o putere maximă de 225 kW/306 CP. Cuplul maxim este unul pe măsură – 450 Nm. Pentru a exista garanţia că această putere veritabilă este transferată sigur la drum, X2 M35i este echipat standard cu tehnologia inteligentă de tracţiune integrală xDrive în combinaţie cu transmisia Steptronic cu opt trepte, care include Launch Control. Transmisia automată dispune de reglajul M Performance specific. Echipat în acest fel, BMW X2 M35i este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 4,9 secunde*. Pentru a face faţă solicitărilor, noul motor dispune acum de un sistem de răcire reproiectat.

Dinamică remarcabilă datorită reglajului specific M
Fiind un automobil M Performance tipic, BMW X2 M35i dispune, pe lângă motorul puternic, şi de un sistem de suspensie M Sport care a fost reglat şi adaptat specific pentru a se potrivi cu caracterul sportiv al automobilului. Suspensia adaptivă, care oferă două moduri diferite ajustabile manual şi care combină sportivitatea şi confortul de condus maximizate, este disponibilă opţional. Un punct de atracţie tehnică foarte special – şi, de asemenea, o premieră pentru un automobil M Performance – este diferenţialul M Sport instalat pe angrenajul punţii faţă. În timpul manevrele de condus foarte dinamice, acest diferenţial blocant reduce în mod eficient posibilele pierderi de tracţiune pe puntea faţă. În plus, sistemul de frânare a fost îmbunătăţit pentru a fi utilizat la X2 M35i. Sistemul de frânare M Sport, cu etriere fixe în nuanţă Dark Blue metalizat şi discuri de oţel de 18 ţoli pe puntea faţă (17 ţoli pe cea spate), garantează distanţe de frânare foarte scurte chiar şi sub cele mai mari sarcini. Cu toate acestea, cunoştinţele M sunt departe de a fi epuizate. Direcţia şi suspensia au fost adaptate şi ele pentru a se potrivi cu performanţele sistemului de propulsie. De exemplu, datorită unui reglaj special, direcţia M Sport transmite conducătorului o senzaţie foarte directă şi precisă a direcţiei. Mai mult, X2 M35i vine echipat standard cu suspensia M Sport cu un reglaj mai rigid al arcurilor şi amortizoarelor, precum şi cu o coborâre a gărzii la sol a automobilului. Construcţia punţii spate a fost reproiectată şi ea. O suspensie cu o combinaţie adaptivă de arc şi amortizor, care oferă două moduri diferite ajustabile manual, este disponibilă ca variantă opţională.

Design exterior modernizat datorită elementelor M Performance specifice în Cerium Grey
Exteriorul vine cu numeroase elemente specifice M Performance finisate în Cerium Grey, dezvoltate pe baza pachetului X2 M Sport. Acestea încep în faţă cu tehnologia full HD pentru farurile principale şi proiectoarele de ceaţă şi continuă cu grila dublă a radiatorului în Cerium Grey şi prizele de aer laterale cu design nou în aceeaşi culoare în faţă pentru cea mai bună răcire a frânelor şi a motorului. Oglinzile retrovizoare vin cu capacele specifice modelelor M Perfromance, de asemenea în nuanţă Cerium Grey. În spate, X2 M35i dispune de spoilerul M distinctiv şi de sistemul de evacuare M Sport cu două ţevi de eşapament (fiecare cu diametrul de 100 mm). Datorită sistemului de amortizare adaptat, sistemul de evacuare produce un spectru sonor foarte sportiv. Jantele M Sport de 19 ţoli, din aliaj uşor, cu design 715M (opţional: jante M Sport de 20 de ţoli, din aliaj uşor, cu design 721M şi bicolore cu Cerium Grey) completează în mod impresionant dotările de design exterior.

În premieră, scaunele M Sport Exclusive asigură un nivel perfect de confort al şezutului şi suport lateral
Un aspect foarte sportiv domină şi interiorul. Ca şi la designul exterior, baza o reprezintă pachetul M Sport. Mai mult, X2 M35i dispune standard de volan M Sport îmbrăcat în piele, cu clapete de schimbare a vitezelor, şi decoraţiuni ale pragurilor uşilor faţă ce poartă inscripţia “M35i”. Scaunele sport M opţionale din faţă sunt o noutate. Ele oferă nu doar suportul laterale perfect pentru conducător şi pasagerul din faţă în virajele strânse, ci şi cel mai ridicat nivel de confort şi siguranţă prin tetierele integrate. Scaunele sport M sunt disponibile în următoarele trei designuri diferite: combinaţia FabricTrigon/Alcantara în negru cu accente albastre, piele Dakota Magmared perforată cu accente negre şi piele Dakota neagră perforată. În ofertă se regăsesc şi centurile de siguranţă potrivite cu design M.

Startul producţiei este prevăzut pentru luna noiembrie 2018, pentru pieţele europene, inclusiv România, lansarea este aşteptată în martie 2019.

Sursa: BMW Romania

(Visited 5 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice