Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Modelul Jaguar XE a fost dezvăluit, în premieră mondială!

Modelul Jaguar XE a fost dezvăluit, în premieră mondială, în timpul unei ceremonii la care au participat multe personalităţi publice, ce a avut loc în zona exclusivistă Earl’s Court, din Londra.

Reprezentând cu adevărat o maşină construită pentru confortul şoferului, modelul Jaguar XE, cu tracţiune spate, redefineşte conceptul de sedan sport datorită construcţiei sale uşoare şi avansate din aluminiu, liniei aerodinamice a caroseriei şi dinamicii, dar şi a manevrabilităţii extraordinare. Modelul XE va fi disponibil spre vânzare în anul 2015, având versiunea de echipare de înalta performanţă “S” în vârful gamei.

Jaguar XE S îşi răsplăteşte şoferii cu răspunsul rapid şi rafinamentul motorului supraalimentat V6 de 3.0 litri. Dezvoltând 340 CP şi un cuplu de 450 Nm, acest motor de turaţie ridicată este cuplat la o cutie de viteze automată cu 8 trepte, prevăzută cu padele de control, oferind şoferului acces imediat la rezervele de putere incredibile ale vehiculului. Cu un timp de acceleraţie de 0-60 mph (0-96 Km/h) în numai 4.9 secunde, XE S are o viteză maximă limitată electronic la 155 mph (250 Km/h).

Poziţionarea Jaguar drept cel mai important producător de vehicule cu structură din aluminiu a făcut posibilă dezvoltarea unei caroserii uşoare şi rigide, privită ca o revelaţie în clasa medie. Acest lucru permite tehnologiilor avansate ale şasiului modelului XE să ofere un echilibru fără precedent între agilitate şi nivelul de rafinament, lucru posibil înainte doar în segmentele auto superioare” a declarat Kevin Stride, Vehicle Line Director, Jaguar XE.

Jaguar XE, ce utilizează intensiv aluminiul, este primul model dezvoltat de Jaguar Land Rover pe baza noii arhitecturi de vehicule modulare, şi va stabili standardele în ceea ce priveşte dinamica la condus în segmentul clasei medii. Ampatamentul lung şi poziţia coborâtă a scaunelor permit proporţii perfecte şi un profil aerodinamic similar unei caroserii coupe.

Partea frontală de dimensiuni mari a modelului S, gurile de ventilaţie laterale cromate, spoilerul spate discret şi jantele opţionale din aliaj uşor forjate, de 20 de inch, oferă indicii despre potenţialul de performanţă a motorului Jaguar supraalimantat pe benzină, V6 de 3.0 litri.

Versiunea XE S se va alătură celorlalte modele, ce vor fi echipate cu motoarele de 2.0 litri de înalta eficienţă, cu 4 cilindri în linie, pe benzină şi motorină, cuplate la transmisii manuale cu 6 trepte şi schimbare lină şi transmisii automate cu 8 trepte. Motoarele diesel – parte a noii familii de motoare Ingenium – oferă un consum de combustibil şi emisii de CO2 exemplare de 3.77 l/100km (75 mpg) şi 99 g/km.

XE este, de asemenea, cea mai uşoară, rigidă şi aerodinamică berlină Jaguar construită vreodată. Este şi primul model Jaguar echipat cu sistem de direcţie servoasistat electric, reglat pentru a oferi un răspuns şi un sentiment de excepţie, cu un consum de energie scăzut, comparativ cu sistemele hidraulice.

Jaguar are o istorie bogată în producerea maşinilor cu un design seducător şi siluetă aerodinamică. “Misiunea noastră a fost să creăm un design captivant şi dinamic, care să reflecte întocmai poziţionarea Jaguar XE drept o opţiune viabilă pentru şoferi. Silueta aerodinamică şi rigiditatea caroseriei îi conferă maşinii un aspect dinamic, inclusiv când stă pe loc. Modelul XE poartă timbrul de design al F-TYPE şi va ieşi în evidenţă în mulţime ” declară Ian Callum, Jaguar Director of Design.

Noul XE a fost proiectat să satisfacă cele mai exigente cerinţe legale şi ale clienţilor legate de testele de siguranţă la nivel global, inclusiv cele din SUA şi Euro NCAP. Capota detaşabilă din aluminiu a motorului asigură un nivel ridicat de protecţie a pietonilor în caz de impact.

Noul Jaguar XE are cel mai sofisticat şasiu comparativ cu orice vehicul din clasa sa şi va stabili referinţe în privinţa calităţii deplasării şi manevrabilităţii, reprezentând o adevărată maşină construită pentru confortul şoferului.

Sistemul de servodirecţie asistată electric (EPAS) oferă un incredibil potenţial de virare şi o mai mare eficienţă energetică în comparaţie cu sistemele hidraulice. “Introducerea sistemului de servodirecţie asistată electric a fost un mare pas, unul pe care noi îl facem cu încredere. Gama aproape infinită de posibilităţi ne-a permis să obţinem fără compromis senzaţia de manevrabilitate şi conectare pe care noi ne-o dorim la o maşină Jaguar” a declarat Mike Cross, Chief Engineer, Vehicle Integrity, Jaguar.

Sistemul infotainement InControl, complet nou, oferă tehnologii de ultimă generaţie pentru a conecta maşina şi pasagerii cu restul lumii.

De la informaţii referitoare la parcare, la teleconferinţe, rezervări la hotel şi avertizări cu privire la trafic, aplicaţiile InControl pot fi accesate cu o simplă atingere a ecranului. Experienta Dumneavoastră de conectare este simplificată fără a compromite în vreun fel opţiunile interactive de care dispuneţi: este noul pas tehnologic pe care veţi vrea să îl parcurgeţi împreună cu XE” a declarat Dr Mike Bell, Jaguar’s Global Connected Car Director.

Modelul XE completează, acum, gama de vehicule sedan, fiind poziţionat între XF şi XJ.

Mai multe detalii despre seria completă XE vor fi anunţate în cadrul Salonului Auto de la Paris, ce va avea loc luna viitoare.

Sursa: Jaguar Romania.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice