Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Mazda prezinta in premiera noua Mazda MX-5 (Miata) Roadster

Mazda prezinta in premiera noua Mazda MX-5 (Miata) Roadster

A patra generaţie a roadsterului a fost prezentată presei la hubul din Barcelona

Mazda a dezvăluit în această dimineaţă noua generaţie Mazda MX-5 în Barcelona şi simultan în întreaga lume prin două evenimente similare în Japonia şi Statele Unite. A patra generaţie, care prezintă o adaptare specială a limbajului de design KODO – Sufletul Mişcării, a fost foarte bine primită de cei 250 de invitaţi din presă. Modelul va fi disponibil la vânzare în Europa în 2015.

“Seria de succese Mazda are la bază noile modele foarte apreciate, iar noua MX-5, va alimenta şi mai mult motorul care generează creştere”, a declarat Jeff Guyton, Preşedinte şi CEO Mazda Motor Europe. „Construită pentru plăcerea de a conduce, această maşină subliniază esenţa Mazda. Cu siguranţă va oferi brandului nostru un impuls suplimentar.”

Cel mai nou model integrează limbajul de design KODO şi Tehnologiile SKYACTIV

Noua MX-5 este dotată cu Tehnologiile SKYACTIV, inclusiv motorizările speciale pe benzină SKYACTIV-G şi prima versiune cu tracţiune spate a şasiului SKYACTIV.

Cântărind cu 100 kg mai puţin decât modelul actual şi cu cel mai mic centru de greutate din toată gama, noua ediţie a roadster-ului emblemă Mazda intensifică răspunsul oferit şoferului şi agilitatea specifice Jinba Ittai, conceptul care simbolizează „legătura dintre cal şi călăreţ”, esenţa plăcerii de a conduce un MX-5.

Strategia de reducere a greutăţii, poziţionează MX-5 la un nivel comparabil cu modelul original ce a revitalizat şi revoluţionat în 1989 piaţa maşinilor sport, uşoare şi accesibile.

“Long live the roadster” este motto-ul acţiunii, ce a marcat în acelaşi timp debutul Mazda Space, noul centru european de evenimente din Barcelona. Prezentarea a fost transmisă live pe website-ul dedicat aniversării de 25 de ani MX-5 şi poate fi urmărit la: www.mazda.com/stories/craftmanship/mx-5/mx-5_25th/thanksday. Invitaţii şi-au exprimat părerile despre noul spaţiu de evenimente şi despre noul model Mazda pe Twitter şi Facebook folosind hashtag-urile #mazdaspace, #longlivetheroadster şi #MX5.

Galerie foto cu noul model Mazda MX-5

Mai mult de 947.000 de unităţi au fost produse în ultimii 25 de ani, iar MX-5 deţine recordul Guinness World Records pentru cea mai vândută maşină sport cu două locuri.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice