Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Mazda CX-3 2018 – tehnologie și confort sporite

Mazda CX-3 2018 – tehnologie și confort sporite

Versiunea Mazda CX-3 2018 aduce îmbunătățiri unui model care oferă deja un pachet bogat, completat cu o variantă matură a limbajului de design KODO. Principalele noutăți sunt noul motor diesel de 1,8l și 115 CP și introducerea compatibilității cu sistemele Apple CarPlay și Android Auto, disponibile opțional.

Schimbările la exterior vizează în principal grila frontală, menită să confere mai multă sportivitate, jantele de 18 inchi cu un design nou și montanții laterali care sunt colorați în nuanța negru piano. Pentru un plus de eleganță, pragurile laterale și partea de jos a spoilerului frontal au fost cromate. Totodată, în partea din spate, stopurile sunt de acum LED. La fel ca Mazda6 2018 și CX-3 primește nuanța Roșu Soul Crystal, care oferă mai multă profunzime și intensitate decât în cazul variantei anterioare

Odată intrați în interior, pasagerii beneficiază de tapițerie și materiale noi pe bord, pe panourile portierelor și la mânere. Șoferul operează mai ușor de acum frâna de parcare, care este electrică, iar consola centrală integrează și o cotieră, pentru mai mult confort. Pasagerii din spate vor avea la dispoziție, de asemenea, o cotieră centrală, în funcție de nivelul de echipare ales. Sistemul de infotainment are cel mai mult de câștigat odată cu integrarea compatibilității cu sistemele Apple CarPlay și Android Auto.

Sub capota Mazda CX-3 2018 regăsim în premieră pentru Mazda, noua motorizare diesel SKYACTIV-D 1.8, care produce 115 CP și 270 Nm. Doritorii pot alege și motorul pe benzină SKYACTIV-G 2.0, care poate fi comandat în două derivate de putere, de 121 și 150 CP. Toate motorizările respectă normele Euro 6d Temp și asigură un nivel scăzut de consum. Acestea pot fi combinate cu transmisiile manuală sau automată cu 6 rapoarte.

Dinamica și manevrabilitate modelului au fost, totodată, îmbunătățite și mai mult, mulțumită optimizării sistemului G-Vectoring Control, revizuirii suspensiei și a direcției electrice.

Mazda CX-3 2018 prezintă un pachet extins de sisteme de siguranță i-ACTIVSENSE care include de acum și asistentul inteligent de frânare în oraș îmbunătățit, care poate detecta pietonii și pe timp de noapte, opțiunea de auto-hold, care imobilizează vehiculul aflat în rampă și după ridicarea piciorului de pe pedala de frână și pilotul automat adaptiv actualizat, care poate acționa acum de la 0 km/h, în combinație cu transmisia automată cu șase rapoarte acesta funcționând la orice viteză.

Mazda CX-3 2018 este deja disponibil la test în toate showroom-urile partenere din România.

Sursa: Mazda Romania

(Visited 5 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice