Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Maserati a lansat noul Ghibli. Preţurile pornesc de la 67.704 euro

Fanii tridentului italian ce nu-şi permiteau o limuzină precum Quattroporte au acum o alternativă: constructorul din Peninsulă a lansat Ghibli, o berlină de clasă mare menită să atace un segment de volum, dominat de trio-ul german Audi A6 – BMW Seria 5 – Mercedes-Benz Clasa E.

Maserati a lansat în România noul Ghibli. Preţurile pornesc de la 67.704 euro

Creşterea vizată de Maserati pentru următorii ani nu putea fi consolidată decât printr-un automobil produs în număr mare, care să atace un segment popular al pieţei la nivel global, cu preţuri mai mici decât cele ale limuzinei Quattroporte.

Astfel a luat naştere Ghibli, o berlină ce atacă fără menajamente trio-ul enumerat mai sus, dar se ridică la nivel de preţuri până aproape de Audi A7, BMW Seria 6 Gran Coupe şi Mercedes-Benz CLS, apartenentele unei nişe foarte bănoase pentru constructori.

Oficialii mărcii descriu Ghibli ca fiind un potenţia succes, ce va ridica numărul comenzilor la valoarea de 50.000 de unităţi anual, estimată a fi atinsă înainte de anul 2015.

Pentru a face faţă concurenţei serioase din segment, italienii au pregătit două versiuni pe benzină, Ghibli şi Ghibli S, amandouă cu acelaşi propulsor V6 twin-turbo de 3.0 litri, dar şi o variantă în premieră pentru constructorul italian şi anume un motor diesel V6 turbo.

Toate vor fi cuplate unei transmisii automate cu opt rapoarte, iar echiparea Ghibli S poate primi şi tracţiune integrală.


Sursa, citeste mai departe.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice