Asigurari RCA Ieftine 2019 Calculator RCA Ieftin la RCA Ieftin

Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


“The Drivers’ Fuel Challenge 2014” din 18 iulie a desemnat campionul condusului eficient

La Finala competiţiei “The Drivers’ Fuel Challenge 2014” din 18 iulie a fost desemnat campionul condusului eficient

La finala competiţiei dedicate celor mai eficienţi şoferi, desfăşurată vineri, 18 iulie la Snagov a fost desemnat câştigătorul ediţiei din România. Cu un consum de 21,6l/100km, Adrian Ţintea de la firma Ţintar Spedition SRL din Braşov a obţinut titlul de campion naţional al condusului eficient. Acesta va reprezenta România la finala regională de la Bratislava, la sfârşitul lunii august.

Peste 450 de şoferi profesionişti au participat la ediţia naţională a competiţiei şoferilor The Drivers’ Fuel Challenge 2014 dedicată condusului economic, desfăşurată în perioada martie – iunie 2014. La finala ediţiei naţionale care a avut loc la Snagov în zilele de 17-18 iulie au fost invitaţi şoferii clasaţi pe primele 3 locuri, în fiecare din cele 9 etape de calificare.

Cei 25 de finalişti prezenţi au concurat în cadrul a două semifinale, cu două camioane Volvo FH de 460 CP optimizate pentru consum eficient, încărcate cu 14 tone. Vineri după amiază primii 2 câştigători de pe fiecare camion din concurs s-au întrecut pentru obţinerea titlului de campion naţional al condusului eficient.

După parcurgerea traseului de 42 de km, pentru care a fost alocat un timp de 39 minute rezultatele măsurate cu sistemul Dynafleet au fost: pe primul loc, Adrian Ţintea (Ţintar Spedition din Braşov) cu un consum de 21,6l/100km, urmat de Christian Gheorghe Chiorean de la firma Maxim Invest din Cluj cu un consum de 22, 69l/100km, Constantin Pele -Verde (Licurici Impex din Bacău), consum de 23, 31l/100km şi Samuel Milici (Dim Construct – Suceava) cu un consum de 23, 41l/100km.

Câştigătorul, Adrian Ţintea (31 de ani) este şofer profesionist de la vârsta de 19 ani şi conduce un Volvo FH din anul 2001. Are propria firma de transport Ţintar Spedition (Braşov)

“Iniţial m-am înscris în competiţie la Braşov pentru a testa noul Volvo FH, iar când am fost anunţat că sunt unul dintre semifinalişti, am avut un singur gând: să ajung în finală şi să fiu campionul condusului eficient. La finală concurenţii au fost foarte bine pregătiţi, iar competiţia a fost foarte strânsă. Am avut emoţii dar m-am bazat foarte mult pe experienţa mea de zi cu zi. Este foarte important să pui în valoare tehnologia de pe camion şi să aplici un stil de conducere adecvat. Pentru mine, ca şi patron, este esenţial să conduci economic pentru că fiecare picătură economisită înseamnă un profit mai bun”, a spus Adrian Ţintea, câştigătorul ediţiei The Drivers’ Fuel Challenge 2014 din România

Competiţia şi-a propus să demonstreze că un stil de conducere economic poate contribui la obţinerea unor reduceri substanţiale pentru operator, în felul acesta evidenţiind importanţa şoferului în reducerea consumului. Mă bucur să constat şi la această ediţie un număr atât de mare de companii de transport care şi-au îndemnat şoferii să se înscrie în competiţie.

Şoferul este factorul decisiv atunci când vorbim de reducerea consumului şi, de aceea, dorim să încurajăm şoferii profesionişti să adopte un stil de condus eficient: să conducă inteligent, economic şi sigur, şi să folosească cu eficienţă maximă atât camionul, cât şi fiecare picătură de combustibil. Pentru că… fiecare picătură contează, a spus Sigurd Wandel, Director General Volvo Romania.

Ediţia de anul acesta a competiţiei The Drivers’ Fuel Challenge a inclus etape de calificare în 9 oraşe, şi anume: în Bucureşti (17 martie – 27 iunie), Cluj Napoca (1 aprilie – 27 iunie), Brasov (1 aprilie -17 aprilie), Timişoara (22 aprilie – 26 aprilie), Arad (28 aprilie – 2 mai), Oradea (5 mai -16 mai), Constanţa (20 mai – 5 iunie), Suceava (16 iunie – 20 iunie) si Buzău (23 iunie – 27 iunie).

Cei 450 de şoferi de la 255 de companii de transport participanţi la această ediţie a competiţiei s-au întrecut în cursa pentru eficienţa în perioada martie – iunie folosind trei autocamioane Volvo FH din noua generaţie, echipate cu motoare de 460 şi 500 CP, semiremorci Schmitz şi Krone, sistem automatizat de schimbare a treptelor I-shift şi sistem de monitorizare Dynafleet. În total au fost parcurşi peste 20.000 de kilometri, fiind utilizate diverse trasee cu lungimi ce au variat între 25 şi 40km.

Consumul eficient este determinat de mai mulţi factori: de performanţele camionului, prin echipamentele şi dotările care contribuie la reducerea consumului, de abilitatea de utilizare eficientă a acestora de către şoferi dar, mai ales, de stilul de condus.

„Consumul redus de combustibil este unul dintre atributele definitorii ale camioanelor Volvo, iar competiţia The Drivers’ Fuel Challenge vine să confirme acest lucru prin performanţele foarte bune reuşite de şoferii participanţi, în condiţiile testării reale a situaţiilor de pe şosea”, a mai spus Sigurd Wandel.

Câştigătorul Finalei de la Snagov va reprezenta România la finala regională. Aceasta se va desfăşura în perioada 28-30 august la Bratislava, în Slovacia, finală la care vor participa toţi campionii naţionali din Regiunea Europa Centrală şi de Est*.

Premii importante sunt puse în joc: la etapa naţională câştigătorii au fost recompensaţi cu premii ce au constat în produse IT de ultimă generaţie (laptop Dell, tableta Samsung, smartphone Samsung Galaxy), produse Volvo Merchandise şi Vouchere Service pentru companiile la care sunt angajaţi câştigătorii. În august la Finala regională, şoferul care va reuşi la finalul probelor din Slovacia să obţină cel mai scăzut consum va primi titlul de Campion regional al condusului eficient şi va câştiga un autoturism Volvo S60. Există, de asemenea, şi premii pentru proprietarii companiilor reprezentate de şoferii care urcă pe primele trei poziţii. Mai departe, in luna Septembrie va avea loc la Goteborg Finala Globală.

Lista finaliştilor calificaţi pentru Finala din 17-18 iulie:

Etapa de calificare

Finalist

Companie

Brasov

Antofie Andrei Gheorghe VECTRA INTERNATIONAL SRL
Tintea Adrian TINTAR SPEDITION SRL
Gheorghita Constantin Adrian CIP HARVIN SRL

Timisoara

Petric Marius-Ioan TRANS PMI SRL
Micoara Alin-Octavian TRANSALEX SRL
Iercosan Florin-Marius TRANSALEX SRL

Arad

Gurzau Marius – Florin NISTOR TRANS IMPEX SRL
Nistoroiu Orlando – Stelian TOM 4 CARS SRL
Mihalko Adrian Nicolae TRANSALEX SRL

Oradea

Pele – verde Constantin LICURICI IMPEX SRL
Tordai Istvan ROZOTI PRODCOM SRL
Deblea Ioan – Florin NIROLD SRL

Constanta

Macovei George TRANSILV EXPRES SRL
Banu Mihai AMEROPA GRAINS SA
Stase Claudiu STERK PLAST SRL

Suceava

Butnariuc Dumitru BAMSE COM SRL
Milici Samuel DIM CONSTRUCT SRL
Melinte Dumitru-Gheorghe DORUNA CONSTRUCT SRL

Buzau

Gălăţeanu Marian EDY INTERNATIONAL SPEDITION SA
Cernat Dănuţ – Ion TACROM SERVICES SRL
Bobocel Gabriel MARTELLI EUROPE SRL

Bucuresti

David Ioan KALOMIN IMPEX SRL
David Gabriel KALOMIN IMPEX SRL
Anghelescu Costin COSTI TRANS SRL

Cluj

Răduca Petru RFD SPEDITION EXPRES SRL
Chiorean Cristian Gheorghe MAXIM INVEST SRL
Vidrean Florin Vasile VFVUL SRL

 

Sursa: Volvo Trucks Romania.

Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză

Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice